Avto.info

Alfa Romeo Giulia in Stelvio

domača predstavitev: Alfa Romeo Giulia in Stelvio

domača predstavitev

Avtor: Foto: Alfa Romeo
domača predstavitev: Alfa Romeo Giulia in Stelvio domača predstavitev: Alfa Romeo Giulia in Stelvio domača predstavitev: Alfa Romeo Giulia in Stelvio domača predstavitev: Alfa Romeo Giulia in Stelvio domača predstavitev: Alfa Romeo Giulia in Stelvio domača predstavitev: Alfa Romeo Giulia in Stelvio domača predstavitev: Alfa Romeo Giulia in Stelvio domača predstavitev: Alfa Romeo Giulia in Stelvio domača predstavitev: Alfa Romeo Giulia in Stelvio domača predstavitev: Alfa Romeo Giulia in Stelvio domača predstavitev: Alfa Romeo Giulia in Stelvio domača predstavitev: Alfa Romeo Giulia in Stelvio domača predstavitev: Alfa Romeo Giulia in Stelvio domača predstavitev: Alfa Romeo Giulia in Stelvio domača predstavitev: Alfa Romeo Giulia in Stelvio domača predstavitev: Alfa Romeo Giulia in Stelvio domača predstavitev: Alfa Romeo Giulia in Stelvio domača predstavitev: Alfa Romeo Giulia in Stelvio domača predstavitev: Alfa Romeo Giulia in Stelvio domača predstavitev: Alfa Romeo Giulia in Stelvio domača predstavitev: Alfa Romeo Giulia in Stelvio domača predstavitev: Alfa Romeo Giulia in Stelvio domača predstavitev: Alfa Romeo Giulia in Stelvio domača predstavitev: Alfa Romeo Giulia in Stelvio domača predstavitev: Alfa Romeo Giulia in Stelvio domača predstavitev: Alfa Romeo Giulia in Stelvio domača predstavitev: Alfa Romeo Giulia in Stelvio domača predstavitev: Alfa Romeo Giulia in Stelvio domača predstavitev: Alfa Romeo Giulia in Stelvio domača predstavitev: Alfa Romeo Giulia in Stelvio

Modela Giulia in Stelvio v sebi nosita vse prvine in odličnost znamke – popolno razporeditev teže, najboljšo vozno dinamiko v svojem razredu, vrhunske tehnološke in motorne rešitve ter brezčasno eleganco, po kateri slovijo vozila Alfa Romeo. Po temeljiti prenovi in posodobitvah sta nova Giulia in Stelvio še bolj zapeljiva in z novimi LED matričnimi sprednjimi lučmi jasno izražata družinsko povezavo z modelom Tonale.

Nov videz
Na sprednjem delu prenovljenih modelov Giulia in Stelvio izstopa maska, na katero je nameščen logotip, in spodnji del z dvema odprtinama za dovod zraka, ki predstavljata sodobno reinterpretacijo znane in prepoznavne maske "Trilobo". Glavni element prenovljenega sprednjega dela pa so novi prilagodljivi matrični Full-LED žarometi, zasnovani po konceptu »3+3« ter navdihu ikoničnega modela SZ Zagato in konceptnega modela Proteo. Luči nakazujejo tudi močno družinsko povezavo z modelom Tonale. Trije moduli sestavljajo edinstveno oblikovano linijo luči, ki s pomočjo prefinjene tehnologije zagotavljajo funkcijo dnevnih luči, dinamičnih smernikov, sistem prilagodljivih dnevnih luči "Adaptive Front Lighting System", ki stalno prilagaja kratke luči glede na hitrost in vozne razmere, ter "Glare-Free High Beam Segmented Technology", ki v slabih svetlobnih pogojih samodejno zazna obe smeri vožnje, da ne oslepi voznikov drugih avtomobilov; in funkcijo "Welcome and Goodbye", ki se vključi vsakič, ko voznik vstopi ali izstopi iz avtomobila. Vse to pomeni večjo učinkovitost v smislu trajnosti in prihranka energije ter večjo varnost zaradi manjše obremenitve oči in večjega udobja pri vožnji. Preoblikovana je bila tudi postavitev zadnjih LED luči, ki zagotavljajo popolno kombinacijo sloga in naprednih tehnologij, ter poudarjajo športnost obeh modelov. Nova Giulia ima prosojen pokrov zadnjih luči, medtem ko so zadnje luči pri novem Stelviu zaščitene z dimljenim steklom.

Nova digitalna instrumentna plošča
Nova Giulia in Stelvio sta opremljena z najsodobnejšo tehnologijo, ki zagotavlja udobno in povezano izkušnjo, hkrati pa ponuja užitek v vožnji, značilen za vozila Alfa Romeo. Najpomembnejša posodobitev je vidna na instrumentni plošči z legendarno "teleskopsko" zasnovo. Vključuje nov, popolnoma digitalni 12,3-palčni zaslon TFT, na katerem je mogoče dostopati do vseh informacij o vozilu in parametrov, povezanih s tehnologijami avtonomne vožnje. Poleg tega je mogoče armaturno ploščo nastaviti v tri postavitve: Evolved, Relax in Heritage. Evolved predstavlja prihodnost oblikovanja Alfe Romeo in uporablja osrednji del zaslona, čeprav ohranja dva stranska kvadranta. Relax se osredotoča na udobje, ne vsebuje podrobnih informacij o vozilu in je brez dveh kvadrantov. Heritage se zgleduje po kultnih modelih znamke iz šestdesetih in sedemdesetih let, z značilnimi podrobnostmi, kot so obrnjene številke na koncu merilnika hitrosti.

Tehnologija NFT in storitve Alfa Connect
Nova Giulia in Stelvio sta opremljena s tekočim in intuitivnim vmesnikom človek-stroj (HMI), ki omogoča, da so vse funkcije na dosegu rok. Poleg tega informacijsko-razvedrilni sistem ponuja vsebine, funkcionalnosti in storitve "Alfa Connect Services", ki ponujajo širok nabor uporabnih storitev za varnost in udobje, namenjenih brezžičnim posodobitvam "Over the Air". Funkcija "My Remote" na primer vključuje različne storitve, kot je možnost upravljanja nekaterih funkcij vozila (odpiranje/zapiranje prtljažnih vrat, utripajoče luči) na daljavo prek pametnega telefona/pametne ure. Odslej je tehnologija nezamenljivih žetonov NFT (Non-Fungible Token) na voljo tudi v novi Giulii in Stelviu - svetovna ekskluziva na avtomobilskem področju, ki jo je italijanska znamka začela uporabljati v modelu Tonale, danes pa je na voljo v celotni modelni paleti. Tehnologija temelji na konceptu "kartice veriženja blokov", šifriranega in nespremenljivega digitalnega registra, v katerega se zabeležijo glavni dogodki v življenjski dobi posameznega vozila. S soglasjem kupca NFT beleži podatke o opravljenih servisih in iz njih ustvari potrdilo, ki ga je mogoče uporabiti kot jamstvo, da je bilo vozilo ustrezno vzdrževano, kar pozitivno vpliva na njegovo vrednost. Na trgu rabljenih vozil predstavlja potrdilo NFT dodaten dokaz o pristnosti, na katerega se lahko zanesejo lastniki in prodajalci, kupci pa bodo še bolj prepričani v izbiro avtomobila.

Najboljša vozna dinamika v svojem razredu
Vozna dinamika nove Giulie in Stelvia je ponovno najboljša v svojem razredu. Zagotavlja vrhunsko vozno izkušnjo v pristnem duhu znamke Alfa Romeo, kar pomeni idealno usklajenost med italijanskim slogom, 4 najsodobnejšimi motorji, popolno porazdelitvijo teže, posebnimi tehnološkimi rešitvami in odličnim razmerjem med težo in močjo. Bistvo sedanjih in preteklih modelov Alfa Romeo izhaja iz te čarobne formule, ki se od modela Tonale, ki predstavlja simbol preobrazbe znamke, razvija, da bi na novo opredelila športnost 21. stoletja in vključila trajnost. Da bi dosegla novo raven učinkovite in visoko zmogljive športnosti, se lahko globalna italijanska znamka zanese na svojo priznano odličnost.

Lahkotnost in okretnost: brezhibno in športno dinamično odzivnost vozil Giulia in Stelvio omogoča uporaba izjemno lahkih materialov, kot sta aluminij (npr. v bloku motorjev) in ogljik (npr. v pogonski gredi), ki so bili uporabljeni neposredno iz sveta dirkanja.

Pogon na vsa kolesa s tehnologijo Q4: zasnovan za reaktivno in predvidljivo upravljanje oprijema vozila, za zagotavljanje najvišje ravni zmogljivosti, učinkovitosti in varnosti. Tehnologija Q4 prinaša vse prednosti pogona na vsa kolesa in hkrati zagotavlja odzivnost in užitek v vožnji, kot pri vozilih s pogonom na zadnji kolesi. Srce sistema Q4 je aktivni menjalnik (ATC), ki v realnem času spremlja pogoje oprijema in voznikove vložke ter tako zagotavlja najboljšo zmogljivost. Sistem Q4, ki so ga zasnovali pri Alfi Romeo, omogoča, da vozilo vozi izključno s pogonom na zadnji kolesi, in če se oprijem pnevmatik približuje meji oprijema ali na zahtevo voznika, lahko v manj kot 150 ms do 50 % navora motorja takoj prenese na sprednji kolesi, s čimer prepreči zdrs koles ter zagotovi največjo zmogljivost vozila in učinkovitost vožnje.

Mehanski samozaporni diferencial Q2: Pri nivoju opreme Veloce je mogoče integrirati štirikolesni pogon Q4 z mehanskim samozapornim diferencialom Q2, ki je na voljo tudi pri različicah s pogonom samo na zadnji kolesi. Diferencial z omejenim zdrsom povečuje agilnost in športnost, saj zagotavlja popoln oprijem in večjo stabilnost vozila v ovinkih pri visoki hitrosti, ter večje bočne pospeške in vrhunsko varnost na mokrem ali spolzkem cestišču, saj stalno nadzoruje kolesa in zmanjšuje zdrs.

Alfa Link vzmetenje: Vožnja z vozilom Alfa Romeo je nepozabna. K temu prispeva tudi ekskluzivna zasnova vzmetenja Alfa Link™. Spredaj so se odločili za vzmetenje z dvojno premo s polvirtualno krmilno osjo (ekskluzivno za Alfa Romeo), ki optimizira učinek filtriranja ter omogoča hitro in natančno krmiljenje za brezkompromisno vodljivost. Zadaj je bila izbrana večvodilna rešitev s štirimi in pol ročicami - patent Alfa Romeo -, ki zagotavljajo boljše krmiljenje v kombinaciji z odličnim udobjem. Ekskluzivno za posebno serijo Competizione je na voljo Alfa™ Active Suspension z elektronsko krmiljenim sistemom blaženja, ki se sproti prilagaja voznim razmeram in vozniku omogoča iz zmogljivo ali bolj udobno upravljanje.

Integralni zavorni sistem (IBS): elektromehanski sistem, ki združuje nadzor stabilnosti z zavornim sistemom, zagotavlja takojšen odziv zavor, krajša zavorno pot in omogoča znatno optimizacijo mase. Uporaba žičnega zavornega sistema omogoča občutno zmanjšanje sestavnih delov v motornem prostoru, saj je ena sama strojna oprema nadomeščena z enoto, sestavljeno iz črpalke, električnih zavor in ESP, kar zagotavlja manjšo konzolno maso in večjo okretnost vozila.

K vrhunski vozni dinamiki Giulie in Stelvia prispeva tudi izjemno neposreden volan, ki je povezan z 8- stopenjskim samodejnim menjalnikom ZF z aluminijastimi prestavnimi lopaticami, kar zagotavlja neprimerljivo vodljivost v ovinkih. In nenazadnje, za popolno ravnovesje med užitkom v vožnji in asistenčnimi sistemi sta nova Giulia in Stelvio opremljena s celotnim naborom funkcionalnih naprednih sistemov za pomoč vozniku (ADAS) za avtonomno vožnjo druge stopnje. To pomeni, da lahko voznik v določenih razmerah prepusti vozilu, da nadzoruje stopalko za plin, zavoro in volan prek elektronskih sistemov, ki zahtevajo voznikovo stalno spremljanje. Ti sistemi podpirajo voznika in zagotavljajo večje udobje na dolgih vožnjah. Vendar pa mora voznik v vsakem primeru ohraniti stalen nadzor nad vozilom in vedno držati roke na volanu.

Enostavna in intuitivna strategija sestave
Nova Giulia in Stelvio se ujemata z novo linijsko logiko, ki je bila uvedena z modelom Tonale, in kupcem olajša konfiguracijo vozila. Na voljo sta namreč dva nivoja opreme - Super in Ti -, ki imata vsak svoje značilnosti, ki ustrezata potrebam tudi najzahtevnejših strank. Različico Super, ki je vstopni model za edinstveno doživetje, kot ga ponujajo vozila Alfa Romeo, je mogoče prilagoditi z nivojem opreme Sprint, ki vključuje različne športne opcije. Nivo opreme Ti, ki poudarja eleganco in poseben značaj obeh vozil, je mogoče nadgraditi z nivojem opreme Veloce, da dosežete največ v smislu zmogljivosti in športnosti. Imena nivojev opreme Super, Sprint, Ti in Veloce izhajajo iz slavne preteklostiznamke Alfa Romeo. Tako so na voljo štiri različice, za različne potrebe in zahteve kupcev. Nova Giulia in Stelvio prinašata tudi pomembno posodobitev motorne palete: pri vseh modelih Stelvio je odslej na voljo dizelska različica 118 kW (160 KM) s pogonom na zadnji kolesi. In nenazadnje sta tu še zmogljiva, na vsa štiri kolesa gnana bencinska motorja z 206 kW (280 KM) in dizelska motorja s 154 kW (210 KM).

Posebna serija Competizione – vrhunski izraz zmogljivosti in sloga, s certifikatom NFT
Alfa Romeo ob predstavitvi prenovljenih modelov Giulia in Stelvio predstavlja posebno serijo Competizione – pristno "koncentracijo" sloga in zmogljivosti, ki bo zagotovo navdušila ljubitelje vozil te znamke. Competizione je najvišja različica v ponudbi, ki temelji na nivoju opreme Veloce in je na voljo z vsemi motorji, odlikujeta pa jo ekskluzivna siva mat barva Moonlight in rdeče zavorne čeljusti. Intenzivni športni videz novega Stelvia poudarjajo 21-palčna platišča iz lahke litine. Notranjost odlikujejo avdio sistem Harman/Kardon ter usnjena armaturna plošča in sedeži z rdečimi šivi. Vključuje tudi zatemnjena stekla ter oznako Competizione na blatnikih spredaj in sprednjih naslonih za glavo. Različici Competizione sta serijsko opremljeni z aktivnim vzmetenjem Alfa in s tehnologijo NFT (Non-Fungible Token), kar potrjuje edinstvenost vsakega avtomobila Competizione in zagotavlja njegovo izvirno konfiguracijo. Gre za najvišji izraz bistva znamke Alfa Romeo v smislu sloga, zmogljivosti in tehnologije.

Alfa Romeo Stelvio z nivojem opreme Sprint je na slovenskem trgu na voljo za 44.990 EUR. Alfa Romeo Giulia z nivojem opreme Super je na slovenskem trgu na voljo za 44.990 EUR.

domača predstavitev: Alfa Romeo Giulia in Stelvio
domača predstavitev: Alfa Romeo Giulia in Stelvio
domača predstavitev: Alfa Romeo Giulia in Stelvio
domača predstavitev: Alfa Romeo Giulia in Stelvio
Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava