Avto.info

Razglašena za najlepša v svojih kategorijah

Alfa Romeo Giulia in Stelvio na podelitvi nagrad »autonis«

Razglašena za najlepša v svojih kategorijah: Alfa Romeo Giulia in Stelvio na podelitvi nagrad »autonis«

Razglašena za najlepša v svojih kategorijah

Avtor: Foto: Alfa Romeo

Nemška avtomobilistična revija »auto motor und sport« je tudi letos svojim bralcem zastavila pomembno vprašanje: "Kateri je najlepši avtomobil?" Odziv ne bi mogel biti bolj jasen: Alfa Romeo Giulia in Alfa Romeo Stelvio sta prejela nagradi v kategorijah srednje velikih vozil ter velikih SUV vozil.

Revija »auto motor und sport« je svojim bralcem zastavila vprašanje, ali lahko oblikovanje avtomobila navdušuje tudi še leta po njegovi predstavitvi. Alfa Romeo že od samega začetka pri oblikovanju temelji na konceptu "brezčasne lepote". Zato ne preseneča, da je več kot 14.500 bralcev, ki so glasovali, izbralo prav to italijansko znamko. Nedavno prenovljena in že večkrat nagrajena limuzina Alfa Romeo Giulia je zmagala v kategoriji "srednje velikih avtomobilov" s 66,4 % prejetih glasov. V kategoriji "velikih SUV vozil" je z 39,7 % glasov slavil model Stelvio, ki je bil prav tako stilsko in tehnološko prenovljen.

Alejandro Mesonero, vodja oblikovanja pri znamki Alfa Romeo, je komentiral: "Počaščeni in veseli smo, da sta Giulia in Stelvio ponovno prejela tako pomembno priznanje za svoje oblikovanje v izboru »autonis 2023«. Pohvala bralcev revije »auto motor und sport« nam veliko pomeni. Je poplačilo za predanost in strast, s katero si ekipa v oblikovalskem centru Alfa Romeo Centro Stile prizadeva, da kupcem ponudi prepoznaven dizajn, ki z močno identiteto ohranja privlačnost skozi čas."

Niccolò Biagioli, vodja znamke Alfa Romeo v Nemčiji, je na podelitvi nagrad, ki je potekala v okviru  kongresa »auto motor und sport« na sejmišču v Stuttgartu, izjavil: "Lepo je videti, kako močno je cenjeno oblikovanje vozil znamke Alfa Romeo v Nemčiji. Iskreno se zahvaljujem ne le bralcem revije »auto motor und sport«, temveč tudi naši ekipi iz oblikovalskega centra Alfa Romeo Centro Stile v Torinu. Tradicionalna odličnost naših oblikovalcev daje vsaki Alfi Romeo poseben značaj in izraža nezamenljiv slog znamke. Veselim se prihodnosti in prihajajočih projektov, ki jih bomo predstavili našim oboževalcem v Nemčiji."

V preteklih letih podeljevanja nagrad »autonis« so bralci revije »auto motor und sport« večkrat izrazili svoje spoštovanje do oblikovanja vozil znamke Alfa Romeo in za najlepše izbrali modele Giulietta, MiTo, Tonale ter prejšnji izdaji modelov Giulia in Stelvio za "najlepše avtomobile". Na letošnji, že 18. podelitvi nagrad, je v 12 različnih kategorijah tekmovalo več kot 100 modelov.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava