Avto.info

Trening varne vožnje Brane Küzmič 15. del

Pred dopustom

Četrtek, 9. junij 2011 , 00:23
Trening varne vožnje Brane Küzmič 15. del

Da bo dopust čim lepši, se je treba dobro pripraviti tudi na vožnjo do vašega cilja. Saj veste, ni je bolj zoprne stvari kot okvara avtomobila na poti na dopust in z njo povezana slaba volja. Predvsem pa imejte veliko potrpljenja do ostalih udeležencev v prometu, ker se v tem času na cestah znajde tudi zelo veliko neizkušenih voznikov.

Trening varne vožnje Brane Küzmič 14. del

Otroški sedeži

Četrtek, 2. junij 2011 , 00:23
Brane Küzmič - otroški sedeži

Otroci so krhka bitjeca, zato morajo biti v avtomobilu pravilno nameščeni. Tisti najmanjši v lupinici, večje otroke pa bomo posedli zadaj, seveda v primerne sedeže. Če lahko, uporabite takšne s pritrdilnim sistemom isofix, ker so enostavnejši za uporabo in varnejši, pomembno pa je tudi, kam na zadnji klopi jih namestite.

Trening varne vožnje Brane Küzmič 13. del

Vozniki in kolesarji

Četrtek, 26. maj 2011 , 00:23
Brane Küzmič - vozniki in kolesarji

Tokrat še par nasvetov avtomobilistom, ko se srečajo s kolesarjem na svoji poti, saj za oboje velja, da je treba vzeti pamet v roke, če jo želimo v živem organizmu, kakršen je promet, vsi odnesti s celo kožo.

Trening varne vožnje Brane Küzmič 12. del

Kolesarji

Nedelja, 22. maj 2011 , 00:23
Brane Küzmič - kolesarji

Ker je pred nami obdobje sončnih in toplih dni, to v prometu seveda pomeni, da je na cestah poleg avtomobilov tudi veliko kolesarjev. Ti so del prometa, zato moramo biti pozorni tudi na njih. In kolesarji na nas, avtomobiliste. Da ne bo prijeten kolesarski izlet postal nevarna stvar, je potrebno upoštevati nekaj pravil.

Trening varne vožnje Brane Küzmič 11. del

Pešci in kolesarji

Četrtek, 19. maj 2011 , 00:23
Brane Küzmič - pešci in kolesarji

Tudi, če bomo upoštevali vsa pravila, še ne pomeni, da bomo popolnoma varni, saj v prometu nismo sami. So tudi drugi vozniki in tudi pešci. Kot vozniki imamo nalogo, da dobro opazujemo stvari okoli sebe, saj lahko pri zavijanju na križiščih katerega od njih izsilimo, premoč avtomobila nad kolesarjem pa je tako velika, da bo ta poškodbe dobil že ob najmanjšem trku.

Trening varne vožnje Brane Küzmič 10. del

Moteči elementi med vožnjo

Sreda, 11. maj 2011 , 00:23
Brane Küzmič - moteči elementi med vožnjo

Kajenje, žvečenje hrane ali telefoniranje med vožnjo lahko zelo nevarno, saj smo posledično manj osredotočeni na samo vožnjo. Motijo pa nas tudi druge stvari. Na primer premočna osvetlitev zaslonov, plišaste igračke na armaturki ali zadnji polici, nepripet tovor v kabini ali prtljažniku in podobno.

Trening varne vožnje Brane Küzmič 9. del

Sodobni varnostni pripomočki v avtomobilu 2.

Četrtek, 5. maj 2011 , 00:23
Brane Küzmič - sodobni varnostni pripomočki v avtomobilu 2

V dražjih vozilih so prisotni nekateri zanimivi varnostni sistemi. Na primer opozorilnik pred trčenjem. Ali pa sistem, ki med vožnjo nadzoruje vaše reakcije, recimo to, kako pogosto utripnete z očmi. Spet tretji zna samodejno popraviti volan, zelo pripraven pa je tudi sistem luči, ki svetijo v ovinek.

Trening varne vožnje Brane Küzmič 8. del

Sodobni varnostni pripomočki v avtomobilu

Četrtek, 28. april 2011 , 00:23
Brane Küzmič - sodobni varnostni pripomočki v avtomobilu

Tokrat o sodobnih sistemih za varnost, ki so trenutno še rezervirani za dražja in bolj prestižna vozila in za katere upamo, da se bodo kmalu preselili tudi v cenejša. Pri vožnji nam lahko pomagajo aktivni tempomat, 'nočni vid', sistem za opozarjanje na vozila v mrtvem kotu in še kopica podobnih.

Trening varne vožnje Brane Küzmič 7. del

Varnostni sistemi v avtomobilu

Ponedeljek, 18. april 2011 , 00:23
Brane Küzmič - varnostni sistemi v avtomobilu

Današnji avtomobili so opremljeni s številnimi pripomočki, ki nam lajšajo vožnjo in povečujejo našo varnost. Nekateri med njimi so prisotni že toliko časa, da jih jemljemo že za samoumevne in se sploh ne zavedamo, da jih imamo. Tu prikazujemo, kaj vse nas med vožnjo varuje.

Trening varne vožnje Brane Küzmič 6. del

Zahtevna terenska vožnja

Petek, 8. april 2011 , 00:23
Brane Küzmič - zahtevna terenska vožnja

Povedali smo že, da se terenska vozila ne zanašajo le na štirikolesni pogon in na pnevmatike, ampak jim pomaga še kopica sistemov. Pri premagovanju najzahtevnejšega terena pa se je seveda treba prepričati, če bosta vozilo in vi vse skupaj sploh zmogla.

Arhiv

ptsčpsn
12345678910111213141516171819202122232425262728293031

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava