Avto.info

Novi Opel Combo, Vivaro in Movano

Četrtek, 6. junij 2024, 06:14
domača predstavitev: Novi Opel Combo, Vivaro in Movano

Nova generacija Oplove trojice lahkih gospodarskih vozil (LGV) je pripravljena za prihod na slovenski trg: naročiti je možno novi kompaktni Opel Combo, novi srednje veliki Opel Vivaro in novi veliki Opel Movano.

Opel Corsa

Sobota, 10. februar 2024, 07:39
domača predstavitev: Opel Corsa

Prišla je nova Opel Corsa – sodobnejša, bolj digitalna in bolj raznolika kot kdaj koli prej. Najbolje prodajani kompaktni Oplov avtomobil navdušuje z novim oblikovanjem, vključno z značilno masko znamke Opel Vizor spredaj in samozavestno izpisanim imenom zadaj.

Jeep® Avenger

Sreda, 28. junij 2023, 06:09
domača predstavitev: Jeep® Avenger

Predstavitev modela Avenger v Evropi pomeni začetek naslednje faze elektrifikacije znamke Jeep ̶val BEV ̶, v okviru katere bodo do leta 2025 na trg pripeljali štiri popolnoma električna vozila. Do konca leta 2030 bo evropska prodaja vozil znamke Jeep 100-odstotno električna.

Alfa Romeo Giulia in Stelvio

Petek, 26. maj 2023, 06:13
domača predstavitev: Alfa Romeo Giulia in Stelvio

Modela Giulia in Stelvio v sebi nosita vse prvine in odličnost znamke – popolno razporeditev teže, najboljšo vozno dinamiko v svojem razredu, vrhunske tehnološke in motorne rešitve ter brezčasno eleganco, po kateri slovijo vozila Alfa Romeo.

MG4 Electric

Nedelja, 26. marec 2023, 08:14
domača predstavitev: MG4 Electric

Avtomobilska znamka MG Motor se na slovenskem trgu predstavlja z novim popolnoma električnim MG4 Electric, potem ko je v začetku letošnjega leta že lansirala dva SUV modela z bencinskim motorjem.

LEXUS RX

Sreda, 22. marec 2023, 16:59
domača predstavitev: LEXUS RX

Včeraj, 21. 3. 2023, je v Lexus salonu v Ljubljani potekala statična predstavitev novega Lexus RX. V svoji 5. generaciji Lexus RX stavi na raznolikost hibridnih pogonov, saj kupcem ponuja kar tri povsem različne tipe le-teh. Novi RX je namreč na voljo kot samopolnilni polni hibrid RX 350h, priključni hibrid RX 450h+ ter zmogljivi športni hibrid RX 500h.

FIAT Scudo

Četrtek, 9. marec 2023, 06:26
domača predstavitev: FIAT Scudo

Novi Scudo je sodobno in napredno vozilo, ki temelji na platformi za srednje velika dostavna vozila družbe Stellantis in je na voljo s 100-odstotnim električnim pogonskim sklopom ali z dizelskim motorjem zadnje generacije.

Alfa Romeo Tonale

Petek, 15. julij 2022, 06:39
domača predstavitev: Alfa Romeo Tonale

Jasna misija: preoblikovanje športnosti za 21. stoletje. Ime označuje razvojno kontinuiteto z modelom Stelvio in pomeni osupljivo novo cesto, ki vodi do novega cilja: prihodnosti.

FIAT 500 3+1

Četrtek, 9. junij 2022, 06:47
domača predstavitev: FIAT 500 3+1

Kot je na predstavitvi nove različice povedala Petra Tašker Žumer, vodja marketinga in PR, je »FIAT vedno pomenil nekaj več kot le “Fabbrica Italiana Automobili Torino”: znamka pooseblja občutek praktičnosti pomešanz zabavo, pozitivno energijo in družinsko prijaznostjo.

Ford S-MAX FHEV in Galaxy FHEV

Sobota, 26. februar 2022, 06:57
domača predstavitev: Ford S-MAX FHEV in Galaxy FHEV

Novi S‑MAX Hybrid je rezultat inovativnega razvoja, ki varčen bencinsko-električni pogonski sklop združuje z elegantno in vsestransko S-MAX-ovo karoserijo. Trgovci sprejemajo tudi naročila za novega Forda Galaxyja Hybrid, ki ga poganja enak bencinsko-električni pogonski sklop s 190 KM kot S-MAX-a Hybrid.

Ford Explorer PHEV

Sobota, 26. februar 2022, 06:28
domača predstavitev: Ford Explorer PHEV

Povsem novi Ford Explorer priključni hibrid (PHEV), ki omogoča tudi vožnjo povsem na elektriko, prvorazredno udobje in pravo terensko zmogljivost, je že zapeljal na slovenske ceste.

domača predstavitev

Opel Astra

Sobota, 20. november 2021, 07:19
Borut Gazvoda

Ljubljana. Nova Opel Astra se je ta teden premierno predstavila slovenski javnosti. Dve vozili sta nas na predstavitvi popeljali v nov začetek avtomobila, ki je bil izjemna uspešnica kompaktnega razreda.

domača predstavitev

Audi Q4 e-tron in Q4 Sportback e-tron

Torek, 19. oktober 2021, 06:46
domača predstavitev : Audi Q4 e-tron in Q4 Sportback e-tron

Gre za vsestranska multitalenta za vsakodnevno uporabo, ki v serijsko proizvodnjo prinašata progresivni dizajn iz konceptualnih študij. Vozita brez lokalnih emisij. Audi Q4 e-tron in Q4 Sportback e-tron sta prva kompaktna električna SUV-ja znamke.

Dacia Duster

Torek, 14. september 2021, 06:29
domača predstavitev: Dacia Duster

V Sloveniji se je pričela prodaja prenovljenega ikoničnega vozila znamke Dacia. Novi Duster prinaša nadgrajeno notranjost, v ponudbo pa dodaja tudi zmogljiv bencinski motor z avtomatskim menjalnikom.

domača predstavitev

Nissan Qashqai

Torek, 31. avgust 2021, 06:45
domača predstavitev : Nissan Qashqai

Nissan je za tretjo generacijo ohranil temeljna načela, ki so vodila snovanje, oblikovanje in razvoj že prejšnjih dveh rodov Qashqaija: elegantna oblika, bogata oprema in učinkoviti pogonski sklopi so kombinirani z višjo kakovostjo in občutenjem vožnje kot v avtomobilu višjega segmenta.

Jeep Compass

Četrtek, 22. julij 2021, 05:52
domača predstavitev: Jeep Compass

Novi Compass je popolnoma nov model, ki prinaša velike spremembe funkcij in vsebin, ki jih cenijo večinoma evropski kupci: sloga, tehnologije, varnosti, trajnosti in uporabnosti.

Fiat Professional Ducato

Sobota, 17. julij 2021, 07:02
domača predstavitev: Fiat Professional Ducato

Novi Ducato je bil deležen občutne prenove, da bo lahko še naprej korak pred konkurenco, in sicer z združevanjem izjemnega dosega, prostornine, zmogljivosti in prilagodljivosti ter inovacijami, ki temeljijo na povezljivosti, varnosti, udobju, učinkovitosti in slogu.

domača predstavitev

Hyundai Kona Electric

Petek, 7. maj 2021, 06:48
domača predstavitev : Hyundai Kona Electric

Hyundai je z vrsto nadgradenj pomladil enega svojih najuspešnejših modelov, SUV model Kona Electric. Da bi električno Kono še bolj približal kupcem, se je osredotočil na izboljšan dizajn, nove tehnologije in še več praktičnosti.

domača predstavitev

FIAT Tipo in Tipo Cross

Sobota, 24. april 2021, 07:08
domača predstavitev : FIAT Tipo in Tipo Cross

- Družina modelov Tipo s 5-vratno in karavansko različico je popolnoma prenovljena in razširjena z novim modelom Tipo Cross: manjkajočim členom mestnega križanca.
- Nova ponudba motorjev: zmogljivejši in prijaznejši do okolja.

domača predstavitev

Opel Mokka

Petek, 23. april 2021, 05:23
domača predstavitev : Opel Mokka

• Nova Opel Mokka prihaja v Slovenijo v sredini meseca aprila.
• Cene za novo generacijo prodajne uspešnice se v Sloveniji začnejo pri 18.990 evrih.

Hyundai Santa Fe

Sreda, 7. april 2021, 06:34
domača predstavitev: Hyundai Santa Fe

Hyundai predstavlja zastavonošo med Hyundaijevimi evropskimi SUV modeli, ki se sedaj ponaša z vrsto tehnologij višjega razreda, obenem pa je na voljo tudi kot klasični in kmalu tudi kot priključni hibrid.

domača predstavitev

FIAT 500e

Petek, 2. april 2021, 06:07
domača predstavitev : FIAT 500e

Novi Fiat 500, prvi povsem električni avtomobil podjetja FCA skupine Stellantis, spreminja pravila igre za vozila z ničelnimi emisijami.

domača predstavitev

Hyundai KONA in KONA N Line

Petek, 19. marec 2021, 06:32
domača predstavitev : Hyundai KONA in KONA N Line

Popolnoma prenovljena Hyundai Kona na potrebe evropskih kupcev odgovarja z osveženo podobo in številnimi tehničnimi posodobitvami. Njen novi slog zaznamujejo dinamične linije, prvič v zgodovini modela pa je na voljo tudi v različici N Line, ki izžareva še več dinamike.

domača predstavitev

RENAULT MEGANE in MEGANE E-TECH

Petek, 9. oktober 2020, 06:49
domača predstavitev : RENAULT MEGANE in MEGANE E-TECH

Novi RENAULT MEGANE in RENAULT MEGANE E-TECH Priključni hibrid: še več tehnologije v prid uživanju v vožnji.

PEUGEOT RIFTER

Sreda, 26. september 2018, 06:23
domača predstavitev: PEUGEOT RIFTER

PEUGEOT RIFTER je več kot zgolj ime. To je pravo poslanstvo. Zasnovan je na novi konstrukcijski osnovi, ki novemu PEUGEOTU RIFTERJU zagotavlja trpežnost in vzdržljivost za opravljanje še tako zahtevnih nalog. Na voljo je v dveh dolžinah, s 5 ali 7 sedeži, s čimer združuje vsestranskost, prilagodljivost in uporabnost. Ponaša se z učinkovitimi motorji in tehnično opremo zadnje generacije.

Citroën Berlingo

Sreda, 12. september 2018, 06:10
domača predstavitev: Citroën Berlingo

Novi Berlingo se spreminja skladno z najnovejšimi Citroënovimi modeli. Zaradi svojega dizajna in udobja je postal bolj moderen, hkrati pa je pridobil bolj svež videz in več priročnih funkcij, ki so temu legendarnemu modelu že tako ali tako prinesle obilo uspeha, da je bil prodan v že več kot 1,7 milijonov primerkih.

SEAT Arona

Petek, 12. januar 2018, 06:56
domača predstavitev: SEAT Arona

Nova SEAT Arona, ki je bila premierno predstavljena na mednarodnem avtomobilskem salonu v Frankfurtu, je odgovor španske znamke na vse večje povpraševanje trga. Vendar to ni le prvi SEAT-ov kompaktni križanec. Nova SEAT Arona je – po prenovljenem Leonu in novi Ibizi – že tretji SEAT-ov model, ki je na trg prišel leta 2017, in pomeni še korak naprej v največji produktni ofenzivi v SEAT-ovi zgodovini.

MAN TGE

Sobota, 23. september 2017, 07:06
domača predstavitev: MAN TGE

Z novim MANom TGE vstopa tradicionalna münchenska znamka prvič na področje kombijev – proizvodnja je stekla aprila, le en mesec prej pa se je začela uradna prodaja. Z novim TGE je postavil MAN na "kolesa" lahko gospodarsko vozilo, ki ponosno stoji ob svojih večjih bratih, ki že dolgo profesionalno opravljajo naloge na področju težkega transporta. Usposobljeni svetovalci za prodajo modelov TGE pri tem poskrbijo za rešitev, ki je za stranko najprimernejša.

Opel Crossland X

Petek, 30. junij 2017, 06:30
domača predstavitev: Opel Crossland X

Bled. Z veliko Oplovo ofenzivo modelov ‘7 in 17’ s kar sedmimi novimi modeli v letu 2017 prihaja naslednji novinec, povsem novi Opel Crossland X. Novi Oplov ‘crossover’ praktičnost in prostornost združuje s privlačnim videzom SUV vozila.

Opel Insignia

Sreda, 7. junij 2017, 07:15
domača predstavitev: Opel Insignia

Brdo pri Kranju. Včeraj se je predstavila privlačna in povsem nova Opel Insignia: športna in s povsem novo arhitekturo je brezkompromisno prostorna, navduši z zabavno vožnjo in je obenem vzorno varna, kot se spodobi za pravo admiralsko ladjo Oplove flote.

Citroën C3

Ponedeljek, 10. oktober 2016, 06:21
domača predstavitev: Citroën C3

Citroën nam je razkril novega Citroëna C3 in s tem oblikovno prenovil svojo prodajno uspešnico, ki je bila od leta 2002 do danes proizvedena v več kot 3,5 milijonov primerkov. Novi C3 bo s svojimi barvitimi značajskimi lastnostmi spreobrnil stilske zapovedi avtomobilskega trga ter vanj vnesel val svežine in optimizma.

PEUGEOT 2008

Sreda, 15. junij 2016, 06:28
domača predstavitev: PEUGEOT 2008

PEUGEOT 2008 izstopa v razredu SUV vozil. Zapeljuje s svojo sposobnostjo, da na poseben način poveže robustnost in prefinjenost. S svojim vozniškim mestom PEUGEOT i-Cockpit®, tehnološko opremo in zglednimi voznimi lastnostmi nudi edinstvena občutja. Vožnja z avtomobilom 2008 je užitek, ki osvoji in zasvoji.

Opel Astra Sports Tourer

Četrtek, 2. junij 2016, 06:17
domača predstavitev: Opel Astra Sports Tourer

V teh dneh je bila Muzeju novejše zgodovine v Tivolskem Cekinovem gradu predstavljena nova karavanska različica Opel Astre v družbi njenih predhodnic in prestižne trofeje Evropskega avta leta 2016.

Ford Ranger

Sobota, 2. april 2016, 05:53
domača predstavitev: Ford Ranger

Včeraj se je predstavil novi Ford Ranger, ki navdušuje z drznim videzom, vrhunskimi tehnologijami in izboljšanimi dizelskimi motorji z izjemno učinkovito porabo goriva. Med naprednimi funkcijami so sistem za povezave SYNC 2, pomoč pri ohranjanju voznega pasu, prilagodljivi tempomat in prepoznavanje prometnih znakov, zato Rangerja uvrščamo med najbolj napredne pickupe na svetu.

FIAT Tipo

Petek, 25. marec 2016, 06:10
domača predstavitev: FIAT Tipo

Ime Tipo je v Fiatovi preteklosti že nosil izjemno uspešen model, ki so ga v obdobju med leti 1988 in 1995 izdelali v skoraj 2 milijonih primerkov. Navduševal je s svojo vsestransko uporabo, prostorno notranjostjo ter hkrati kompaktnimi merami zunanjosti. Enake zmagovalne lastnosti odlikujejo tudi novi model Tipo, ki, popolnoma v skladu s Fiatovo tradicijo, zagotavlja najboljše razmerje med ceno in opremljenostjo.

Abarth 595

Ponedeljek, 1. februar 2016, 08:07
domača predstavitev: Abarth 595

Zmogljivost za vsako ceno. Ideja se je rodila leta 1949 z vizijo Carla Abartha, ki je zasnoval vozila močnega, odločnega in nezlomljivega značaja, v skladu s svojim astrološkim znamenjem. Sedaj so izdelki legendarne italijanske znamke z logotipom škorpijona na voljo tudi kupcem v Sloveniji.

Peugeot 308 GTi

Četrtek, 3. december 2015, 06:24
domača predstavitev: Peugeot 308 GTi

Odkar je znamka Peugeot lansirala PEUGEOTA 308, ki med vožnjo zagotavlja neprimerljive občutke, vsi soglasno pričakujemo še njegovo športno različico. Izziv je bil zelo zahteven: ponuditi izjemno zahtevnemu krogu kupcev najbolj radikalen model iz prodajnega programa.

Opel Astra

Sreda, 25. november 2015, 06:43
domača predstavitev: Opel Astra

Vitka in inovativna Astra je zapeljala na slovenske ceste. Povsem nova Astra ni le bolj varna, udobna, atraktivna in modernejša, kot kadarkoli doslej. Je tudi lažja, učinkovitejša, bolj gibčna in bolj aerodinamična. Predstavlja Oplovo pot v prihodnost.

FIAT 500

Ponedeljek, 23. november 2015, 08:41
domača predstavitev: FIAT 500

V teh dneh se je v slovenskih prodajnih salonih znamke FIAT pojavil osveženi model 500, ki bo privabljal kupce z rahlo posodobljeno zunanjo podobo, večjo količino vgrajenih sodobnih tehnologij ter izboljšanim udobjem, čeprav je kupcem sedaj celo nekoliko bolj cenovno dostopen kot original iz leta 2007.

Range Rover Evoque

Sobota, 14. november 2015, 05:26
domača predstavitev: Range Rover Evoque

Novi Range Rover Evoque je pripeljal na slovenske ceste. Večkrat nagrajeni Evoque bo s samozavestno držo, številnimi novimi tehnologijami osvojil številne slovenske kupce. Range Rover Evoque je najprej vzpostavil segment razkošnih kompaktnih SUV-jev in nato s priznanji in prodajnimi uspehi po vsem svetu prevzel vodilno vlogo v njem.

FIAT doblò panorama

Torek, 20. oktober 2015, 15:46
domača predstavitev: FIAT doblò panorama

Včeraj se je slovenskim novinarjem predstavila četrta generacija zelo uspešnega fiata, ki ga že od leta 2000 poznajo kupci iz več kot osemdesetih držav. Sedaj je osvežena potniška različica tega priljubljenega Fiatovega lahkega gospodarskega in tudi družinskega avtomobila na voljo tudi kupcem v Sloveniji, kjer si lahko po novem omislite tudi mini-avtodom različico modela doblò, ki je nastala ob sodelovanju s slovenskim podjetjem Sipras.

SsangYong Tivoli

Četrtek, 27. avgust 2015, 06:12
domača predstavitev: SsangYong Tivoli

Tivoli nudi odlično kombinacijo privlačnega oblikovanja, praktičnosti in udobnosti, kar bo privabilo stranke, ki cenijo slog, obenem pa pri svojem vozilu iščejo všečno obliko in uporabnost. Trenutno imamo na zalogi le bencinsko gnane primerke, približno čez en mesec pride še dizlski motor, do konca leta pa še 4-kolesni pogon.

Citroën Berlingo

Ponedeljek, 6. julij 2015, 06:14
domača predstavitev: Citroën Berlingo

Prvi družinski enoprostorec CITROËN BERLINGO je vedno znal ponuditi moderen in praktičen odgovor na pričakovanja svojih kupcev. O njegovem uspehu priča 2,9 milijona prodanih vozil od leta 1996.

PEUGEOT Partner in Partner Tepee

Sobota, 30. maj 2015, 06:55
domača predstavitev: PEUGEOT Partner in Partner Tepee

Nova PEUGEOTA, Partner in Partner Tepee, sta bila deležna stilske in tehnološke prenove. Paradni dizajn se ponaša s prenovljeno okrasno masko, ki je usklajena z drugimi modeli znamke.

PEUGEOT 208

Sobota, 30. maj 2015, 06:28
domača predstavitev: PEUGEOT 208

Tri leta po začetku prodaje je PEUGEOT 208, najbolje prodajani model blagovne znamke, dobil nov videz. Pri zasnovi nove generacije so bila čisto vsa področja deležna istega truda. Ponudbi sta se pridružili izvedenki GT Line in GTi by PEUGEOT Sport, s katerima blagovna znamka prodira na trg vozil višjega cenovnega razreda.

FIAT Professional doblò cargo

Torek, 26. maj 2015, 14:58
domača predstavitev: FIAT Professional doblò cargo

Pred kratkim se je slovenskim novinarjem predstavila četrta generacija zelo uspešnega fiata doblò, ki ga že od leta 2000 poznajo kupci iz več kot osemdesetih držav. Sedaj je novi doblò, ki ga že ves čas izdelujejo v Turčiji, na voljo tudi kupcem v Sloveniji, osveženo potniško različico tega priljubljenega (od leta 2000 je bilo prodanih več kot 1,4 milijona primerkov) lahkega gospodarskega avtomobila bomo Slovenci dobili v roku enega meseca.

KIA Sorento

Sobota, 18. april 2015, 07:53
domača predstavitev: KIA Sorento

Novi Sorento, zgrajen na trdnih temeljih uspešnega predhodnika, se v teh dneh predstavlja Evropejcem v povsem novi obleki, z edinstvenim slogom, uporabnostjo in najnovejšimi tehnologami. Sorentov bolj gladek, nazaj zategnjen profil in zaobljene površine predstavljajo bolj izpopolnjeno obliko 3. generacije tega modela. To med drugim prinaša premiumski videz in občutek, več prostornosti in številne inovativne pripomočke.

FIAT 500X

Četrtek, 9. april 2015, 10:06
domača predstavitev: FIAT 500X

Včeraj se je odvijala slovenska predstavitev Fiata 500X, novega oblikovnega križanca iz družine modela 500, ki predstavlja preporod tradicionalne italijanske znamke avtomobilov. Novi model bogati družino, ki jo sestavljajo že modeli 500, 500C, 500L, 500L Trekking in 500L Living. Gre za vozila, ki se razlikujejo po poslanstvu in značaju, vendar imajo skupnega prednika – kultnega Fiata 500. Zgledovanje z legendarnim spiritualnim predhodnikom iz leta 1957 je očitno, predvsem zaradi podobno izvedenega prednjega dela avtomobila.

Mazda CX-5 in Mazda6

Torek, 31. marec 2015, 08:06
domača predstavitev: Mazda CX-5 in Mazda6

Izbrani slovenski novinarski javnosti sta se včeraj predstavili prenovljeni Mazda CX-5 in Mazda6.

Peugeot 308 GT

Sreda, 25. marec 2015, 06:41
domača predstavitev: Peugeot 308 GT

Izboru vozil 308 se je na slovenskem tržišču v mesecu marcu pridružila nova dinamična izvedenka 308 GT. Za volanom dveh novih izvedenk bodo vozniki občudovali izrazit stil, izjemne zmogljivosti in intenzivno vozno izkušnjo ter varčnost. 308 GT bo navdušil avtomobilske poznavalce. Z izrazitim športnim stilom 308 GT brez zadržkov kaže svojo edinstvenost. Je osvajalec, ki privlači poglede.

Opel Corsa

Petek, 19. december 2014, 07:19
domača predstavitev: Opel Corsa

Ljubljana. Včeraj se je v centru Ljubljane predstavila nova generacije Corse, Oplove prodajne uspešnice. Vse njene predhodnice so igrale vlogo najpomembnejšega produkta v paleti vozil znamke, hkrati pa so bile tudi pomembne igralke segmenta B na slovenskem trgu vozil.

Volkswagen passat

Nedelja, 23. november 2014, 10:44
domača predstavitev: Volkswagen passat

V teh dneh se je na slovenskem tržišču pojavila že osma generacija Volkswagnovega passata, najstarejšega in trenutno tudi najbolj uspešnega (leta 2013 so izdelali 1,1 milijona primerkov) serijskega modela iz Wolfsburga, ki je v enainštiridesetih letih obstoja (sedem modelnih generacij) prepričal približno 22 milijonov kupcev.

KIA Soul in Soul EV

Torek, 11. november 2014, 07:21
domača predstavitev: KIA Soul in Soul EV

Povsem novi Kia Soul, ki je evropsko premiero doživel na lanskem salonu v Frankfurtu, je sedaj naprodaj tudi pri nas. Gladek in povsem novi videz je navdihnil koncept Kia Track’ster iz leta 2012 in predstavlja svež, bolj odrasel videz brez izgube svoje samosvoje osebnosti.

Opel Vivaro

Sreda, 29. oktober 2014, 06:40
domača predstavitev: Opel Vivaro

Ljubljana. V Slovenijo je prišel novi Opel Vivaro - bolj praktičen, bolj učinkovit in privlačnejši, kot kadarkoli doslej. Njegova druga generacija združuje uporabnost lahkega gospodarskega vozila, prednosti pisarne na kolesih ter udobje in oblikovno privlačnost osebnega avtomobila.

Peugeot 508

Četrtek, 23. oktober 2014, 06:16
domača predstavitev: Peugeot 508

Novi PEUGEOT 508, ki je v teh dneh prišel tudi na slovensko tržišče, je bil deležen večjih razvojnih sprememb, tako s stilskega kot s tehnološkega vidika, poleg tega je opremljen tudi z novimi motorji. Tako opremljena velika limuzina bolj kot kadarkoli doslej uteleša prodor znamke na trg vozil višjega razreda.

Novi petvratni MINI

Sreda, 8. oktober 2014, 18:10
domača predstavitev: Novi petvratni MINI

Danes se je slovenski strokovni javnosti predstavil povsem novi 5-vratni mini, ki so ga nekateri kolegi lahko občudovali že ob nedavnem odprtju letošnjega salona avtomobilov v Parizu. Tako smo se lahko na današnji statični predstavitvi, ki ni vključevala testnih voženj, malo pobliže seznanili z novo 5-vratno karoserijsko različico, ki bo slovenskim kupcem na voljo že proti koncu letošnjega oktobra.

FIAT Ducato

Ponedeljek, 29. september 2014, 14:19
domača predstavitev: FIAT Ducato

Danes se je slovenski strokovni javnosti prvič predstavil novi ducato, FIAT-ovo lahko gospodarsko vozilo, ki je v 33 letih in petih generacijah (od leta 1981) pritegnilo približno 2,6 milijona kupcev. Novi ducato ponuja uporabnikom številne nove funkcije, še več tehnologije, učinkovitosti in koristi.

Renault Trafic & Master

Sobota, 27. september 2014, 08:55
domača predstavitev: Renault Trafic & Master

Že od leta 1998 je Renault nesporno vodilna znamka lahkih gospodarskih vozil v Franciji in Evropi. Za utrditev tega položaja, ki je leta 2013 pomenil 14,6-odstoten tržen delež, Renault letos prenavlja ponudbo dveh svojih dostavnikov; prihajata novi Trafic in novi Master. Skupaj z novim Kangoojem, ki so ga na trg uvedli sredi leta 2013, bo ponudba lahkih gospodarskih vozil Renault popolnoma prenovljena.

Citroën C1

Četrtek, 25. september 2014, 06:10
domača predstavitev: Citroën C1

CITROËN je v teh dneh predstavil novega CITROËNA C1, ki bo nadomestil prodajno uspešnico, ki je bila od lansiranja v letu 2005 prodana v več kot 780.000 primerkih. Živahni in brezkompromisni najnovejši mestni malček, ki bo na voljo kot tri- in petvratna izvedenka, se bo predstavil še v povsem novi karoserijski različici z zložljivo streho, ki so jo poimenovali Airscape.

BMW serije 2 Active Tourer

Petek, 19. september 2014, 07:06
domača predstavitev: BMW serije 2 Active Tourer

Z lansiranjem BMW serije 2 Active Tourer na trg BMW prinaša funkcionalnost prostora in udobje, skupaj z značilno BMW dinamiko, slogom in eleganco BMW v kompaktni premium razred. Z velikodušnimi ravnmi prostora znotraj impresivnih kompaktnih mer (dolžina: 4.342 mm, širina: 1.800 mm, višina 1.555 mm) BMW serije 2 Active Tourer predstavlja popoln odziv na naraščajoče potrebe kompleksne mobilnosti.

Renault twingo III

Četrtek, 11. september 2014, 19:30
domača predstavitev: Renault twingo III

Leta 1946 so Francozi na tedanjem avtomobilskem salonu v Parizu prvič predstavili legendarni in v Franciji zelo popularni renault 4CV, prvi Renaultov serijski avtomobil, ki je pritegnil več kot milijon kupcev. Sedaj, skoraj 70 let kasneje, smo dobili njegovega spiritualnega naslednika v obliki tretje generacije modela twingo, ki je od včeraj na voljo tudi slovenskim kupcem.

Citroën Cactus

Četrtek, 28. avgust 2014, 08:08
domača predstavitev: Citroën Cactus

Svet se spreminja in s tem se vse hitreje spreminjajo tudi pričakovanja potrošnikov … Kaj pa avtomobilizem? CITROËN odgovarja na današnje zahteve z zares pravo alternativo kompaktnim petvratnim kombilimuzinam: CITROËN C4 CACTUS.

Jeep renegade & cherokee

Statična domača predstavitev

Ponedeljek, 28. julij 2014, 14:31
Jeep renegade & cherokee: Statična domača predstavitev

V teh dneh se v nekaterih Jeepovih avtomobilskih salonih po Sloveniji predstavljata dva povsem nova avtomobila, ki sta v nekaterih evropskih državah že pritegnila veliko kupcev, predvsem v Veliki Britaniji in Nemčiji, kjer ju omenjajo kot odlično alternativo podobnim izdelkom nekaterih nemških dobro meščanskih znamk.

Peugeot 308 SW

Četrtek, 5. junij 2014, 06:44
domača predstavitev: Peugeot 308 SW

"Peugeot nadaljuje s svojo produktno ofenzivo preko novega vozila 308 SW, ki si z združitvijo dizajna in kakovosti ter funkcionalnosti in vrednot prizadeva za eksplozijo uspeha modela 308 in izboljševanje palete izdelkov znamke." - Xavier PEUGEOT, Peugeotov produktni direktor

Citroën Jumper

Torek, 3. junij 2014, 06:42
domača predstavitev: Citroën Jumper

CITROËN Jumper je prava prodajna uspešnica in od prve predstavitve na trgu do danes beleži skoraj 800.000 prodanih vozil. Zdaj se bo prerodil in vstopil v novo dobo. Pri projektiranju novega vozila CITROËN Jumper smo uporabili najboljše znanje in izkušnje CITROËNA.

PEUGEOT Boxer

Petek, 30. maj 2014, 07:23
domača predstavitev: PEUGEOT Boxer

PEUGEOT kot eden izmed glavnih akterjev na področju gospodarskih vozil v Evropi z nadvse izpopolnjenim prodajnim programom nadaljuje s prenovo svoje ponudbe in predstavlja novo vozilo PEUGEOT Boxer.

KIA Sportage

Sreda, 14. maj 2014, 06:48
domača predstavitev: KIA Sportage

- Kiina evropska uspešnica je videti ostrejša, mehkejša na otip in se bolje pelje
- Najbolje prodajan SUV v Sloveniji v letu 2013 (segmentni delež kar 21%)
- Zaradi različnih izboljšav bistveno zmanjšani hrup in vibracije

Peugeot Partner Electric

Sreda, 9. april 2014, 07:05
domača predstavitev: Peugeot Partner Electric

S to novo 100-odstotno električno izvedenko je Peugeot naredil še korak naprej v želji poklicnim uporabnikom ponuditi odgovoren prevoz, ki bo prilagojen njihovim potrebam, in nov užitek v vožnji.

 

Kia Carens

Petek, 28. marec 2014, 06:11
domača predstavitev: Kia Carens

- Nižji, ožji kompaktni enoprostorec s petimi ali sedmimi sedeži
- Daljša medosna razdalja nudi impresivno prostornost in vsestranskost
- Štirje motorji, emisije CO2 od 124 g/km

Opel Meriva

Sreda, 19. februar 2014, 07:06
domača predstavitev: Opel Meriva

Ljubljana. Oplova prvakinja ergonomičnosti in prilagodljivosti z letošnjim letom postaja privlačnejša, učinkovitejša in bolj funkcionalna. Z osveženim dizajnom, s ponudbo motorjev, ki so že sedaj v skladu z merili Euro 6, z novimi menjalniki z lahkotnejšim in natančnejšim prestavljanjem ter novo generacijo informacijsko zabavnega sistema IntelliLink združljivim s pametnimi telefoni, nadaljuje uspešno zgodbo, ki se je pričela leta 2003, ko je zapeljala na trg prva generacija Opel Merive.

Alfa Romeo Giulietta

Sobota, 8. februar 2014, 05:39
domača predstavitev: Alfa Romeo Giulietta

Giulietta se umešča v tradicijo najboljših vozil znamke Alfa Romeo. Nasledila je njihove dinamične zmogljivosti, ne da bi jih kakorkoli okrnila na račun primernosti za vsakdanjo uporabo ali udobja. Skrivnost teh zmogljivosti je neprestan tehnološki razvoj, ki je vrhunec svoje izraznosti dosegel prav v Giulietti.

Nissan Qashqai

Petek, 7. februar 2014, 06:11
domača predstavitev: Nissan Qashqai

Spoštovani in spoštovane, s februarjem je novi Nissan Qashqai na voljo tudi v Sloveniji. Leta 2007 je Nissan na trgu predstavil prvi mestni crossover, ki se je prikupil 2 milijonoma kupcev in mu je kmalu sledila množica posnemovalcev. Danes Nissan predstavlja njegovo prenovljeno različico.

Renault Megane

Četrtek, 9. januar 2014, 17:54
domača predstavitev: Renault Megane

Renault je posodobil vse modele družine Mégane, ki zdaj prevzemajo novo oblikovno istovetnost znamke Renault. Družina modelov Mégane pridobiva nekaj več dinamičnosti in vitalnosti, ki še bolj okrepita njeno privlačnost. Z najnovejšo opremo in tehnološkimi inovacijami ostajata potovalno udobje in užitek v vožnji še naprej osrednji odliki zastavonoše Renaulta na področju kakovosti.

Peugeot RCZ R

Četrtek, 12. december 2013, 06:37
domača predstavitev: Peugeot RCZ R

PEUGEOT razkriva RCZ R, "navito" verzijo svojega športnega kupeja, paradnega izdelka blagovne znamke z vidika oblikovanja in užitkov v vožnji. Po zaslugi novega motorja z 270 KM pri 1,6 l gibne prostornine ter z emisijami CO2, omejenimi na zgolj 145 g/km, RCZ s svojimi zmogljivostmi in učinkovitostjo postavlja povsem nove standarde.

Dacia Duster

Sreda, 27. november 2013, 07:41
domača predstavitev: Dacia Duster

• odločnejši zunanji videz in oblikovno prenovljeno notranjost,
• nova oprema in funkcije,
• novi motorji v prid vsestranskosti in zmogljivostim.

Dacia Logan MCV

Sreda, 23. oktober 2013, 18:14
domača predstavitev: Dacia Logan MCV

Po novih modelih Sandero in Sandero Stepway zdaj Dacia nadaljuje svojo zgodbo o uspehu z novim Loganom MCV, velikim karavanom za nizko ceno.

Nissan Micra

Sreda, 23. oktober 2013, 17:49
domača predstavitev: Nissan Micra

• Drzen nov videz za novo Micro
• Popolnoma nova oblika zunanjosti spredaj in zadaj
• Visokokakovostna notranjost
• Inovativne tehnične zmožnosti, vključno s funkcijo Nissan Connect
• Obširne možnosti osebnega prilagajanja
• Tretji najbolje prodajani Nissanov model v Evropi

FIAT 500L Trekking

Torek, 22. oktober 2013, 17:45
domača predstavitev: FIAT 500L Trekking

Novi vsestranski Fiat se novim raziskovanjem naproti podaja z višjim podvozjem in drugačno notranjostjo. Traction+, novi sistem za nadzor prenosa pogonske moči, izboljšuje vozne lastnosti na težavnem terenu s slabim oprijemom in je del serijske opreme. Med opremo Fiata 500L Trekking na slovenskem trgu je tudi Fiat 5 Plus.

 

Nissan Note

Torek, 22. oktober 2013, 17:14
domača predstavitev: Nissan Note

Napredna in vsakomur dostopna tehnologija, dinamičen dizajn in najvišja raven pozornosti do podrobnosti so ključne lastnosti, ki označujejo novi Nissan Note. Novi Note je začetek vznemirljivega novega vala Nissanovih izdelkov in je bil zasnovan ter konstruiran kot prihajajoč drzen tekmec med vozili segmenta B.

Opel Insignia in Insignia Country Tourer

Petek, 18. oktober 2013, 06:19
domača predstavitev: Opel Insignia in Insignia Country Tourer

Ljubljana/Trebelno. Oplova uspešnica, ki je bila do danes prodana v več kot 600.000 primerkih, se te dni v novi podobi predstavlja pri nas. Insignia je od prvega dne spremenila pogled mnogih na znamko Opel, ker ponuja odlično mešanico originalnega in elegantnega dizajna, užitka v vožnji ter uporabnih inovacij.

Citroën Grand C4 Picasso

Sreda, 16. oktober 2013, 06:50
domača predstavitev: Citroën Grand C4 Picasso

CITROËN je slovenskim novinarjem včeraj predstavil novega GRAND C4 Picassa: avtomobil edinstvenega sloga, ki se jasno razlikuje od izvedenke s 5 sedeži in ki predstavlja novo ravnovesje med prostornostjo v notranjosti in tekočimi linijami.

Peugeot 308

Sobota, 12. oktober 2013, 09:45
domača predstavitev: Peugeot 308

Novi Peugeot 308 je del strateško pomembnega tržnega razreda kompaktnih vozil, ki predstavlja tretjino prodaje na evropskem trgu. To je segment dinamičnega in izredno tekmovalnega trga, kjer s 43 % prevladuje silhueta kombilimuzine, daleč pred SUV (26 %) in enoprostornimi vozili (16 %).

Jeep® Grand Cherokee

Sobota, 5. oktober 2013, 06:43
domača predstavitev: Jeep® Grand Cherokee

Od svojega prihoda na trg v letu 1992 je Jeep® Grand Cherokee svojim lastnikom zagotavljal vrednote blagovne znamke, kot so svoboda, pristnost, avanturizem in strast. Grand Cherokee sodi med vrhunska velika športno-funkcionalna vozila znamke Jeep in je vedno bil sinonim za moč, udobje, inovativnost in ročno izdelavo.

Gasilnik na vodno meglo – inovacija, ki rešuje življenje in premoženje

Sreda, 18. september 2013, 17:47
domača predstavitev: Gasilnik na vodno meglo – inovacija, ki rešuje življenje in premoženje

Slovenski strokovni javnosti so včeraj na poligonu Izobraževalnega centra za zaščito in reševanje Republike Slovenije na Igu pri Ljubljani gasilnik na vodno meglo skupaj z nemškimi partnerji predstavili predstavniki podjetja Webo, ostali bodo lahko prednosti novega sistema spoznali oktobra v tednu požarne varnosti.

KIA pro_cee'd & pro_cee'd GT

Torek, 17. september 2013, 18:06
domača predstavitev: KIA pro_cee'd & pro_cee'd GT

- Zgodba o uspehu – 2.del
- Kia pro_cee’d GT in cee’d GT

 

Mercedes-Benz razred S

Ponedeljek, 9. september 2013, 11:06
domača predstavitev: Mercedes-Benz razred S

Minuli petek se je v ljubljanskih prostorih družbe Autocommerce odvijal zgodovinski dogodek, ker smo novinarji lahko v živo spoznali svetovno znanega Slovenca, ki je oblikoval eno izmed največjih zvezd letošnjega avtomobilskega salona v Frankfurtu, novo admiralsko ladjo znamke Mercedes-Benz…

Renault kangoo

Torek, 9. julij 2013, 15:09
domača predstavitev: Renault kangoo

V letošnjem februarju so Francozi pokazali rahlo prenovljen model kangoo, ki je sedaj na voljo tudi slovenskim kupcem. Kangoojevo oblikovno prenovo je pospremila tudi tehnološka osvežitev in prenova notranjosti potniškega prostora, vse skupaj pa mu bo zagotovilo še večjo zvestobo uporabnikov in priliv novih kupcev…

Chevrolet trax

Torek, 2. julij 2013, 18:27
domača predstavitev: Chevrolet trax

Danes sem v Golf Arboretumu (Volčji Potok) dobil prvo priložnost, da se seznanim s povsem novim in težko pričakovanim kompaktnim SUV modelom znamke Chevrolet, ki so ga kupci v nekaterih drugih državah že sprejeli z ogromnim navdušenjem…

Prestižni starodobniki obiskali hotel Kempinski Palace Portorož

Torek, 25. junij 2013, 18:12
domača predstavitev: Prestižni starodobniki obiskali hotel Kempinski Palace Portorož

Včeraj se je v Portorožu (hotel Kempinski Palace) odvijal poseben dogodek, ki je pritegnil veliko ljubiteljev britanskih starodobnikov, ker smo lahko občudovali 48 zelo prestižnih in zelo starih avtomobilov znamke Rolls-Royce, ki so se pri nas ustavili pred današnjim obiskom hrvaške Opatije in kasnejšim odhodom na Bled.

Peugeot RCZ

Petek, 7. junij 2013, 06:28
domača predstavitev: Peugeot RCZ

Peugeot povečuje zapeljivost in ekskluzivnost svojega športnega kupeja RCZ, ki vzbuja sanje in občutenja. Njegova nova čutna in plemenita oblika, športna in elegantna, daje slutiti moč, gibčnost in prefinjenost, in potrjuje njegovo edinstvenost v paleti vozil Peugeot.

Peugeot 208 XY & 208 GTi

Četrtek, 6. junij 2013, 06:30
domača predstavitev: Peugeot 208 XY & 208 GTi

Peugeot 208 XY in 208 GTi: Prefinjena in komplementarna zapeljivca

Opel Cascada

Petek, 31. maj 2013, 07:13
domača predstavitev: Opel Cascada

Portorož. Novi Oplov kabriolet za vse letne čase Cascada se še pred poletjem predstavlja v Sloveniji. Klasičen štirisedežni avtomobil, z elegantno dolgo silhueto in visoko kakovostno zložljivo mehko streho se ne uvršča v vrh Oplove ponudbe, kot srednje velik kabriolet le zaradi mer (dolžina: 4696 mm, širina z vzvratnimi zunanjimi ogledali 2020 mm), marveč tudi zaradi privlačnosti, premijskih tehnologij in številnih elementov opreme.

Renault Clio 120 GT EDC & Clio R.S. 200 EDC

Sreda, 22. maj 2013, 18:07
domača predstavitev: Renault Clio 120 GT EDC & Clio R.S. 200 EDC

Včeraj se je v Krškem (dirkališče Raceland) odvijala slovenska predstavitev dveh novih 'vročih kombilimuzin' znamke Renault, ki je tja dostavila dva primerka najbolje opremljenega Clia GT ter štiri primerke zelo hitrega Clia R.S. 200 EDC…

Citroën C4 Picasso

Sreda, 15. maj 2013, 06:18
domača predstavitev: Citroën C4 Picasso

Novi CITROËN C4 Picasso, ki je izdelan na novi modularni platformi skupine PSA Peugeot Citroën EMP2 (Efficient Modular Platform 2), je znanilec povsem nove generacije.

Peugeot 2008

Sreda, 8. maj 2013, 06:21
domača predstavitev: Peugeot 2008

Znamka Peugeot je pri modelu 2008 izkoristila vse svoje strokovno znanje, pridobljeno z uspehom vozila 3008 Crossover, da bi v nižjem tržnem razredu ponudila povsem inovativen avtomobil. Njegova prodaja bo stekla spomladi leta 2013, ko se bo priključil dinamični ofenzivi, ki se je pričela že z uspehom modela 208.

Renault scénic & grand scénic

Ponedeljek, 22. april 2013, 16:16
domača predstavitev: Renault scénic & grand scénic

Minuli petek se je v Trebnjem odvijala slovenska predstavitev obeh nedavno osveženih Renaultovih enoprostorcev, ki sta z današnjim dnem že na voljo slovenskim kupcem. Osveženemu paru (scénic & grand scénic) se je tokrat pridružila tudi povsem nova različica scénic Xmod, ki je namenjena pristašem čedalje bolj priljubljenih 'crossover' različic in modelov.

NEOPLAN Jetliner

Četrtek, 28. marec 2013, 14:40
domača predstavitev: NEOPLAN Jetliner

- prva izbira med večnamenskimi avtobusi: prilagodljiv prvorazredni avtobus za vsak dan
- začetni model višjega razreda z bogato serijsko opremo in obliko “sharp cut”
- NEOPLAN Jetliner z dolžino 12 metrov, Jetliner C z dolžino 13 metrov

Citroën DS3 cabrio

Sreda, 27. marec 2013, 18:29
domača predstavitev: Citroën DS3 cabrio

CITROËN nadaljuje s pisanjem zgodovine svoje linije DS ob razkritju svojega novega modela: DS3 Cabrio. Po zaslugi inteligentne arhitekturne zasnove se lahko uporabnik naužije še tako majhne količine sončnih žarkov, in to brez omejitev klasičnih kabrioletov. Citroën DS3 Cabrio nudi predvsem obilo užitkov na vsakem koraku.

Modni in urbani Opel ADAM je prispel v Slovenijo

Petek, 22. marec 2013, 06:31
domača predstavitev: Modni in urbani Opel ADAM je prispel v Slovenijo

• Prvi Opel modnega življenjskega sloga nadaljuje produktno ofenzivo znamke
• ADAM ponuja virtualno neomejen potencial individualizacije
• Najbolje povezan majhen avtomobil z zabavno-informacijskim sistemom IntelliLink
• V Sloveniji na voljo od 20. marca z vstopno ceno 11.400 evrov

Volvo V40 Cross Country uradno predstavljen novinarjem naše regije

Petek, 15. marec 2013, 06:56
domača predstavitev: Volvo V40 Cross Country uradno predstavljen novinarjem naše regije

V sredo, 13. 3. 2013, smo v konjeniškem klubu Trajbar pri Zaprešiću na Hrvaškem uradno predstavili luksuzen Volvo V40 Cross Country. Hrvaški, slovenski in bosanski novinarji so uživali v predstavitvi tega atraktivnega crossover modela, testnih vožnjah po okolici Zaprešića in možnosti jezdenja konjev konjeniškega kluba.

Prenovljeni Kia Soul zdaj tudi pri nas

Četrtek, 7. februar 2013, 06:56
domača predstavitev: Prenovljeni Kia Soul zdaj tudi pri nas

- Veliko vizualnih in vsebinskih novosti
- Nova 1,6-litrska motorja in nova 6-stopenjska menjalnika

Ford fiesta

Torek, 5. februar 2013, 16:48
domača predstavitev: Ford fiesta

Včeraj se je na Gorenjskem odvijala slovenska predstavitev rahlo osvežene Fordove fieste, modela, ki je na tržišču prisoten že od septembra leta 1976 (do danes se je zvrstilo 6 modelnih generacij, skupno je izdelanih približno 15 milijonov primerkov), ko so pri Fordu pokazali prvi moderni globalni model s prednjim pogonom in tedaj zelo napredno kombilimuzinsko obliko karoserije.

GARMIN na tradicionalnem srečanju predstavil novosti za leto 2013

Petek, 1. februar 2013, 07:02
Jure Mohorič

Podjetje Garmin, hčerinska družba Garmin Ltd. (NASDAQ, je včeraj v prostorih Kristalne palače – BTC City v Ljubljani, pripravilo tradicionalno srečanje z mediji. Predstavili so novosti na področju cestne navigacije, napredek na področju ročnih, športnih GPS in navtičnih naprav, mobilnih aplikacij ter spletnega portala Garmin Connect.

Citroën C-Elysée

Sreda, 9. januar 2013, 06:27
domača predstavitev: Citroën C-Elysée

C-Elysée je deležen vsega Citroënovega tehničnega in oblikovalskega znanja. Na trg pride že konec leta 2012 in se s svojim slogom in funkcijami posebej odziva na pričakovanja kupcev, ki si želijo privlačno in obenem dostopno limuzino.

Dacia sandero & sandero stepway

Sreda, 19. december 2012, 18:07
domača predstavitev: Dacia sandero & sandero stepway

Približno osem let po prvi romunsko-francoski revoluciji, ki je s cenovno dostopnostjo Daciinih modelov poskrbela za glavobole vodilnih pri nekaterih drugih znamkah avtomobilov, smo dočakali nastanek druge generacije modela sandero, ki je tokrat zasnovana na sodobni tehnološki platformi skupine Renault-Nissan. Prodaja nove generacije modela sandero se je v Sloveniji pričela odvijati danes.

Fiat 500L

Sreda, 5. december 2012, 06:23
domača predstavitev: Fiat 500L

Fiat 500, ki so ga doslej prodali v več kot 1.000.000 primerkih v 110 državah, je sedaj zrasel, v sebi pa skriva nova spoznanja in odgovore na potrebe uporabnikov. 500L združuje ikonskost sloga 500 in funkcionalnost oblikovanja Made in Fiat.

Ferrari avdio program by Logic3

Četrtek, 18. oktober 2012, 20:48
domača predstavitev: Ferrari avdio program by Logic3

Zmogljivost in kakovost odraža vse, kar Ferrari počne. Izdelki odražajo želje kupcev, ki si vedno prizadevajo dosegati najvišje postavljene cilje v življenju. Ferrari je pri Logic3 začutil ambicijo in strast ter sklenil partnerstvo, saj verjame, da lahko dosežejo avdio kakovost, ki se zahteva in pričakuje. 
 

Ford focus 1.0 Ecoboost

Ponedeljek, 28. maj 2012, 17:14
domača predstavitev: Ford focus 1.0 Ecoboost

Minuli petek se je v Ljubljani odvijala prva slovenska predstavitev novega focusa, ki ga premika minimalistično odmerjen (dolžina: 30 cm, širina: 21 cm, masa 97 kg), vendar po prvih vtisih zelo učinkovit 1,0-litrski trivaljni turbobencinski pogonski agregat.

Opel ampera

Četrtek, 26. april 2012, 07:22
domača predstavitev: Opel ampera

• Električni avto s podaljšanim dosegom, ki  gre kadarkoli in kamorkoli brez bojazni, da ostanemo na cesti s prazno baterijo
• Ob vožnji na električno energijo je strošek za 15.000 prevoženih kilometrov le 300 evrov oziroma 2 evra na 100 kilometrov
• Ampera v Sloveniji od 10. maja s ceno od 42,900 evrov dalje
• Deležna subvencije Eko sklada v višini 4.000 evrov

Volvo V40

Četrtek, 29. marec 2012, 06:19
domača predstavitev: Volvo V40

Minuli torek bo zagotovo ostal v spominu po slovenski premieri dolgo pričakovanega povsem novega modela znamke Volvo. Pred zbranimi novinarji je bil razkrit dinamičen in kompakten volvo V40 z vsemi atributi večjih vozil Volvo ter sodobnimi varnostnimi sistemi, izmed katerih izstopa prva zračna blazina za pešce.

Renault mégane – Kolekcija 2012

Ponedeljek, 19. marec 2012, 10:23
domača predstavitev: Renault mégane – Kolekcija 2012

Z današnjim dnem se je v Sloveniji pričela odvijati prodaja rahlo prenovljenega Renaultovega mégana, avtomobila, ki je od prve predstavitve v letu 2008 pritegnil približno 10.000 slovenskih kupcev in skoraj 772.000 kupcev iz celega sveta.

Peugeot 3008 HYbrid 4

Četrtek, 15. marec 2012, 16:26
domača predstavitev: Peugeot 3008 HYbrid 4

V letošnjem aprilu se bo na slovenskih cestah pojavil novi peugeot 3008 HYbrid 4, prvi serijski hibridni osebni avtomobil z vgrajenim dizelskim motorjem. V primeru novega serijskega hibrida gre za rezultat uspešnega skupnega sodelovanja med podjetji Peugeot, Bosch (električni motor) in Sanyo (Ni-MH baterije).

Renault scénic & grand scénic – Kolekcija 2012

Ponedeljek, 13. februar 2012, 16:21
domača predstavitev: Renault scénic & grand scénic – Kolekcija 2012

Danes se je odvijala prva domača predstavitev osveženega para Renaultovih kompaktnih enoprostorcev, ki je tokrat potekala v prijetnem okolju gostilne Pr' Kopač na Brezovici, kjer smo novinarji lahko opravili tudi prve krajše testne vožnje. Scénic & grand scénic iz kolekcije 2012 bosta 15. februarja 2012 že dosegljiva kupcem v Sloveniji.

Volvo XC90

Ponedeljek, 6. februar 2012, 09:31
domača predstavitev: Volvo XC90

Na Vranskem se je minuli petek odvijala slovenska predstavitev diskretno osveženega volva XC90, avtomobila, ki je bil premierno prikazan na detroitskem avtomobilskem sejmu že davnega leta 2002. Takrat so mnogi kritiki menili, da je Volvo s svojim SUV modelom vstopil prepozno na trg mestnih terencev.

Renault twingo

Sreda, 18. januar 2012, 15:44
domača predstavitev: Renault twingo

Včeraj se je v Novem mestu odvijala domača predstavitev prenovljenega twinga, ki je že na voljo slovenskim kupcem.

Opel zafira tourer

Sreda, 21. december 2011, 16:34
domača predstavitev: Opel zafira tourer

S prvo generacijo zafire je Opel že leta 1999 uveljavil novi evropski segment kompaktnih enoprostorcev s sedmimi sedeži. To zgodbo o uspehu, ki jo je zafira začela pisati takrat, bo nadaljevala tretja generacija tega modela, ki je slovenskim kupcem na voljo z današnjim dnem.

 

Nova knjiga Davida Stropnika

Torek, 13. december 2011, 16:52
Reli Dakar: dirka na konec sveta, doživetij in pameti

- drugačna reportaža o reliju Dakar, dirkalnikih in ljudeh
- drugačen "potopis" po severni Afriki in Južni Ameriki
- legendarna dirka skozi oči, uho in fotografski objektiv novinarja Davida Stropnika, z dodanimi citati najvidnejših udeležencev in njihovimi arhivskimi fotografijami
 

Porsche 911 iz serije 991

Nedelja, 4. december 2011, 10:47
domača predstavitev: Porsche 911 iz serije 991

Minuli petek se je v Ljubljani odvijala prva slovenska predstavitev povsem nove, že sedme generacije Porschejevega kultnega avtomobila, večnega mladeniča, ki pri svojih 48 letih deluje enako mladostno in športno kot prva generacija tega modela ob frankfurtski predstavitvi v letu 1963.

Ford fiesta 1.4 16v Deluxe

Sreda, 30. november 2011, 16:14
domača predstavitev: Ford fiesta 1.4 16v Deluxe

Fordova fiesta je letos dočakala zelo pomemben jubilej, ker je ta uspešni kompaktni model prisoten na tržišču že od septembra leta 1976 (do danes se je zvrstilo 6 modelnih generacij, skupno je izdelanih približno 15 milijonov primerkov), ko so pri Fordu pokazali prvi moderni globalni model s prednjim pogonom in tedaj zelo napredno kombilimuzinsko obliko karoserije.

Mercedes-Benz actros

Slovenska predstavitev novega actrosa

Sreda, 19. oktober 2011, 16:46
Mercedes-Benz actros: Slovenska predstavitev novega actrosa

Ta ponedeljkov večer smo v Ljubljani zbrali približno 150 gostov in ob primernih zvokih legendarnih skupin kot sta Pink Floyd (nekaj pesmi z albuma Wish You Were Here) ter Fleetwood Mac (pesem Albatross) predstavili povsem novi model največjega Mercedes-Benzovega gospodarskega vozila, tovornjak actros.

Range Rover evoque

Evoque vas ne bo pustil hladne

Četrtek, 22. september 2011, 13:16
Range Rover evoque : Evoque vas ne bo pustil hladne

Na prizorišču Golf igrišča Smlednik se je izbranim gostom in slovenski javnosti včeraj prvič predstavil najmanjši in najlažji ter tako najučinkovitejši Range Rover doslej – Range Rover Evoque. Slavnostne predstavitve so se med ostalimi udeležili tudi pevec Zoran Predin, odvetnica Carmen Dobnik in kulturni menedžer Damjan Damjanovič, ki so postali častni ambasadorji projekta Utrip mesta, v okviru katerega bodo nekaj mesecev vozili novega jeklenega konjička in delili svoje izkušnje.

Volkswagen golf cabriolet

Torek, 19. julij 2011, 08:42
domača predstavitev: Volkswagen golf cabriolet

Po devetih letih je v prodajne salone zopet zapeljal golf cabriolet. Čeprav jih na naših cestah ni prav veliko, je tudi brezstrešna izvedenka pobrala določen kos prodajne pogače, saj so jih v vseh letih prodali preko 680.000, golfi brez strehe pa so bili na voljo v prvi, tretji in četrti generaciji.

Volkswagen tiguan

Torek, 19. julij 2011, 08:42
domača predstavitev: Volkswagen tiguan

Tiguan je eden tistih Volkswagnovih modelov, po katerem kupci radi posegajo. Je namreč precej prilagodljiv, s številnimi možnostmi pa pokrije širok spekter voznikov, od tistih, ki si želijo le višjega sedenja, kot tudi tistih, ki potrebujejo vozilo s štirikolesnim pogonom.

Volkswagen crafter

Petek, 15. julij 2011, 08:42
domača predstavitev: Volkswagen crafter

Največji Volkswagnov dostavnik je doživel prenovo, ki ga je navzven zaznamovala le z nekoliko drugačno sprednjo masko, drugih oblikovnih sprememb pa praktično ni. So pa spremembe zato na tistih področjih, ki morda niso vidna, a lahko precej vplivajo na debelino denarnice.

Ford focus

Ponedeljek, 11. julij 2011, 08:42
domača predstavitev: Ford focus

Focus je že s prvo generacijo postavljal določena merila, predvsem na področju vozne dinamike, pa tudi s svojo precej drzno obliko. Druga generacija je vse skupaj nadaljevala, a bila dejansko manj udarna od prve. Sedaj je na naše ceste zapeljala tretja generacija ...

Mercedes-benz C coupe & SLK

Petek, 17. junij 2011, 08:42
domača predstavitev: Mercedes-benz C coupe & SLK

Tik pred poletjem na naše ceste prihajata še dva nišna mercedes-benza, tokrat za malo bolj športne voznike. Vsaj tako so ju označili Nemci, saj bi radi, da ju izbirajo še bolj dinamično naravnani vozniki kot nekoč. Sploh SLK, ki je povzel večino oblikovalskih idej po superšportnem SLS in ki bo za poletne izlete kot naročen.

Fiat 500 TwinAir

Petek, 10. junij 2011, 08:16
domača predstavitev: Fiat 500 TwinAir

V času, ko so fiati 126, bolhce, pejčki oziroma pičipokiji redki kot pošteni slovenski politiki, je zopet na sceno pripeljal prav poseben fiat 500. Oblikovno nič drugačen od tistih, ki jih na cestah srečujemo zadnja štiri leta, zveni pa povsem isto kot legendarna bolhca.

Citroën DS4

Četrtek, 2. junij 2011, 08:27
domača predstavitev: Citroën DS4

Drzen, prefinjen, hipnotičen, nosilec dediščine – to so izrazi, s katerimi Francozi opisujejo novega citroëna DS4. Gre za drugi model v prestižni družini DS, ki je sedaj na voljo tudi v Sloveniji in ki se lahko še pred samo prodajo pohvali z nazivi kot so 'najlepši avtomobil na svetu', 'najboljši dizajn leta'…

Kia picanto

Torek, 31. maj 2011, 08:16
domača predstavitev: Kia picanto

Predvsem zaradi dobrih poslovnih rezultatov v zadnjem času se naš uvoznik znamke Kia lahko pohvali, da je domači trg med prvimi v Evropi, kjer je že možno kupiti drugo generacijo 'pikantne' male kie. Če si prva generacija še ni zaslužila tega imena, pa si ga druga lahko.

PAL 2011

Nedelja, 15. maj 2011, 23:19
PAL - top menedžerji

Tokrat predstavljamo zelo zanimiv izbor PAL - Poslovni Avtomobil Leta, pri katerem ne štejejo le všečnost pri kupcih, temveč številni kriteriji kot so stroški uporabe in podobno. Najprestižnejša je kategorija Menedžerski avtomobil leta, kjer najboljši slovenski menedžerji testirajo prestižna vozila in jih na koncu ocenijo, kar smo posneli tudi mi.

eRUF roadster

Sobota, 14. maj 2011, 15:44
domača predstavitev: eRUF roadster

Ko pomislimo na električne avtomobile, so v naših glavah najprej kakšni mestni malčki in podobne škatle, nikakor pa ne vrhunski športni avtomobili. Prihodnost pa je po napovedih večine strokovnjakov le električna, zato večina testov in aktivnosti poteka v tej smeri. Ena od zadnjih je bila za preskus na voljo tudi nam.

Peugeot 308

Petek, 6. maj 2011, 08:16
domača predstavitev: Peugeot 308

Francoski Peugeot si prizadeva priti na avtomobilski 'podium' oziroma med prve tri znamke po prodanih vozilih na domačem trgu. Nekaj tega bremena bo moral nase prevzeti tudi prenovljeni 308. Čeprav je v razredu M1 šele na šestem mestu po prodajnih številkah, si s prenovo obetajo 2,5-odstotni preskok glede na leto poprej.

Mitsubishi i-MiEV

Nedelja, 17. april 2011, 21:29
domača predstavitev: Mitsubishi i-MiEV

Pri tem avtomobilu že ime pove, da je nekaj posebnega, sodobnega. In še velikokrat ga boste videli in slišali, pravijo pri Mitsubishiju, saj bo v prihodnosti MiEV označeval čisto vsa električna vozila te japonske znamke. Prvi pa je i-MiEV, majhen avtomobil, ki ga je Mitsubishi dolgo razvijal skupaj s številnimi podjetji in podporo tamkajšnje vlade.

Volkswagen eos

Četrtek, 14. april 2011, 09:18
domača predstavitev: Volkswagen eos

Ob prihodu na trg je bil eos precej pomemben avtomobil za Volkswagen, saj v ponudbi niso imeli drugega kabrioleta. Sedaj, ko bosta brez strehe ostala še dva avtomobila pri znamki, pa se je zazdelo, da bo eos kar naenkrat odveč. No, vodstvo se je odločilo, da ga ohrani v ponudbi, saj so kabrioleti s trdo streho še vedno 'in', za nove zmage pa so ga tudi malo osvežili.

Volkswagen amarok

Sreda, 13. april 2011, 07:58
domača predstavitev: Volkswagen amarok

Nemci so namreč svoje znanje in že razvite tehnologije zapakirali v oblikovno všečen izdelek. Nobenega dvoma ni, amarok je nastopaški in markanten, z dolžino več kot 5,2 metra pa se mu ni treba bati, da bi ga kdo spregledal. Nastopaški efekt je sicer odvisen od tega za kakšno opremo se boste odločili ...

Mercedes-Benz C

Torek, 12. april 2011, 07:58
domača predstavitev: Mercedes-Benz C

S prihodom povsem novega mercedes-benza C coupe, sta na ceste istočasno zapeljala še limuzinski in karavanski C, a slednja le v prenovljeni podobi. Sprememb ni ogromno, vsaj tistih zunanjih ne, so pa nekoliko prevetrili ponudbo motorjev in serijske ter dodatne opreme. Vse skupaj naj bi bilo dovolj, da bodo v letošnjem letu skupno prodali okoli 240 vozil.

Audi A6

Torek, 5. april 2011, 07:58
domača predstavitev: Audi A6

A6 je oblikovan in zasnovan po aktualnih smernicah te hiše. Navzven nikakor ne deluje glomazno kot bi nemara pomislili ob pogledu na tehnične podatke, ki pravijo, da je dolg skoraj pet metrov. Led svetila so prisotna spredaj in zadaj, glede na predhodnika pa je novi A6 večji, bolj oglat in lažji, v povprečju kar za 80 kilogramov.

Lexus CT 200h

Sreda, 30. marec 2011, 07:58
domača predstavitev: Lexus CT 200h

CT 200h je najmanjši izmed vozil te znamke in hkrati edini s pogonom na sprednji kolesni par. Napadal bo premium tekmece spodnjega srednjega segmenta kot so audi A3, BMW 1 in volvo C30, zato ponuja precej razkošno notranjost, ki po prvi vožnji deluje moderno in kompaktno, položaj za volanom pa je prijetno športno utesnjen.

Renault latitude

Torek, 29. marec 2011, 20:28
domača predstavitev: Renault latitude

Vsem, ki zahtevate v avtomobilu visok nivo udobja, pogledujete proti Renaultu in vam laguna ni dovolj, sedaj ponujajo rešitev. Imenuje se latitude, gre pa za limuzino, ki je dolga nekaj manj kot 4,9 metra, s čimer je najdaljša med tekmeci.

Nissan micra

Torek, 29. marec 2011, 07:58
domača predstavitev: Nissan micra

Nissan micra je zelo dober način, da se boste počutili mladi in imeli dolgo časa 'aktualen' avto. Po 28 letih obstoja je z današnjim dnem na trg zapeljala šele četrta generacija 'mikro' avtomobila. Če ste podmladek jeseni pospremili v prvi razred, bo šele na njegovi valeti videna nova generacija.

BMW 6 cabrio

Ponedeljek, 28. marec 2011, 20:28
domača predstavitev: BMW 6 cabrio

Nova šestica je mnogo bolj športnega izgleda, ne le zaradi agresivnejšega sprednjega dela z zajetno režo v odbijaču in z ožjimi žarometi, temveč tudi zaradi precej nižje silhuete. V primerjavi s prejšnjo generacijo je avtomobil za sedem centimetrov in pol daljši ...

Ford mondeo

Torek, 15. marec 2011, 20:28
domača predstavitev: Ford mondeo

Tokratna prenova je zgladila nekaj gubic in po trendu, ki velja za večino prenov, poskrbela za še nekaj več zunanje dinamike, obenem pa mondea oborožila tudi z najnovejšimi tehnologijami.

Peugeot 508

Torek, 8. marec 2011, 20:28
domača predstavitev: Peugeot 508

V teh dneh je na domače ceste zapeljal eden pomembnejših peugeotov za to francosko znamko v zadnjem obdobju. Že oznaka pove, da gre za nekaj novega; serijo, ki je nekoč sicer že obstajala in bo spet nosila imidž znamke, model pa se imenuje 508. Ter dodatno SW za izvedenko s kombijevskim zadkom.

Ford C-max

Ponedeljek, 21. februar 2011, 08:36
domača predstavitev: Ford C-max

Začetek zgodbe sega osem let v preteklost, ko se je iz običajnega forda focus razvil najbolj družinski focus – focus C-max. S 'posodobitvijo' leta 2007 je iz imena izginil focus in ostal le še C-max. Od danes dalje je na voljo nova serija z veliko novostmi. Ena izmed njih je hišni kinetični dizajn.

Volkswagen jetta

Torek, 15. februar 2011, 23:24
domača predstavitev: Volkswagen jetta

Segment limuzin nižjega srednjega razreda je v zadnjih letih pobiral le še drobtinice tržne pogače, potem pa je pripeljal chevrolet cruze in stvari nazaj postavil na svoje mesto. Tudi Škoda je svojo octavio ves čas odlično prodajala in vse skupaj je spet opogumilo Volkswagen, da se je resno lotil nove jette, ki ni več le golf z limuzinskim zadkom.

Mercedes-Benz CLS

Ponedeljek, 14. februar 2011, 21:02
domača predstavitev: Mercedes-Benz CLS

Letos mineva šest let, odkar je Mercedes-Benz predstavil prvo generacijo modela CLS. Modela, ki je takrat dodobra prevetril ponudbo vozil v prestižnem segmentu in kupcem ponudil precej samosvoje vozilo.

Mazda2

Petek, 4. februar 2011, 21:02
domača predstavitev: Mazda2

Druga generacija male mazde2 je poskrbela za bolj mladosten obrazek in nekoliko osveženo notranjost, motorjem pa namenila manjši izpust škodljivih emisij. Spremembe niso drastične a vseeno opazne.

Renault laguna

Četrtek, 3. februar 2011, 21:02
domača predstavitev: Renault laguna

Laguna je dobila malce bolj dinamično zašiljeno sprednjo masko, na kateri sta žarometa sedaj črno obrobljena, na vrhu pa imata veki podobno svetlo liso. Poleg spremenjenega odbijača je pri zunanjosti to bolj ali manj vse. Podobno nedrastično so se lotili notranjosti in ponekod zamenjali materiale.

Chevrolet orlando

Ponedeljek, 31. januar 2011, 21:02
domača predstavitev: Chevrolet orlando

Za nekatere znamke se je novo leto začelo zgodaj, za Chevrolet pa bo letos še posebej pestro, saj bodo predstavili kopico novih vozil, prvi med njimi pa je čisto novi chevrolet orlando. Pripeljal je v razred, ki ima pri nas 12-odstotni tržni delež vseh prodanih avtomobilov in širi ponudbo, s katero bodo pritegnili še nekaj novih kupcev.

Hyundai ix20

Četrtek, 20. januar 2011, 11:09
domača predstavitev: Hyundai ix20

V segmentu enoprostorcev Hyundai kar nekaj časa ni imel pravega predstavnika, kar naj bi sedaj popravil novi ix20. Sicer ne gre za naslednika matrixa, bo pa nekako zapolnil vrzel, ki so jo iskali njegovi kupci, in predvsem našel nove, saj malček prepriča s številnimi lastnostmi, najbolj pa z obliko, uporabnostjo in ekonomičnostjo.

Citroën C4

Torek, 18. januar 2011, 09:18
domača predstavitev: Citroën C4

Francozi pridno prenavljajo svojo družino vozil v najpomembnejših (berite najbolj prodajanih) razredih, tako da je v tretjem letu sedaj na vrsto prišel še C4 (po C5 in C3). Filozofija je jasna, za ekstravaganco sedaj skrbi družina DS, C pa postaja bolj klasična, kar lepo odraža tudi novi C4.

Fiat doblo panorama

Četrtek, 13. januar 2011, 08:42
domača predstavitev: Fiat doblo panorama

Pred dobrim mesecem je Fiat z novim doblojem razveselil tiste slovenske kupce, ki ga uporabljajo za delovne potrebe, sedaj pa bodo na svoj račun prišli tudi tisti, katerim bi doblo služil kot družinsko vozilo. Panorama, kot se imenuje potniška izvedba, naj bi letos prepričala okoli 200 kupcev, kar je celo nekaj več kot tovorna izvedenka.

Opel astra sports tourer

Petek, 7. januar 2011, 23:56
domača predstavitev: Opel astra sports tourer

Tik pred novim letom se je pri nas pričel prodajati novi opel s kombijevskim zadkom. Astra, ki pa se ne imenuje več karavan, ampak sports tourer. Pri Oplu pravijo, da združuje uporabnost in dizajn. Za avtomobil se zelo rada odločajo podjetja, ki cenijo nizke stroške uporabe, družine pa bodo navdušene nad veliko prostora.

Volkswagen passat

Torek, 4. januar 2011, 09:01
domača predstavitev: Volkswagen passat

Novi passat je že pripeljal v Slovenijo in je v povprečju za 14 odstotkov cenejši od predhodnika z enako količino opreme, kar bo razveselilo veliko potencialnih kupcev. Že sedma generacija avtomobila, ki je izredno priljubljen v Sloveniji, pa je v bistvu le zelo konkretna prenova prejšnje.

Mazda5

Ponedeljek, 3. januar 2011, 09:26
domača predstavitev: Mazda5

Priljubljenost enoprostorcev je bila v Sloveniji velika tudi po zaslugi Mazde, saj sta se modela premacy in prejšnja mazda5 prodala v zavidljivi številki 1500 vozil. Z novo petico, ki je pripeljala tik pred koncem leta, bodo kupci še vedno dobili veliko prostora v za ta razred precej dinamičnem avtomobilu.

Fiat doblo

Torek, 7. december 2010, 08:42
domača predstavitev: Fiat doblo

Konkurenca med dostavniki se s temi dnevi še zaostruje, ker je na sceno, torej domač trg, pripeljal sveže okronani dostavnik leta 2011 – fiat doblo. Ker gre za dostavnika (potniška izvedenka panorama pride v začetku prihodnjega leta), so pred udobjem pomembnejši nosilnost, prostornost in praktičnost.

BMW X3

Petek, 26. november 2010, 23:39
domača predstavitev: BMW X3

Pri BMW-ju poudarjajo, da so precej boljše še terenske zmogljivosti, a ker se bodo ti avtomobili pretežno vozili le po urejenih cestah v isti sapi povedo tudi, da so boljše tudi te. Po prvi vožnji lahko zatrdim, da je na cesti X3 zelo suveren, zlasti v kombinaciji z nastavljivim podvozjem.

Tehnični center Renault Novo mesto

Torek, 23. november 2010, 08:42
domača predstavitev: Tehnični center Renault Novo mesto

Francoski Renault je učeča se organizacija. In ker v mesecu novembru poteka Renaultov teden kakovosti, smo si pogledali, kako skrbe za kakovost.

Subaru impreza XV & WRX STi

Četrtek, 18. november 2010, 23:39
domača predstavitev: Subaru impreza XV & WRX STi

Subaru je znamka, ki ne cilja na širok krog kupcev, temveč na zanesenjake, ki vedo, kaj ponuja ta znamka. Pred kratkim sta se pri domačem uvozniku začeli prodajati še dve vozili, ki kljub podobni osnovi ciljata na povsem različna kroga kupcev.

Audi A7 sportback

Četrtek, 18. november 2010, 08:42
domača predstavitev: Audi A7 sportback

Audi A7 sportback je predstavnik poslovnih vozil in združuje elegantne linije kupeja ter uporabnost limuzine oziroma zaradi petih vrat kombilimuzine. Pri Audiju ga uvrščajo med A6 in A8, nobenega dvoma pa ni, da je avtomobil vrhunsko udoben in da ima prezenco.

Seat alhambra

Ponedeljek, 15. november 2010, 08:42
domača predstavitev: Seat alhambra

Pred slabimi petnajstimi leti je, nekaj let za sharanom, na ceste zapeljal seat alhambra, veliki enoprostorec, ki so ga do danes izdelali v več kot 260.000 primerkih.

Volvo V60

Sreda, 10. november 2010, 08:42
domača predstavitev: Volvo V60

Saj veste, kakšni so Volvovi karavani, kajne? Kako ne bi, njihova škatlasta oblika je v zadnjih desetletjih postala pravi zaščitni znak, nešteti filmi, ki so želeli prikazati tipično družino, ki potrebuje velik avtomobil, pa so pregovorno gostili enega izmed njih.

Saab 9-5

Torek, 26. oktober 2010, 08:42
domača predstavitev: Saab 9-5

Znamka, ki je pred časom skoraj dobesedno umrla, se v velikem slogu vrača. Švedski Saab bi bil skoraj žrtev krize in General Motorsovih igric, na koncu pa ga je kupilo majhno nizozemsko podjetje Spyker in tako sedaj predstavljajo novi model 9-5, ki je seveda še plod prejšnjega lastnika.

Volkswagen caddy

Ponedeljek, 25. oktober 2010, 01:28
domača predstavitev: Volkswagen caddy

Volkswagnov caddy je zelo pomemben v segmentu gospodarskih vozil, saj lahki dostavniki dosegajo skoraj 50 odstotkov tržnega deleža v tem segmentu. Novi caddy naj bi bil sevedea tudi najboljši vseh časov. Na naš trg je pripeljal v dveh karoserijskih dolžinah (tudi kot maxi) ter v petih izvedbah.

predpremiera

BMW X3

Sreda, 20. oktober 2010, 01:28
predpremiera: BMW X3

Takoj po svetovni premieri na salonu v Parizu se je novi X3 znašel tudi v Sloveniji, tako da so že znane cene in ostale podrobnosti, avtomobil pa bo naprodaj čez en mesec. Pravijo, da je lepši, večji, tehnološko naprednejši, kar naj bi tako ali tako veljajo za vsak nov avtomobil, gre pa za naslednika uspešnice, ki se je prodala v 600 tisoč primerkih.

Volkswagen sharan

Petek, 8. oktober 2010, 01:28
domača predstavitev: Volkswagen sharan

Sharan je beseda, s katero pri Volkswagnu že petnajst let označujejo svojo garsonjero na kolesih oziroma svojega največjega enoprostorca (potniški dostavniki izvzeti). Vseh teh petnajst let je sharan zdržal preživeti v eni sami generaciji, z eno veliko in eno manjšo prenovo, kar je že samo po sebi svojevrsten dosežek, v tem času pa so prodali več kot 600.000 vozil.
 

Lexus CT 200h

Četrtek, 7. oktober 2010, 01:28
domača predstavitev: Lexus CT 200h

Lexus širi svojo modelsko družino in posledično se širi tudi družina hibridov tega proizvajalca. CT 200h je že peti po vrsti, a hkrati prvi Lexus s pogonom na prednji kolesni par.

Mercedes-Benz vito in viano

Torek, 5. oktober 2010, 01:28
domača predstavitev: Mercedes-Benz vito in viano

Vito svoje poslanstvo v tej generaciji opravlja že od leta 2003, zato so se pri Mercedes-Benzu odločili, da ga malce pomladijo. Sprednja maska je sedaj markantnejša, žarometa nekoliko večja in pri bogatejših stopnjah opreme biksenonska, dnevne luči pa svetijo s pomočjo led diod.

Ford S-max in galaxy

Sreda, 15. september 2010, 01:28
domača predstavitev: Ford S-max in galaxy

Po štirih letih obstoja na avtomobilskem trgu in več pobranih avtomobilskih lovorikah, med drugim tudi Evropski avto leta 2007, prihaja na trg povsem svež Fordov velikoprostorec S-max. Za leto 2010 so mu namenili novo masko, nov pokrov motorja, svetila z led tehniko, več kroma, nove varnostne sisteme in predvsem nove agregate.

Audi A1

Ponedeljek, 13. september 2010, 01:28
domača predstavitev: Audi A1

Z malčkom A1 pri Audiju vstopajo v segment, kjer še niso nastopali, zato ciljajo predvsem na nove kupce, ki si audija v domači garaži še ne lastijo. Večinoma naj bi bile to mlade gospodične oziroma vsi tisti, ki so doslej pogledovali k tekmecem kot je mini.

Toyota auris HSD

Četrtek, 9. september 2010, 01:28
domača predstavitev: Toyota auris HSD

Toyota je tudi na našem trgu razširila ponudbo svojih hibridnih vozil in ob bok priusu pripeljala še hibridnega aurisa. Ta ima enak pogonski sklop kot prius, tudi tega poganja 1,8-litrski bencinski motor, ob pomoči elektromotorja pa sistem skupaj razvija sto kilovatov moči.

Volkswagen touran

Ponedeljek, 6. september 2010, 01:28
domača predstavitev: Volkswagen touran

Volkswagen touran v svoje osmo prodajno leto vstopa z novo, tokrat že drugo prenovo. Od prejšnjega so enaka ostala le stranska vrata, novincu pa so nadeli zelo podobne obrazne poteze, s kakršnimi se ponaša tudi prihajajoči večji sharan.

Mitsubishi ASX

Sreda, 21. julij 2010, 01:28
domača predstavitev: Mitsubishi ASX

V razredu crossover (torej v razredu nissana qashqai) imajo kupci še težjo nalogo pri odločitvi za nakup, saj se je pojavilo novo vozilo mitsubishi ASX. Študijo (concept cX) smo prvič lahko ugledali septembra 2007, v manj kot letu dni so potrdili njegovo končno obliko in dve leti kasneje je zapeljal na naše ceste.

Seat ibiza ST

Četrtek, 15. julij 2010, 08:43
domača predstavitev: Seat ibiza ST

Po upokojitvi cordobe vario Seat zopet dobiva 'playerja' v razredu malih karavanov. Ibiza ST je tretja izvedenka na isti karoserijski osnovi (ibiza), hkrati pa 11. članica družine Seat. Glede na petvratno ibizo je ST za 18 centimetrov daljši, tako da je skupna dolžina karavana 4,23 metra, logična posledica podaljševanja karoserije pa je tudi prirastek v prtljažnem prostoru.

Renault wind

Sreda, 14. julij 2010, 08:34
domača predstavitev: Renault wind

Renault vztrajno širi svojo modelno družino, najnovejša pridobitev je wind. Hkrati je to že tretji otrok novomeške tovarne Revoz. Wind ustvarja povsem nov segment avtomobilov, ki zaradi svojih lastnosti v eno združuje značilnosti kupeja in roadsterja. Zato je namenjen vožnji.

Fiat 500C

Četrtek, 17. junij 2010, 00:07
domača predstavitev: Fiat 500C

Fiat 500 se vrača h koreninam. V izvedbi 500C, ki je na naše ceste pripeljala v teh dneh, je namreč na voljo s platneno streho, v osnovi isto kot leta 1957, ko je prvič ugledal luč sveta. Prikupna oblika seveda ostaja, namesto pločevinaste pa je pri izvedbi zgoraj brez odet z električno pomično platneno streho.

Alfa romeo giulietta

Torek, 15. junij 2010, 08:16
domača predstavitev: Alfa romeo giulietta

Obujanje legendarnih imen je lahko dvorezen meč, vendar dvomim, da lahko pri Alfi Romeo usekajo mimo, saj večina njihovih avtomobilov vzbuja določena čustva in giulietta si ga s svojo privlačno podobo mirno zasluži. Sedaj pa je v Sloveniji na voljo še s precej ugodno ceno, ki bi lahko prepričala marsikaterega kupca.

Honda CR-Z

Torek, 15. junij 2010, 01:09
domača predstavitev: Honda CR-Z

Honda pravi, da se z novim športnim modelom vračajo k svojim koreninam. Imenuje se CR-Z, s čimer jasno kaže, da je naslednik priljubljenega CR-X. Oblika skriva zelo moderno in zanimivo tehniko, saj tole hondo poganja vzporedni hibridni sistem, ki združuje 1,5-litrski bencinski in majhen električni motor.

Volkswagen touareg

Ponedeljek, 14. junij 2010, 08:45
domača predstavitev: Volkswagen touareg

Veliki Volkswagnov SUV je pripeljal v novi generaciji. Drugi po vrsti, Nemci pa bi bili zelo veseli, če bi ponovil velik uspeh prve, ko so v osmih letih prodali več kot pol milijona vozil. Recept so najnaprednejša tehnologija, najsodobnejši motorji in hibrid. Pravijo, da je to tehnološko najbolj napreden volkswagen do danes.

Peugeot RCZ

Sreda, 2. junij 2010, 09:25
domača predstavitev: Peugeot RCZ

Peugeot RCZ odpira kar nekaj novih poglavij v zgodovini francoske znamke. Na trg je pripeljal ravno v času praznovanja 200-letnice obstoja podjetja, ki ima svoje lovke razpredene tudi po drugih dejavnostih, ne le avtomobilizmu. Sicer pa je prvi peugeot z imenom in ne le številkami, prvi, ki nosi novi logotip znamke in prvi, ki je praktično enak konceptu.

Dacia duster

Ponedeljek, 31. maj 2010, 18:29
domača predstavitev: Dacia duster

Glede na obisk na naši strani bi sklepal, da je duster najbolj pričakovan avtomobil letošnjega leta. In priznam, tudi sam sem ga težko pričakoval. Gre za odlično in poceni alternativo sodobnim SUV-vozilom, ki so se v nekaterih primerih razpasla že čez vse meje in cenovne okvire, zato je pomembno, da imajo kupci na voljo tudi nekaj s spodnjega dela ponudbe.

Hyundai ix35

Torek, 25. maj 2010, 08:02
domača predstavitev: Hyundai ix35

Za čisto novi hyundai ix35 bi lahko rekli, da je eden bolj pričakovanih avtomobilov letošnjega leta. Zamenjal bo v Sloveniji izredno uspešnega tucsona, od katerega je daljši in širši ter malo nižji. Privlačni SUV je prvi hyundai z novim fluidnim dizajnom, izdelovali pa ga bodo na Slovaškem.

Mercedes-benz travego

Četrtek, 20. maj 2010, 08:02
domača predstavitev: Mercedes-benz travego

Nemci so v Slovenijo na ogled pripeljali svoj najnovejši avtobus travego, za katerega pravijo, da je najvarnejši na svetu. Na krovu ima toliko tehnologij, kot jih še marsikateri avtomobil visokega razreda ne premore.

Audi A8

Četrtek, 13. maj 2010, 08:12
domača predstavitev: Audi A8

Predstavitve modelov kot je novi audi A8 so za znamko kot praznik. Ker gre za najuglednejši avtomobil v Audijevi družini, ima med vsemi posebno mesto, ki si ga tudi zasluži. Tehnološko je izjemno dovršen, pri znamki pa pravijo, da je najbolj športen med limuzinami visokega razreda.

Lexus IS 250C

Ponedeljek, 10. maj 2010, 20:44
domača predstavitev: Lexus IS 250C

Med novostmi letošnjega poletja se je znašel tudi novi lexus IS 250C. C kot kupe-kabrio, saj ima trdo pomično streho, sicer pa izhaja iz klasične limuzine, s katero deli le pokrov motorja, kljuke na vratih in luči. Ostale komponente so inženirji uglasili tako, da bi bil avtomobil čimbolj udoben in hkrati dinamičen.

Nissan qashqai

Sreda, 28. april 2010, 22:20
domača predstavitev: Nissan qashqai

Nissanov qashqai je bil prava prodajna uspešnica tudi pri nas. Kupci so celo devet mesecev stali v vrsti za tega križanca med razredi, pri katerem jim je bila najbolj všeč ravno oblika, ki je privlačna zmes kombilimuzin in modernih SUV-jev.

Akrapovič corvette Z06

Sreda, 21. april 2010, 22:08
domača predstavitev: Akrapovič corvette Z06

Preizkusili smo, če corvette Z06 zveni kaj bolje, ko se v izpušni sistem vtaknejo strokovnjaki pri Akrapoviču. Če smo pošteni, nismo bili prav nič presenečeni. Navdušeni pa zelo.

Citroën DS3

Nedelja, 18. april 2010, 22:31
domača predstavitev: Citroën DS3

Domače ceste so bogatejše še za enega malčka, ki pa je tokrat res nekaj posebnega. Gre za prestižno Citroënovo serijo DS, ki je poklon nekdanjemu modelu s to oznako, prvi v vrsti pa je sedaj DS3. Čeprav sloni na novem C3, ju na zunaj nikakor ne boste zamenjali, saj je DS3 tako zelo drugačen od vsega, kar danes vozi po cestah.

BMW serija 5

Petek, 16. april 2010, 07:19
domača predstavitev: BMW serija 5

V času, ko je sneg že popolnoma zapustil urbana cestišča, na asfaltne podlage prihaja povsem nov avtomobilski produkt. S pomočjo elektronike je bavarski BMW postal krotek kot udomačena zver tudi v minulih oteženih razmerah, ko se je predstavila njihova največja letošnja novost - BMW serije 5.

Kia venga

Sreda, 14. april 2010, 01:28
domača predstavitev: Kia venga

Venga je popolnoma nov model v mladi korejski paleti vozil. Kia s polno paro polni najbolj prodajane segmente v Evropi, kar se lepo odraža tudi na rasti v preteklem obdobju. Venga tako pelje v priljubljeni razred majhnih enoprostorskih vozil, ki lahko odlično opravljajo naloge družinskega ali pa drugega avtomobila pri hiši.

Fiat punto evo

Ponedeljek, 12. april 2010, 22:09
domača predstavitev: Fiat punto evo

Lani so pri nas prodali 3200 puntov, kar je lep uspeh, ki se ga uvoznik nadeja tudi letos. Ponudba je sedaj poleg obstoječih bogatejša še za punto evo, ki ima nove bencinske motorje multiair in novo generacijo dizelskih multijet II.

Citroën C3

Četrtek, 8. april 2010, 08:03
domača predstavitev: Citroën C3

Še en zelo popularen malček je zapeljal na slovenske ceste. Citroënov C3 se je v zadnjih letih tako priljubil kupcem, še posebej ženskam, da so se inženirji trudili čimbolj ohraniti osnovno podobo. Bolj kot zunaj je zaradi pametne razporeditve zrasel znotraj, kjer je po zaslugi novega vetrobranskega stekla zenith še bolj svetlo.

Chevrolet spark

Sreda, 7. april 2010, 08:46
domača predstavitev: Chevrolet spark

Pri Chevroletu pravijo, da se bo iskrilo. Z novim sparkom, ki v prevodu pomeni iskra, želijo bolj konkretno poseči na trg majhnih vozil. Ker je oblika malčkov zelo pomembna, so ji oblikovalci namenili še posebej veliko pozornosti, izbrali pa so jo kar ljudje z glasovanjem.

Ferrari 458 italia

Ponedeljek, 8. marec 2010, 22:41
domača predstavitev: Ferrari 458 italia

Vozila s poskočnim konjičem na nosu vedno požanjejo veliko pozornosti. Bodisi je to zaradi ugleda znamke, bodisi izgleda avtomobila, pripadajočega zvoka ali astronomske cene. Novinec nosi ime svoje domovine - naše zahodne sosede. Ferrari 458 italia zamenjuje model 430.

Mercedes-benz E karavan

Petek, 19. februar 2010, 15:56
domača predstavitev: Mercedes-benz E karavan

Mercedes-Benz se zaveda pomembnosti svoje serije E, zato bo družina kmalu štela že štiri člane. Tokrat je v Slovenijo pripeljal tretji, najbolj uporaben med vsemi, karavan. Po limuzini in kupeju je torej na voljo še eden največjih karavanov na evropskih cestah nasploh, saj v dolžino meri skoraj 4,9 metra, prtljažni prostor pa že v osnovi ponuja kar 695 litrov.

Škoda superb combi

Sreda, 10. februar 2010, 00:07
domača predstavitev: Škoda superb combi

Škodin superb, admiralska ladja češke tovarne pod okriljem nemškega koncerna Volkswagen, je prvič v svoji zgodovini na voljo tudi v karavanski izvedbi, ki jo pri Škodi imenujejo combi. Beseda, ki pri tej znamki pomeni karavanski zadek, s to karoserijsko izvedbo superba dobiva pomen, ki smo ga pri tej besedi navajeni – veliko prostora za potnike in prtljago.

Peugeot 206+

Ponedeljek, 25. januar 2010, 08:58
domača predstavitev: Peugeot 206+

Minuli čas je lepo pokazal, da ljudje še vedno posegamo po poceni avtomobilih, če so ti na voljo. Težava je v tem, da razvoj, povečevanje mer in količina vgrajene tehnologije z vsakim naslednikom modela pomenijo tudi večjo ceno. Nekatere tovarne se zato odločajo za ohranjanje starega modela ob novem, Peugeot pa je šel malo dlje in konkretno prenovil 206.

Hyundai santa fe

Petek, 22. januar 2010, 08:05
domača predstavitev: Hyundai santa fe

Kako uspešen je bil za Hyundai santa fe, najlepše povedo številke: od leta 2000 do danes so jih po vsem svetu prodali več kot 2 milijona. V Sloveniji preko 1.400. To so številke, ki za takšen tip vozila predstavljajo velik uspeh in na tem misli graditi tudi prenovljeni model druge generacije.

Renault fluence

Četrtek, 21. januar 2010, 09:25
domača predstavitev: Renault fluence

Globalni avtomobili postajajo vse pomembnejši za proizvajalce in novi renault fluence naj bi bil eden izmed njih. Prodajal se bo na številnih trgih po svetu, tudi v Evropi, kjer limuzinska oblika morda ni tako priljubljena. Z ugodno ceno nadaljuje tam, kjer je zaključil mégane sedan, čeprav ga po besedah tovarne ne zamenjuje, temveč ustvarja nov razred.

Volkswagen T5

Torek, 19. januar 2010, 08:21
domača predstavitev: Volkswagen T5

Le redkokateri obrtnik še ni slišal za Volkswagnovega transporterja. Kultnega kombija, ki svojo zelo uspešno zgodovino piše od leta 47 prejšnjega stoletja dalje. T1, kot se je imenovala prva serija, je bila zaščitnik hipijevskega gibanja. Z zadnjim pogonom in zračno hlajenim motorjem nad zadnjo osjo je bila nekakšna izpeljanka še bolj legendarnega hrošča. T5, kot se imenuje še aktualna serija, ima s prvo skupno le še namembnost.

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov