Avto.info

Novi BMW serije 5 Touring

Eleganten, vsestranski in zdaj tudi popolnoma električni

Novi BMW serije 5 Touring: Eleganten, vsestranski in zdaj tudi popolnoma električni

Novi BMW serije 5 Touring

Avtor: Foto: BMW
Novi BMW serije 5 Touring: Eleganten, vsestranski in zdaj tudi popolnoma električni Novi BMW serije 5 Touring: Eleganten, vsestranski in zdaj tudi popolnoma električni Novi BMW serije 5 Touring: Eleganten, vsestranski in zdaj tudi popolnoma električni Novi BMW serije 5 Touring: Eleganten, vsestranski in zdaj tudi popolnoma električni Novi BMW serije 5 Touring: Eleganten, vsestranski in zdaj tudi popolnoma električni Novi BMW serije 5 Touring: Eleganten, vsestranski in zdaj tudi popolnoma električni Novi BMW serije 5 Touring: Eleganten, vsestranski in zdaj tudi popolnoma električni Novi BMW serije 5 Touring: Eleganten, vsestranski in zdaj tudi popolnoma električni Novi BMW serije 5 Touring: Eleganten, vsestranski in zdaj tudi popolnoma električni Novi BMW serije 5 Touring: Eleganten, vsestranski in zdaj tudi popolnoma električni Novi BMW serije 5 Touring: Eleganten, vsestranski in zdaj tudi popolnoma električni Novi BMW serije 5 Touring: Eleganten, vsestranski in zdaj tudi popolnoma električni Novi BMW serije 5 Touring: Eleganten, vsestranski in zdaj tudi popolnoma električni Novi BMW serije 5 Touring: Eleganten, vsestranski in zdaj tudi popolnoma električni Novi BMW serije 5 Touring: Eleganten, vsestranski in zdaj tudi popolnoma električni

Napredne vrhunske lastnosti, ki edinstveno združujejo eleganco in občutek navzočnosti z izboljšano funkcionalnostjo, vrhunsko opremo in inovativnimi digitalnimi storitvami. Značilna športnost s konsistentnimi električnimi komponentami, optimizirano udobje na dolge razdalje in inovativni sistemi za avtomatizirano vožnjo in parkiranje, za izboljšanje vozne izkušnje v vsakdanjem življenju in na dolgih potovanjih.

BMW i5 Touring, prvi popolnoma električni model svojega tipa v premijskem zgornjem srednjem segmentu, na voljo v dveh variantah vse od plasiranja na trg maja 2024. Izjemno učinkoviti štirivaljni dizelski modeli s pogonom na zadnja kolesa in BMW xDrive bodo tudi na voljo že ob plasiranju na trg. Vozni portfelj bo poleti 2024 razširjen z dvema priključnima hibridnima sistemoma in vrstnim šestvaljnim dizelskim motorjem. 

Fleksibilna vozna arhitektura omogoča proizvodnjo vseh variant modelov na eni proizvodni liniji v obratu skupine BMW v Dingolfingu
Novi BMW serije 5 Touring dosledno zmanjšuje odtis CO2 s trajnostno strategijo, ki vključuje tudi dobavno verigo, izbiro materialov, ki varčujejo z viri, in uporabo zelene električne energije v proizvodnji. 

Značilna zasnova zunanjosti z jasnimi površinami, vpadljivimi sorazmerji in dinamično podaljšanimi linijami v aktualnem oblikovalskem jeziku BMW
Zunanje mere presegajo mere prejšnjega modela za 97 milimetrov po dolžini (zdaj torej 5.060 milimetrov), za 32 milimetrov po širini (zdaj 1.900 milimetrov) in za 17 milimetrov po višini (zdaj 1.515 milimetrov). Medosna razdalja je daljša za 20 milimetrov (zdaj torej 2.995 milimetrov).

Ekspresivna reinterpretacija sprednjega pogleda, tipičnega za to znamko
Ledvička BMW z opcijsko osvetlitvijo BMW Iconic Glow. Dvojni žarometi v opazno zmanjšani obliki. Prilagodljivi LED-žarometi z matričnimi dolgimi svetlobnimi snopi in modrimi oblikovnimi elementi (standardna oprema v Evropi) ter z lučmi M Shadow Line, ki so na voljo kot izbirna oprema.

Novi BMW serije 5 Touring z dinamično podaljšanimi sorazmerji, plosko grafiko stranskih oken, dolgim strešnim spojlerjem in vitkima D-stebričkoma
Močno oblikovana zadnja blatnika in atletska ramenska linija poudarjajo športni značaj. Vodoravne linije, plosko zadnje okno in široke individualno zasnovane luči dajejo čutiti solidno postavo avtomobila. 

Široka paleta barv
Ob uvedbi na trg so na voljo tudi barve BMW Individual. Najboljši model v seriji in opcijski športni paket M s posebnimi oblikovnimi elementi M. Paketa M Sport Package Pro in M Carbon Exterior Package sta prvič na voljo za BMW serije 5 Touring. Sodobna zasnova notranjosti z ukrivljenim zaslonom (BMW Curved Display), interakcijsko vrstico (BMW Interaction Bar), novimi volani in novo prestavno ročico. Športni sedeži in popolnoma veganska notranja oprema s črnimi sedežnimi prevlekami različice Veganza s podobnimi lastnostmi kot usnje, vse kot standardna oprema. Opcijsko usnjeno oblazinjenje BMW Individual Merino v več dvobarvnih različicah. 

Akustično in prostorsko udobje optimizirano tako spredaj kot zadaj
Nizek nakladalni rob in široka odprtina prtljažnega prostora. Enako velik prtljažni prostor pri vseh pogonskih različicah, od 570 do 1.700 litrov. Samodejno delovanje vrat prtljažnika in daljinsko odklepanje naslonjala za zadnje sedeže kot standardna oprema. Prtljažni prostori lahko vsebujejo kasete za pregradno mrežo in prekrivalo prtljažnega prostora. Zložljiva vlečna kljuka na električno upravljanje je na voljo kot opcijska oprema. Do 2.000 kg skupne mase priklopnika, odvisno od modela. Samodejna klimatska naprava s skoraj nevidnimi zračniki ter avdiosistem s šestimi zvočniki in štirimi priključki USB-C kot standardna oprema. Kot dodatna oprema so na voljo tudi: fiksna panoramska steklena streha z izjemno veliko vidno površino, sistem Travel & Comfort, sistem Bowers & Wilkins Surround Sound in sistem BMW IconicSounds Electric za BMW i5 Touring.

Visoko zmogljivi BMW i5 M60 xDrive je na samem vrhu razpona podobnih modelov
Dve visoko integrirani električni pogonski enoti na sprednji in zadnji osi, maksimalna sistemska moč: 442 kW/601 KM, maksimalni navor: 820 Nm (605 ft-lb), ko je aktivirana funkcija M Sport Boost ali M Launch Control. Prav tako bo na voljo že od začetka: BMW i5 eDrive40 Touring z do 250 kW/340 KM in z dosegom po WLTP od 483 do 560 km (300 to 348 milj).

Kombinirana polnilna enota BMW i5 Touring standardno omogoča polnjenje z izmeničnim tokom do 11 kW, opcijsko pa do 22 kW
Polnjenje z enosmernim tokom do 205 kW poveča doseg za do 149 kilometrov/93 milj (BMW i5 eDrive40 Touring; BMW i5 M60 xDrive Touring: 142 km/88 milj) že po 10 minutah. Funkcija MAX RANGE poveča doseg za do 25 odstotkov med vožnjo. BMW i5 Touring je primeren za uporabo s funkcijo Plug & Charge Multi Contract. Ponudba sistemov polnjenja BMW Charging za popolnoma električne in priključne hibridne modele vsebuje tudi sisteme domačega polnjenja (Connected Home Charging) s solarno energijo, z optimizacijo glede na tovor ter optimizacijo glede na strošek.

Vsi motorji z notranjim zgorevanjem imajo 48-voltno blago hibridno tehnologijo
Novi 8-stopenjski športni menjalnik Steptronic, vključno s prestavnimi ročicami na volanu kot standardno opremo, plus funkcija Sport Boost skupaj s paketom M Sport Package. Novi štirivaljni dizelski motor z 145 kW/197 KM na voljo že ob plasiranju na trg pri BMW 520d Touring in BMW 520d xDrive Touring. 

Ojačitve telesa, specifične za vsak model, in strešni prtljažniki optimizirajo dinamiko, agilnost in udobje pri vožnji
Temeljito izpopolnjena tehnologija vzmetenja. Športni volan s spremenljivim krmilnim razmerjem je sedaj standarden. Opcijska oprema prilagodljivega podvozja (Adaptive Suspension Professional) vključuje elektronsko nadzorovane blažilnike in novo upravljanje bočne dinamike, kot tudi izpopolnjeno integralno aktivno krmiljenje (Integral Active Steering). Adaptive M Chassis Professional z dodatno aktivno stabilizacijo nihanja (Active Roll Stabilisation). 

18-palčna kolesa iz lahke zlitine so standardna oprema
BMW i5 in priključni hibridni modeli z 19-palčnimi platišči iz lahke litine kot standardno opremo. Do 21-palčna kolesa iz lahke zlitine, športne pnevmatike in športni zavorni sistem so na voljo kot izbirna oprema. 

Širok nabor sistemov za polavtomatizirano vožnjo in parkiranje
Pomočnik za vožnjo po avtocesti (Highway Assistant) prevzame nadzor razdalje in krmiljenje pri hitrostih do 130 km/h (85 mph). Vozniki lahko udobno spustijo roke in se posvetijo spremljanju prometnih razmer. Edinstveno: Aktivni pomočnik za menjavo voznega pasu (Active Lane Change Assistant) z aktiviranjem z očmi. Parkirni asistent Professional omogoča parkiranje in manevriranje do 200 metrov prek pametnega telefona.

Izboljšani BMW iDrive temelji na operacijskem sistemu BMW različice 8.5
Nov začetni zaslon z navpično razporejenimi ikonami funkcij na isti ravni in hitrim dostopom »QuickSelect« za hitro in intuitivno BMW Sporočilo za javnost februar 2024, stran 4 upravljanje z uporabo nadzornega zaslona na dotik. Inteligentni osebni asistent BMW s povečanimi zmožnostmi, novo vizualizacijo in sprotnim prikazovanjem besedila za optimizirano glasovno upravljanje. Možna je integracija sistema Amazon Alexa. 

Inovativne digitalne storitve: 
- Igre v avtomobilu v sodelovanju z igralno platformo AirConsole, pretočno predvajanje videa na nadzornem zaslonu z Youtube in aplikacijo Video.
- BMW Live Cockpit Plus z navigacijskim sistemom BMW Maps v oblaku kot standardna oprema. Najnovejša različica vodenja do cilja, optimizirana za polnjenje v BMW i5 Touring. Opcijski BMW Live Cockpit Professional vključuje tudi BMW Head-Up Display in razširjeni pogled na nadzornem zaslonu ali instrumentni plošči.
- Dve 5G mobilni radijski anteni kot standard in štiri kot opcija, za optimalno povezljivost in kakovost klica. Osebno eSIM lahko aktivirate v vozilu. V izbranih državah BMW ID omogoča digitalno plačilo parkirnine iz vozila.
- Notranja kamera vam omogoča posneti fotografije in videe ter prenesti slike notranjosti na vaš pametni telefon. Integracija pametnih telefonov z Apple CarPlay® in Android Auto™. Posodabljanje programske opreme na daljavo in BMW ConnectedDrive Store za integracijo novih in izboljšanih funkcij vozila.

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

BMW i5 eDrive40 Touring*:
Power consumption combined in WLTP cycle: 19.3 - 16.5 kWh/100 km
Electric range in WLTP cycle: 483 – 560 km

BMW i5 M60 xDrive Touring*:
Power consumption combined in WLTP cycle: 20.8 – 18.3 kWh/100 km
Electric range in WLTP cycle: 445 – 506 km

BMW 530e Touring (from summer 2024)*:
Fuel consumption in l/100km combined in WLTP cycle: 0.9 – 0.7
Power consumption in kWh/100 km combined in WLTP cycle: 21.6 – 19.5
CO2 emissions in g/km combined in WLTP cycle: 20 – 16

BMW 530e xDrive Touring (from summer 2024)*:
Fuel consumption in l/100km combined in WLTP cycle: 1.1 – 0.8
Power consumption in kWh/100 km combined in WLTP cycle: 22.4 – 20.3
CO2 emissions in g/km combined in WLTP cycle: 23 – 18

BMW 520d Touring*:
Fuel consumption in l/100km combined in WLTP cycle: 5.9 – 5.3
CO2 emissions in g/km combined in WLTP cycle: 154 – 141

BMW 520d xDrive Touring*:
Fuel consumption in l/100km combined in WLTP cycle: 6.2 – 5.7
CO2 emissions in g/km combined in WLTP cycle: 163 – 149

BMW 540d xDrive Touring (from summer 2024)*:
Fuel consumption in l/100km combined in WLTP cycle: 6.6 – 5.8
CO2 emissions in g/km combined in WLTP cycle: 174 – 154

* All consumption and emission values are provisional. All the model variants, equipment levels, technical specifications, consumption and emission values described correspond to what is available on the automotive market in Germany, provided the respective vehicle is offered there. Deviations in other markets are possible. The information on the dimensions refers to a vehicle in basic equipment in Germany, depending on the selected wheel and tyre size as well as selected optional equipment. These may change according how the car is configured.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov