Avto.info

Prvi pogled na novi ID.7 GTX

Limuzina za dolge relacije z več moči in štirikolesnim pogonom

Prvi pogled na novi ID.7 GTX: Limuzina za dolge relacije z več moči in štirikolesnim pogonom

Prvi pogled na novi ID.7 GTX

Avtor: Foto: Volkswagen
Prvi pogled na novi ID.7 GTX: Limuzina za dolge relacije z več moči in štirikolesnim pogonom Prvi pogled na novi ID.7 GTX: Limuzina za dolge relacije z več moči in štirikolesnim pogonom Prvi pogled na novi ID.7 GTX: Limuzina za dolge relacije z več moči in štirikolesnim pogonom Prvi pogled na novi ID.7 GTX: Limuzina za dolge relacije z več moči in štirikolesnim pogonom Prvi pogled na novi ID.7 GTX: Limuzina za dolge relacije z več moči in štirikolesnim pogonom

Pred dvema tednoma je Volkswagen predstavil novi VW ID.7 kot popolnoma električno limuzino za višji srednji razred. Že konec poletja bo s svetovno premiero ID.7 GTX sledila najbolj dinamična različica modela. Opremljena bo z najnovejšo generacijo pogona za modele ID., štirikolesnim pogonom z dvema elektromotorjema, in številnimi športnimi oblikovnimi elementi, tako da bo iz limuzine za dolge relacije nastal visokokakovosten športni avtomobil. Novi model GTX naj bi bil predstavljen na avtomobilskem salonu IAA Mobility v Münchnu (5.–10. september 2023). Črna in rdeča barva simbolizirata GTX. V notranjosti za prepoznavnost modela med drugim poskrbijo rdeči kontrastni GTX-šivi na sedežih, armaturni plošči in vratih. Zunanjosti dajejo pečat črni sijajni elementi, ki skupaj s serijsko črno barvo strehe in zatemnjenimi stekli tudi pri pri­hajajočem modelu ID.7 GTX zagotavljajo mogočno in hkrati svojstveno podobo.

GTX – narejen za učinkovitost in užitek v vožnji. Za inteligentno upravljanje štiri­kolesnega pogona z dvema elektromotorjema pri ID.7 GTX tako kot pri predhodnih GTX-modelih ID.4 in ID.5 skrbi upravitelj vozne dinamike. Programska oprema, ki so jo razvili sami pri Volkswagnu, je namenjena doseganju optimalne kombinacije učinko­vitosti, dinamike in vozne stabilnosti. Toda upravitelj vozne dinamike glede na izbrani vozni profil ne krmili le pogona, temveč tudi vse zavorne sisteme, krmiljenje in uravnavanje podvozja. Podvozje in krmiljenje limuzine sta bila na podlagi modularne platforme za električna vozila (MEB) temeljito izpopolnjena ter z izbiro voznega profila omogočata širok razpon med udobjem in športnostjo. ID.7 GTX tako potrjuje svojo vlogo najzmogljivejšega modela družine ID.

GTX kot formula za uspeh. Športna produktna znamka GTX je s popolnoma električnimi zmogljivostnimi modeli že dve leti del Volkswagnove ponudbe. Dinamična vozila združujejo električno mobilnost, trajnost in inteligentno športnost. Dinamični dizajn dodatno poudarja posebni značaj in prepoznavnost visokokakovostnih modelov GTX.

1 Predserijska študija. Vozilo še ni v prodaji. Znamka Volkswagen Osebna vozila je prisotna na več kot 140 trgih širom po svetu, vozila pa proizvaja na 29 lokacijah v 12 državah. Leta 2022 je Volkswagen izdobavil okrog 4,6 milijona vozil. Mednje spadajo prodajne uspešnice, kot so Polo, T-Roc, T-Cross, Golf, Tiguan in Passat, ter popolnoma električne prodajne uspešnice ID.3, ID.4, ID.5 in ID.6. Podjetje je v preteklem letu kupcem dobavilo več kot 330.000 izključno električnih vozil. Trenutno je pri Volkswagnu po vsem svetu zaposlenih okrog 170.000 ljudi. Volkswagen se s strategijo ACCELERATE sistematično razvija v najbolj zaželeno znamko za trajnostno mobilnost.
2 ID.4 GTX – poraba električne energije v kWh/100 km: kombinirana 19,6–17,2; emisija CO2 v g/km: kombinirana 0. Za vozilo so na voljo samo še vrednosti porabe in emisij v skladu s postopkom WLTP in ne v skladu z NEVC. Poraba in emisije CO2 so navedene v razponu, ker so odvisne od izbrane opreme vozila.
3 ID.5 GTX – poraba električne energije v kWh/100 km: kombinirana 19,2–16,9; emisija CO2 v g/km: kombinirana 0. Za vozilo so na voljo samo še vrednosti porabe in emisij v skladu s postopkom WLTP in ne v skladu z NEVC. Poraba in emisije CO2 so navedene v razponu, ker so odvisne od izbrane opreme vozila.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov