Avto.info

Svetovna premiera prvaka v učinkovitosti

Volkswagen ID.7 z dosegom do 700 km

Svetovna premiera prvaka v učinkovitosti: Volkswagen ID.7 z dosegom do 700 km

Svetovna premiera prvaka v učinkovitosti

Avtor: Foto: Volkswagen
Svetovna premiera prvaka v učinkovitosti: Volkswagen ID.7 z dosegom do 700 km Svetovna premiera prvaka v učinkovitosti: Volkswagen ID.7 z dosegom do 700 km Svetovna premiera prvaka v učinkovitosti: Volkswagen ID.7 z dosegom do 700 km Svetovna premiera prvaka v učinkovitosti: Volkswagen ID.7 z dosegom do 700 km Svetovna premiera prvaka v učinkovitosti: Volkswagen ID.7 z dosegom do 700 km Svetovna premiera prvaka v učinkovitosti: Volkswagen ID.7 z dosegom do 700 km Svetovna premiera prvaka v učinkovitosti: Volkswagen ID.7 z dosegom do 700 km Svetovna premiera prvaka v učinkovitosti: Volkswagen ID.7 z dosegom do 700 km Svetovna premiera prvaka v učinkovitosti: Volkswagen ID.7 z dosegom do 700 km Svetovna premiera prvaka v učinkovitosti: Volkswagen ID.7 z dosegom do 700 km Svetovna premiera prvaka v učinkovitosti: Volkswagen ID.7 z dosegom do 700 km Svetovna premiera prvaka v učinkovitosti: Volkswagen ID.7 z dosegom do 700 km Svetovna premiera prvaka v učinkovitosti: Volkswagen ID.7 z dosegom do 700 km Svetovna premiera prvaka v učinkovitosti: Volkswagen ID.7 z dosegom do 700 km

Wolfsburg (Nemčija) – Volkswagen predstavlja novi ID.7, svoj prvi globalni električni model višjega srednjega razreda. Zaradi kombinacije dosegov do 700 kilometrov (WLTP)2, suverenega pogona, velike prostornosti in vrhunskih tehnologij je ID.7 udobna potovalna limuzina, s katero družina ID. vstopa v nov segment. Poleg tega se ta skoraj pet metrov dolgi model odlikuje tudi po izpopolnjenem, uporabnikom prilagojenem konceptu upravljanja in vrhunski kakovosti izdelave. ID.7 bo v Evropi in na Kitajskem na trg prišel še letos, v Severni Ameriki pa leta 2024.

Thomas Schäfer, izvršni direktor znamke Volkswagen: "ID.7 je naslednji korak naše električne ofenzive. Limuzina nudi visoko raven udobja in velike dosege. Že leta 2026 bomo imeli najširšo ponudbo električnih avtomobilov med vsemi proizvajalci – od vstopnega modela za manj kot 25.000 evrov do novega naj­zmogljivejšega modela ID.7. Naš cilj do leta 2030: 80-odstotni delež električnih avtomobilov v Evropi. Volkswagen bo od leta 2033 naprej v Evropi proizvajal le še električne avtomobile."

Kai Grünitz, član uprave znamke, direktor tehničnega razvoja: "Kar zadeva učinko­vitost, ID.7 na osnovi platforme MEB postavlja nova merila. Doseči želimo doseg do 700 kilometrov po kriterijih WLTP2. To bosta omogočala odlična aerodinamika in bistveno povečanje učinkovitosti na področju pogona in toplotnega managementa." ID.7 je prvi model na osnovi platforme MEB (modularna platforma za električna vozila) s povsem novo, visokoučinkovito generacijo pogona. Ta motor je z močjo 210 kW (286 KM) med motorji Volkswagnovih modelov ID. doslej najzmogljivejši in ima največji navor. Tolikšno moč bo ID.7 s tem pogonom imel ne glede na izbrano kapaciteto baterije. Agregat z oznako APP550 je bil zasnovan skupaj s podjetjem Volkswagen Group Components v tovarni v Kasslu in ga tam tudi proizvajajo.

Novi električni pogon je bilo mogoče izboljšati predvsem z vidika porabe energije: odvisno od kapacitete baterije proizvajalec napoveduje dosege (WLTP) do 700 kilometrov2 in moč polnjenja do pribl. 200 kW. ID.7 bo torej idealno vozilo za dolge razdalje predvsem za vse, ki so veliko na poti, in za podjetja z voznimi parki. ID.7 v dolžino meri skoraj pet metrov in je aerodinamične zunanjosti. Njegova elegantno padajoča streha v kupejevskem dizajnu pripomore, da ima vozilo (odvisno od opreme) izjemno nizek količnik zračnega upora – le 0,23. Dolga medosna razdalja in kratki previsi pa zagotavljajo, da je v notranjosti obilje prostora za vseh pet potnikov.

Prvi Volkswagen z novim konceptom upravljanja in prikazovanja ter ekskluzivnim naborom opreme
V ID.7 se prvič predstavlja nov koncept upravljanja in prikazovanja. Volkswagen se je namreč odzval na povratne informacije kupcev in je na ključnih področjih izboljšal doživetje upravljanja. To je dosegel predvsem z naslednjimi serijsko vgrajenimi elementi opreme: 
- 38 centimetrov (15 palcev) velik infotainment zaslon
- projicirni sistem s tehnologijo obogatene resničnosti
- novo upravljanje klimatiziranja, integrirano v prvi nivo infotainment sistema, in možnost individualnega nastavljanja tipk za priljubljene
- od zadaj osvetljen drsnik na dotik

Imelda Labbé, članica uprave znamke, direktorica prodaje, marketinga in poprodaje: "ID.7 je za znamko Volkswagen v Evropi, na Kitajskem in v Severni Ameriki izjemno pomemben model. Volkswagen je z modelom ID.7 poskrbel za privlačen paket, ki bo enako navdušil obstoječe in nove Volkswagnove kupce. V Volkswagnovem vozilu predstavljamo vrhunske tehnologije, ki prepričajo z ekskluzivnostjo, vrhunskim udobjem in veliko funkcionalnostjo za vsakdanjo rabo."

ID.7 z novimi masažnimi sedeži ali panoramskim strešnim oknom z možnostjo elektronske zatemnitve ponuja elemente opreme, ki jih sicer premorejo le prestižni tekmeci višjih razredov. Novo panoramsko strešno okno Smart Glas je mogoče z upravljanjem na dotik elektronsko nastaviti na prosojno ali neprosojno. Kakor velja za številne druge funkcije v ID.7, je mogoče tudi streho upravljati z naravnimi govornimi ukazi – za to poskrbi nova glasovna asistenca IDA. Prav tako na novo so zasnovani opcijski sprednji sedeži: prvič v kakšnem Volkswagnu so namreč opremljeni s prilagod­ljivo klimatsko napravo Climatronic za sedeže, ki skladno z željami omogoča hlajenje ali ogrevanje in sušenje. Prav tako del programa je masažna funkcija, ki ji je nemško neodvisno združenje za zdrav hrbet AGR podelilo certifikat kakovosti. Paleto možnosti zaokrožuje 700-vatni avdiosistem proizvajalca Harman Kardon: 14 vrhunskih zvočnikov skupaj z osrednjim zvočnikom spredaj in globokotonskim zvočnikom v prtljažniku v novi Volkswagnovi potovalni limuzini skrbi za prepričljivo doživetje zvoka.

Best-in-class asistenčni sistemi še dodatno izpopolnjeni
Asistenčni sistemi, kot je Travel Assist z množicami podatkov4, v ID.7 po potrebi pre­vza­mejo bočno in vzdolžno vodenje. Ta sistem je Volkswagen zasnoval skupaj s CARIAD, koncernskim podjetjem za programsko opremo. ID.7 prek sistema Travel Assist5 od hitrosti 90 km/h naprej po želji pomaga tudi pri asistirani menjavi voznega pasu na večpasovni avtocesti. Voznik postopek nadzoruje, a je bistveno manj obremenjen. Tudi pri parkiranju: električni Volkswagen zna na različne načine parkirati kar sam. Eden od načinov je parkiranje s pomnilno funkcijo5 na razdalji do 50 metrov. Voznik pri tem sedi v vozilu ali postopek nadzoruje od zunaj prek aplikacije na pametnem telefonu6.

Pospešena e-ofenziva: deset novih e-modelov do leta 2026. Novi ID.7 je eden od desetih novih električnih modelov, ki jih bo Volkswagen predstavil do leta 2026. Že letos bodo na trg prišli novi ID.3, ID. Buzz z dolgo medosno razdaljo1 in limuzina ID.7. Leta 2026 se bosta predstavila električni kompaktni SUV1 in serijska izvedba modela ID. 2all1 za manj kot 25.000 evrov. Avtomobilski proizvajalec bo tako imel v primerjavi s tekmeci najširšo ponudbo električnih avtomobilov. Novi ID.7 za evropski in severno­ameriški trg bodo izdelovali v Volkswagnovi tovarni v Emdnu. Na Kitajskem bodo lokalno izdelovali vozila, analogna modelu ID.7.

1 Predserijska študija. Vozilo še ni v prodaji.
2 Odvisno od kapacitete baterije proizvajalec napoveduje dosege (WLTP) do 700 kilo­metrov. Vrednosti dosega po kriterijih WLTP lahko pri serijskih vozilih zaradi opreme odstopajo.
3 Opcijsko.
4 Travel Assist z množicami podatkov nudi podporo v okviru sistemskih omejitev. Voznik mora biti vedno pripravljen, da s prevzemom upravljanja vozila prekine delovanje asis­tenčnega sistema. Uporaba asistenčnega sistema voznika ne odvezuje odgovornosti, da mora vozilo voziti preudarno. Postopek lahko kadarkoli deaktivirate. Sistem se lahko uporablja do največje hitrosti vozila. Samo v kombinaciji z navigacijskim sistemom. Samo v kombinaciji z aktivno licenco za We Connect. Spletne dele sistema "Travel Assist z množicami podatkov" je mogoče uporabljati samo v okviru pokritosti z mobil­nim omrežjem in z ustreznimi nastavitvami zasebnosti. Spletni del lahko kadar koli deaktivirate v aplikaciji We Connect ID. Spletni del storitve "Travel Assist" je na voljo v naslednjih državah: Avstrija, Belgija, Bolgarija, Ciper, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francija, Grčija, Hrvaška, Irska, Italija, Latvija, Litva, Luksemburg, Madžarska, Malta, Nemčija, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugalska, Romunija, Slovaška, Slovenija, Španija, Švedska, Švica, Velika Britanija in Severna Irska. Za aktiviranje spletnih funkcij potrebujete uporabniški račun Volkswagen ID in se morate z uporabniškim imenom in geslom prijaviti v We Connect. Poleg tega morate prek spleta z družbo Volkswagen AG skleniti ločeno pogodbo za We Connect. Po dobavi vozila imate 90 dni časa, da aktivira­te spletno funkcijo "Travel Assist z množicami podatkov". Po izteku tega obdobja se začne začetno obdobje uporabe spletnega dela storitve "Travel Assist z množicami podatkov". Uporaba spletnega dela storitve "Travel Assist z množicami podatkov" je mogoča prek integrirane internetne povezave. Stroške, ki znotraj Evrope nastanejo pri prenosu podatkov, v okviru pokritosti z omrežjem krije Volkswagen AG. Pri prenosu podatkov prek interneta lahko – odvisno od tarife mobilnega telefonskega omrežja in predvsem pri uporabi v tujini – nastanejo dodatni stroški (npr. zaradi gostovanja v drugih omrežjih). Za zagotavljanje storitve je treba posredovati nekatere osebne podatke, kot sta lokacija in IP-naslov vozila. Več infor­macij o obdelavi podatkov najdete v izjavi o varstvu osebnih podatkov "Travel Assist z množicami podatkov". Razpoložljivost posameznih storitev iz paketov se v posameznih državah lahko razlikuje. Storitve so na voljo za sklenjeni čas veljavnosti pogodbe, pri čemer lahko v času veljavnosti pogodbe pride do vsebinskih sprememb oz. umika iz ponudbe. Podrobnejše informacije lahko dobite na connect.volkswagen-we.com ali pri izbranem partnerju znamke Volkswagen. Za informacije o tarifnih pogojih se lahko obrnete na svojega mobilnega operaterja.
5 V okviru sistemskih omejitev: voznik mora biti vedno pripravljen, da s prevzemom upravljanja vozila prekine delovanje asistenčnega sistema. Uporaba asistenčnega sistema voznika ne odvezuje odgovornosti, da mora vozilo voziti preudarno.
6 Za združljive mobilne telefone.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov