Avto.info

MG4 Electric

domača predstavitev: MG4 Electric

domača predstavitev

Avtor: Foto: Grand Automotive Adriatic
domača predstavitev: MG4 Electric domača predstavitev: MG4 Electric domača predstavitev: MG4 Electric domača predstavitev: MG4 Electric domača predstavitev: MG4 Electric domača predstavitev: MG4 Electric domača predstavitev: MG4 Electric domača predstavitev: MG4 Electric domača predstavitev: MG4 Electric domača predstavitev: MG4 Electric domača predstavitev: MG4 Electric domača predstavitev: MG4 Electric domača predstavitev: MG4 Electric

Avtomobilska znamka MG Motor se na slovenskem trgu predstavlja z novim popolnoma električnim MG4 Electric, potem ko je v začetku letošnjega leta že lansirala dva SUV modela z bencinskim motorjem.

»Sprva je šla strategija regije Adriatic v dve glavni smeri: ozaveščanje kupcev o prisotnosti nove blagovne znamke, ki s svojo kakovostjo in dostopnostjo predstavlja resno konkurenco že uveljavljenim blagovnim znamkam ter izgradnja prodajne - servisne mreže, ki predstavlja jamstvo kakovosti storitev kupcu ob nakupu vozila in tudi po njem. V teh dneh se naši paleti vozil pridružuje tudi popolnoma električno vozilo MG4 in prepričan sem, da bomo z njim še okrepili naš položaj v Adriatic regiji, v Sloveniji pa skupaj dosegli 3% tržni delež,« pravi Mario Rob, direktor prodaje MG za regijo Adriatic.

MG4 Electric popolnoma električna kombilimuzina kupcu ponuja prostornost, inovativno tehnologijo in izjemen užitek v vožnji že za 32.900 €. »Pri MG Motor smo zelo zadovoljni, kako so kupci sprejeli samo znamko in bistvo katerega le-ta predstavlja; 'Avtomobil v katerega se zaljubiš. Razkošje, ki si ga lahko privoščiš'. V prvih dveh mesecih prodaje smo dosegli že več kot 1,5 % tržni delež, naš paradni konj model MG ZS pa v svojem segmentu med fizičnimi kupci beleži že 5 % tržni delež, kar dokazuje, da so slovenski kupci prepoznali kvaliteto naših avtomobilov in našo celovito ponudbo. Prepričan sem, da bomo tudi z MG4 Electric, dosegli številne kupce, ki si želijo avtonomno in tehnološko dovršeno vožnjo po konkurenčni ceni,« pravi Tilen Hojč, produktni vodja znamke MG v Sloveniji.

Edinstvena prednost MG4 Electric pred konkurenti je 100 % električna prilagodljiva modularna platforma (Modular Scalable Platform) s pogonom na zadnja kolesa, porazdelitvijo teže v razmerju 50:50 in inovativno tako imenovano »One pack« tehnologijo same baterije vozila. Ob lansiranju je MG4 Electric na voljo v treh nivojih opreme STANDARD, COMFORT in LUXURY. Tako lahko vsak posameznik izbira med različico, ki najbolje odgovarja njegovim potrebam. Poleg tega MG4 Electric svojim kupcem ponuja tudi dve različni kapaciteti baterije. Različica Standard je na voljo z baterijo kapacitete 51 kWh, ki posamezniku omogoča avtonomijo vožnje do 350 km* (standardni doseg), dočim sta verziji Comfort in Luxury opremljeni z baterijo kapacitete 64 kWh (dolg doseg), ki omogoča domet 450 km* oziroma 435 km*. Dodatna prednost, ki jo nudi baterija kapacitete 64 kWh, je med drugim tudi ta, da se lahko polni z močjo 135 kWh. To v praksi pomeni, da čas polnjenja traja zgolj 35 minut, baterija pa se napolni iz 10% do 80% z uporabo hitrega polnilnika 150 kW DC.

Pri MG Motor pričakujemo, da bo MG4 Electric omogočil vožnjo brez emisij številnim posameznikom, saj predstavlja cenovno dostopno in verodostojno alternativo običajnim bencinskim, dizelskim in hibridnim kombilimuzinam. Za lažjo odločitev MG ob lansiranju svojim kupcem nudi eno izmed 7 razpoložljivih barv karoserije brez dodatnega doplačila, kot tudi polnilni kabel na javnih polnilnih postajah. Dodatno pa ima MG4 Electric, tako kot ostala vozila znamke MG kar 7 let garancije ali 150.000 prevoženih kilometrov kot standardno garancijo, ki ostaja ena najdaljših v celoti prenosljivih garancij v svojem razredu. Ta velikodušni paket daje kupcem popolno brezskrbnost in zagotavlja, da bodo popolnoma usposobljeni tehniki MG vedno na voljo z originalnimi nadomestnimi deli. Vozniki so lahko prepričani, da dolga garancija proizvajalca odraža visoko kakovost izdelave in komponente svetovnega razreda, uporabljene v vseh avtomobilih MG.

MG4 Electric: Na prvi pogled
MG4 Electric Standard od 32.900 € z baterijo 51 kWh in dosegom 350 km po WLTP ciklu.
Osredotočenost na štiri ključne stebre - prostornost, tehnološka dovršenost, cenovna dostopnost in dinamična vožnja
Prva popolnoma električna kombilimuzina MG in celo prvo vozilo znamke MG, ki je zasnovana na novi 100 % električni prilagodljivi modularni platformi (Modular Scalable Platform).
Prilagodljiva modularna platforma (MSP) ponuja vrhunsko lego na cesti in oprijem, zahvaljujoč porazdelitvi teže 50:50 in konfiguraciji pogona na zadnja kolesa.
Različici Comfort in Luxury vključujeta tudi MG-jev inovativni sistem aktivnih prednjih rešetk vozila oziroma tako imenovani Active Grille Shutter System (AGS). Ta sistem omogoča uravnavo pretoka zraka glede na zahteve vozila in tako povečuje samo učinkovitost električnega vozila, zlasti pri višjih hitrostih.
Na izbiro sta dve možnosti baterije – 51 kWh (standardni doseg) in 64 kWh (dolg doseg).
Na voljo v treh nivojih opreme: Standard, Comfort, Luxury.

Napredna pomoč pri vožnji MG Pilot je na voljo že v osnovni opremi. Adaptivni tempomat (ACC), Sistem pomoči v prometnih zastojih (TJA), Samodejno zaviranje v sili (AEB), Sistem za pomoč pri ohranjanju vozila na voznem pasu (LKA) z opozorilnikom za nenamerno menjavo voznega pasu (LDWS), Sistem za prepoznavo prometnih znakov (TSR), Inteligentni sistem upravljanja dolgih luči (IHC), Sistem za nadzor pozornosti voznika (DAA). Različica Luxury pa je dodatno opremljena s Sistemom za nadzor mrtvega kota (BSM), asistenco za menjavo voznega pasu, Opozorilom na promet zadaj (RTA) in Sistemom za opozorilo pred odpiranjem vrat. Sistem iSMART združuje avtomobilsko, spletno in uporabniško komunikacijo, zdaj s funkcijami glasovne aktivacije in daljinskega upravljanja. Popolnoma prenosljiva garancija 7 let / 150.000 prevoženih kilometrov.

Pogonski sklop
MG4 Electric razpolaga z izjemno cenovno ugodno izbiro baterij, ki sta na voljo za potrebe različnih kupcev. Prav tako se lahko posameznik odloči med tremi konkurenčnimi nivoji opreme in na ta način izbere tisto, ki odgovarja njegovim željam in potrebam.
MG4 je na voljo z dvema kapacitetama baterije, in sicer 51 kWh ter 64 kWh.
MG4 EV Standard  je na voljo izključno z baterijo 51 kWh (standardni doseg), z dometom 350 km po WLTP ciklu in ceno 32.900 €.
MG Comfort in Luxury sta na voljo izključno z baterijo kapacitete 64 kWh (dolg doseg) s katerimi posameznik prevozi 450 km oziroma 435 km po merjenju WLTP.
64 kWh baterija se lahko polni tudi z močjo do 135 kW, kar pomeni čas polnjenja le 35 minut od 10 % do 80 % (150 kW DC hitri polnilnik).

Prilagodljiva modularna platforma (MSP)
Kot prvi model, ki uporablja novo inovativno prilagodljivo modularno platformo (MSP), MG4 Electric utira pot naslednji generaciji povsem električnih avtomobilov znamke MG v različnih karoserijskih različicah.
Napredna platforma voznikom nudi vrhunsko lego na cesti in udejstvovanje.
Zasnova in namestitev baterije zagotavljata porazdelitev teže 50:50 in nizko težišče s konfiguracijo pogona na zadnja kolesa.
Zasnovan z namenom povečanja učinkovitosti baterije in notranjosti/prostora za shranjevanje.
Prilagodljiva modularna platforma (MPS) omogoča prilagodljiv obseg in zmogljivosti za najrazličnejše zahteve kupcev, na voljo s kapaciteto baterije od 51 kWh do 64 kWh.
Omogoča integracijo s tehnologijami prihodnosti, vključno s sistemom za zamenjavo baterij.

Dizajn
MG4 Electric, izdelan z visoko napredno tehnologijo laserskega varjenja ter z novimi, modernimi ter osupljivimi smernicami oblikovalcev, se ponaša s prefinjeno aerodinamiko in prepoznavnim slogom.
Popolnoma nov dizajn ekipe podjetja MG za napredno oblikovanje.
Dvojni aerodinamični zadnji spojler.
43 cm (17'') aerodinamična lita platišča.
Povsem nov dizajn zadnjih LED luči.
Na voljo je 7 barv karoserije: Dover Bela, Brighton Modra, Pebble Črna (kovinska barva), Medal Srebrna (kovinska barva), Andes Siva (kovinska barva), Diamond Rdeča (kovinska barva) Fizzy Oranžna (posebna kovinska barva).
Verzija Luxury je na voljo v kombinaciji s črno streho in značilnim prečnim dizajnom svetlobnih trakov na vratih prtljažnika.

MG Pilot
MG Pilot je na voljo serijsko ne glede na nivo opreme vozila MG4 Electric in kupcu nudi celovit paket varnostne opreme, ki vključuje:
Aktivno zaviranje v sili z zaznavanjem pešcev in koles.
Prilagodljivi tempomat.
Pomoč pri vožnji v prometnih zastojih.
Inteligentni pomoč za omejevanje hitrosti s prepoznavanjem prometnih znakov.
Sistem za ohranjanje voznega pasu (LKA) s sistemom za opozarjanje na nenamerno menjavo voznega pasu.
Opozorilo za voznikovo pozornost / zbranost.
Inteligentni sistem za samodejno preklapljanje dolgih luči.
Različica Luxury je opremljena tudi z opozorilnikom za odpiranje vrat, opozorilnikom za prečni promet zadaj, zaznavanjem mrtvega kota in pomoč za menjavo voznega pasu.

Notranjost in tehnologija
Preprosta, elegantna notranjost MG4 Electric združuje minimalističen dizajn z integracijo visoke tehnologije in funkcionalnostjo.
Možnost izbire črnega tekstilnega oblazinjenja pri verziji Standard in Comfort ali eko usnje z vložki iz tkanine pri različici Luxury.
MG iSMART povezava avtomobila z aplikacijo.
Integrirana interaktivna tehnologija zaslona s 17,8 cm (7'') digitalnim zaslonom pred voznikom in 26 cm (10,25'') barvnim zaslonom občutljivim na dotik.  
Verzija Luxury ima satelitsko navigacijo, 360° parkirno kamero, ogrevana sprednja sedeža in volan, po višini nastavljivo prtljažno dno, brezžično polnjenje telefona, ključ Bluetooth preko aplikacija iSMART in vzvratno ogledalo s samodejno zatemnitvijo.

Vizija MG4 Electric
Danes se MG4 Electric predstavlja s tremi nivoji opreme, s katerimi pa zgodba razvoja tega modela še ni zaključena. Ravno nasprotno. V kratkotrajnem načrtu je razširitev obstoječe ponudbe oziroma nadgradnje različic, vse z namenom, da bi MG zadovoljil različne zahteve širokega kroga svojih kupcev. 

Funkcije, ki so trenutno v razvoju so sledeče:
Nove možnosti pogonskega sklopa.
Povečanje zmogljivosti električnega dosega samih vozil.
Bistveno močnejše zmogljivosti MG4 Electric z dvojnim motornim pogonom in t.i. "kontrolo zagona".

*Po ciklu WLTP

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov