Avto.info

Opel Corsa

domača predstavitev: Opel Corsa

domača predstavitev

Avtor: Foto: Uroš Modlic in Opel
domača predstavitev: Opel Corsa domača predstavitev: Opel Corsa domača predstavitev: Opel Corsa domača predstavitev: Opel Corsa domača predstavitev: Opel Corsa domača predstavitev: Opel Corsa domača predstavitev: Opel Corsa domača predstavitev: Opel Corsa domača predstavitev: Opel Corsa domača predstavitev: Opel Corsa domača predstavitev: Opel Corsa domača predstavitev: Opel Corsa domača predstavitev: Opel Corsa domača predstavitev: Opel Corsa domača predstavitev: Opel Corsa domača predstavitev: Opel Corsa domača predstavitev: Opel Corsa domača predstavitev: Opel Corsa domača predstavitev: Opel Corsa domača predstavitev: Opel Corsa domača predstavitev: Opel Corsa domača predstavitev: Opel Corsa

Prišla je nova Opel Corsa – sodobnejša, bolj digitalna in bolj raznolika kot kdaj koli prej. Najbolje prodajani kompaktni Oplov avtomobil navdušuje z novim oblikovanjem, vključno z značilno masko znamke Opel Vizor spredaj in samozavestno izpisanim imenom zadaj.

Najbolje prodajani avtomobil iz evropskega B (supermini) segmenta v Nemčiji in Veliki Britaniji v letih 2021 / 2022 / 2023 ter najbolje prodajan nov avtomobil v Grčiji (2023) je že v Sloveniji. Z najsodobnejšimi tehnologijami je vožnja še bolj sproščena. ‘Visoko tehnologijo’ najdemo tudi pod pokrovom motornega prostora. Corsa Electric je zdaj na voljo z močnejšim motorjem in novo baterijo, ki po ciklu WLTP omogoča doseg do 405 kilometrov. Poleg tega bo nova Corsa kmalu postala prvi Opel z 48-voltnim hibridnim sistemom. Nova Corsa z agregati od povsem električnih do hibridnih in izjemno učinkovitih pogonskih motorjev z notranjim zgorevanjem tako kupcem ponuja neprekosljivo izbiro pogonskih sklopov.

Vse na krovu: nova Corsa in Corsa Electric sta odlično opremljeni
Vsaka nova Corsa ima že v serijski opremi številne tehnologije in sisteme za pomoč vozniku. Na seznamu so opozorilnik za nevarnost naleta s samodejnim zaviranjem v sili in zaznavanjem pešcev, pomoč pri ohranjanju voznega pasu in opozarjanje v primeru zaznane utrujenosti. Dodatni elektronski ‘pomočniki’ zagotavljajo varnejšo in bolj sproščujočo vožnjo in manevriranje. Ponudba zajema tudi zaščito stranice in novo panoramsko vzvratno kamero visoke ločljivosti. Nova Corsa je tudi oblikovno sodobnejša in elegantnejša, z nezamenljivim Oplovim vizirjem spredaj in ponosno izpisanim imenom na sredini prtljažnih vrat.

Kupci, ki raje vozijo na elektriko in brez lokalnih emisij, lahko izbirajo med dvema povsem električnima pogonskima sklopoma: novo možnostjo s 115 kW/156 KM in dosegom do 405 kilometrov ter preverjeno različico s 100 kW/136 KM in izboljšanim dosegom do 357 kilometrov (po WLTP2 ); obe različici Corse Electric z največjim navorom 260 njutonmetrov, ki je na voljo od mirovanja, omogočata veliko uživanja v vožnji. Poleg običajne standardne opreme Corse so električne različice opremljene z digitalnim informacijskim centrom za voznika, sistemom Multimedia Radio (združljivim z brezžičnima aplikacijama Apple CarPlay in Android Auto) z barvnim zaslonom na dotik, samodejno klimatsko napravo, vgrajenim polnilnikom z močjo 7,4 kW, regenerativnim zaviranjem, toplotno črpalko in 40,6-cm (16-palčnimi) platišči iz lahke zlitine ‘Diamond Cut’. Corsa s številnimi novostmi tudi v notranjosti ustvarja sodobno vzdušje. Vrhunec je popolnoma digitalna armaturna plošča z novim informativno-razvedrilnim sistemom (odvisno od različice modela), vključno z integrirano platformo Snapdragon Cockpit Platform podjetja Qualcomm Technologies3 (oprema za doplačilo). Prvič je prek sistema Multimedia mogoče brezžično povezati pametne telefone, združljive z aplikacijama Apple CarPlay in Android Auto, ter jih brezžično polniti.

Kompakten avto, svetla prihodnost: Opel Vizor in vrhunske tehnologije
Nova Opel Corsa je s številnimi možnostmi pogona, od povsem električnega in bencinskega do 48-voltnega hibrida, bolj raznolika kot kdaj koli prej. Poleg tega je ta dejansko kompaktni avtomobil zdaj še drznejši, še bolj čustven in še bolj intuitiven za upravljanje. Za zadnjo navedeno odliko ima zasluge popolnoma digitalna armaturna plošča, ki temelji na platformi Snapdragon Cockpit podjetja Qualcomm Technologies3, vključno z novimi informativno-razvedrilnimi sistemi in barvnim zaslonom na dotik z diagonalo do 25,4 cm (10 palcev). Še boljši in natančnejši so tudi prilagodljivi Intelli[1]Lux LED® matrični žarometi, ki jih je Corsa v B segment avtomobilov uvedla leta 2019 – zdaj imajo 14 elementov LED. Novinka tako zagotavlja, da je Oplova tradicionalno močna ponudba v segmentu majhnih avtomobilov zdaj na še višji ravni.

Drzna, čista, polna čustev: nova Corsa z masko Opel Vizor
Popolna razmerja in natančnost do najmanjše podrobnosti ter drzen in čist videz brez kromiranih zunanjih delov – to je nova Opel Corsa. Oblikovalci so poskrbeli, da je izjemna uspešnica B segmenta avtomobilov še sodobnejša in elegantnejša. Najbolj izrazita značilnost je nezamenljivi Opel Vizor, značilni obraz znamke, ki krasi vse nove Oplove modele. Črni ‘vizir’ pokriva prednji del Corse in v enem vizualnem elementu brezhibno združuje masko vozila, žaromete LED in osrednji Oplov blisk. Glede na stopnjo opreme je emblem znamke na prednjem in zadnjem delu v črni ali mat satenasto srebrni barvi. Optične ‘odprtine za dovod zraka’ v spodnjem delu prednjega odbijača so večje in izrazitejše kot prej, s čimer je Corsa vizualno še trdneje postavljena na cesto. Tudi stranski pogled na novo Corso navdušuje z značilnimi linijami. Zdi se, da ‘prebojni’ stebriček C omogoča, da streha, ki je na voljo v črni barvi (odvisno od stopnje opreme), ‘lebdi’ nad vozilom. Tudi zadnji del je jasen: napis Corsa je zdaj na sredini prtljažnih vrat. Barva Grafik Grey, ki je prvič na voljo za Corso, pomaga novinki izstopati v novem sijaju.

Intuitivna in osredotočena na bistveno: nova zasnova kokpita
Corsa s številnimi novostmi tudi v notranjosti ustvarja sodobno vzdušje. K temu prispevajo novi vzorci oblazinjenja sedežev ter nova oblika prestavne ročice in volana. Vrhunec pa je – tako vizualno kot tehnično – popolnoma digitalna armaturna plošča z novim informativno-razvedrilnim sistemom (oprema za doplačilo). Integrirana platforma Snapdragon Cockpit Platform podjetja Qualcomm Technologies1 ima izboljšane grafične in multimedijske zmogljivosti ter zmogljivosti računalniškega vida, kar zagotavlja bolj integriran, pomensko ozaveščen in stalno prilagodljiv sistem v notranjosti, ki se lahko razvija glede na želje uporabnikov. Tako kot pri razvoju zadnje generacije Astre je bilo uporabljeno načelo maksimalnega razstrupljanja (‘Detox to the max’): prikazi na 25,4-cm (10-palčnem) barvnem zaslonu na dotik navigacijskega in multimedijskega sistema ter na voznikovem informacijskem zaslonu so še jasnejši, da si lahko voznik vse pomembne informacije ogleda v delčku sekunde.

S storitvami OpelConnect in Connect Plus4 navigacijski sistem omogoča prijetnejšo vožnjo in varčevanje s časom; spletno iskanje točk zanimanja novo Corso pripelje neposredno do želenega cilja, TomTom Online pa omogoča hitro izogibanje prometnim zastojem v realnem času. Vključene so tudi informacije o parkiranju in brezžične posodobitve zemljevidov. Ko nova Corsa zasliši ‘Hey, Opel’, so jo v hipu ‘sama ušesa’ in pripravljena je sprejeti navodila voznika in potnikov. Naravno prepoznavanje govora je popolnoma integrirano, prav tako kot celoten informativno-razvedrilni sistem. Dodatno udobje prinaša še ena posebnost nove Opel Corse: prvič je mogoče s sistemi Multimedia brezžično povezati pametne telefone, združljive z aplikacijama Apple CarPlay in Android Auto, in jih tudi brezžično polniti.

Še natančneje: Intelli-Lux LED® matrični žarometi s 14 elementi
Prilagodljivi Intelli-Lux LED® matrični žarometi brez bleščanja so že od leta 2019 dokaz, da Corsa v B segmentu avtomobilov omogoča dostopnost inovacij najširšemu krogu uporabnikov. Inženirji nenehno razvijajo sistem in ta Oplova zaveza koristi tudi novi Corsi. Skupno 14 namesto prejšnjih osmih individualno krmiljenih elementov LED zagotavlja ‘kot na stadionu’ svetlo vožnjo in zdaj še natančneje kot prej ‘izreže’ druge udeležence v prometu. Na voljo so tudi številni drugi najsodobnejši asistenčni sistemi, ki omogočajo bolj sproščeno vožnjo in manevriranje. Ponudba sega od zaščite stranice do nove panoramske vzvratne kamere visoke ločljivosti. Številni elektronski asistenti so del serijske opreme, na primer opozorilnik za nevarnost naleta s samodejnim zaviranjem v sili in zaznavanjem pešcev, pomoč pri ohranjanju voznega pasu, prepoznavanje prometnih znakov, opozarjanje na utrujenost in sistem s parkirnimi senzorji spredaj in zadaj.

Nova Opel Corsa ponuja neprekosljivo izbiro pogonskih sklopov
Novo Opel Corso poganjajo povsem električni, hibridni in konvencionalni pogonski sklopi z notranjim zgorevanjem. Nova Opel Corsa Electric ponuja čisto uživanje v vožnji brez lokalnih emisij. Kupci lahko izbirajo med dvema pogonskima sklopoma: preverjenim motorjem z močjo 100 kW/136 KM ali novim elektromotorjem z močjo 115 kW/156 KM. Oba agregata razvijeta izdaten navor 260 njutonmetrov, ki je na voljo že ob prvem pritisku na stopalko za pospeševanje. Vozniki Corse Electric lahko glede na želje izbirajo med tremi načini vožnje: Eco, Normal in Sport. V načinu Sport je stopalka za pospeševanje občutno bolj odzivna in zagotavlja agilnejšo vozno dinamiko. V načinu Eco so vsi sistemi pogonskega sklopa in sam avto prilagojeni za optimalno učinkovitost.

Zmogljivejša in učinkovitejša: Corsa Electric z izboljšano baterijo in novim motorjem
Energija za Opel Corso Electric je shranjena v litij-ionski bateriji, kar ponuja zelo učinkovit paket, ki ga odlikujejo kompaktne dimenzije, zgleden doseg in kratek čas polnjenja. Baterija s kapaciteto 50 kWh v Corsi Electric z močjo 100 kW/136 KM omogoča doseg do 357 kilometrov. Različica s 115 kW/156 KM z novo generacijo 51-kWh baterije in novim motorjem lahko brez ustavljanja za polnjenje prevozi do 405 km brez lokalnih emisij (oboje po WLTP1 ). Oba pogonska sklopa omogočata največjo hitrost 150 km/h (elektronsko omejeno), pospešek od 0 do 100 km/h pa znaša 8,1 sekunde (različica 100 kW/136 KM 8,7 sekunde).

Sistem regenerativnega zaviranja zagotavlja, da se energija med vožnjo povrne. Tudi ko je treba baterijsko električno Corso napolniti, to pomeni le kratek postanek na polnilni postaji. Glede na zmogljivost baterije zadošča za polnjenje nove Corse Electric do 80 odstotkov napolnjenosti na hitri polnilnici z enosmernim tokom in močjo 100 kW že manj kot 30 minut. Kot alternativa standardnemu 7,4-kW polnilniku v vozilu je za doplačilo na voljo vgrajeni trifazni polnilnik z močjo 11 kW. Opel ponuja tudi univerzalni polnilnik za priključitev na skoraj vse gospodinjske in industrijske vtičnice v posameznih državah ter na javne polnilne postaje.

Novost pri Oplu: nova hibridna Corsa z 48-voltnim sistemom
Nova Opel Corsa bo prvi model znamke z bliskom, ki bo na voljo z 48-voltno hibridno tehnologijo. Sistem vključuje litij-ionsko baterijo in 1,2-litrski bencinski motor s 74 kW/100 KM ali 100 kW/136 KM, ki je povezan z elektrificiranim avtomatskim menjalnikom z dvojno sklopko in elektromotorjem.2 Glede na vozne razmere bencinski motor in elektromotor delujeta skupaj ali ločeno, da sta zagotovljena optimalna poraba energije in zmogljivost. V primerjavi s podobnimi neelektrificiranimi različicami lahko nova Corsa s hibridnim pogonom porabi približno 15 odstotkov manj goriva. Sistem ponuja prednosti predvsem v mestnem prometu. V mestnih območjih je mogoče do 50 odstotkov poti opraviti brez lokalnih emisij.

Kupci, ki imajo raje konvencionalni pogonski sklop, lahko izbirajo med tremi zelo učinkovitimi 1,2-litrskimi bencinskimi motorji z močjo od 55 kW/75 KM do 96 kW/130 KM (poraba goriva po WLTP3 : 5,5–5,1 l/100 km, emisije CO2 124–114 g/km; oboje kombinirano). Kljub vsem novostim in opremi ostajajo cene dostopne: nova Corsa je na voljo od 16.140 EUR, oz. od 14.940 EUR z Opel financiranjem. Osnovno različico modela poganja učinkovit bencinski motor z močjo 55 kW/75 KM (poraba goriva po WLTP2 : 5,4–5,3 l/100 km, emisije CO2 120 g/km; oboje kombinirano). Corsa Electric pa je na voljo od 32.390,00 EUR, oz. od 30.390 EUR z Opel financiranjem.

1 Podatki o dosegu so bili določen v skladu z metodologijo za preskusni postopek WLTP (R (ES) št. 715/2007, R (EU) št. 2017/1151). V vsakdanjih razmerah se lahko dejanski doseg razlikuje in je odvisen od različnih dejavnikov, zlasti od načina vožnje, značilnosti poti, zunanje temperature, uporabe ogrevanja in klimatske naprave ter predhodnega ogrevanja oziroma hlajenja vozila.
2 Navedeni podatki so določeni z bolj realističnim preskusnim postopkom WLTP (svetovno usklajeni preskusni postopek za lahka vozila), ki je nadomestil preskusni postopek NEDC (novi evropski vozni cikel). Poraba goriva in emisije CO2 ter doseg niso odvisni le od učinkovite porabe energije, ampak nanje vplivajo tudi slog vožnje in drugi netehnični dejavniki. Podatki o porabi goriva in emisijah ne veljajo za posamezno vozilo in so namenjeni samo za primerjavo med različnimi vrstami vozil.
3 Izdelki znamke Snapdragon so izdelki podjetja Qualcomm Technologies, Inc. in/ali njenih hčerinskih družb. Snapdragon je blagovna znamka ali registrirana blagovna znamka družbe Qualcomm Incorporated.
4 Storitve Connect Plus so brezplačno na voljo 36 mesecev po začetku garancije, nato je zanj treba plačati naročnino.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov