Avto.info

Massimo Frascella

Audijev novi glavni oblikovalec

Massimo Frascella

Massimo Frascella

Avtor: Foto: Audi

Ingolstadt (Nemčija), februar 2024 – Prihodnji vodja Audijevega oblikovanja je Massimo Frascella. Skladno z načrtom bo 1. junija nasledil Marca Lichteja, ki bo v koncernu prevzel nove naloge. Frascella, ki je diplomiral na torinskem Istituto d`Arte Applicata & Design, je svojo kariero začel pri podjetju Stile Bertone. Nato so sledile zaposlitve v podjetjih Ford Motor Company in Kia. Frascella (52 let) je od leta 2011 opravljal vodilne funkcije v podjetju Jaguar Land Rover, nazadnje je bil vodja oblikovanja za obe znamki.

Massimo Frascella: "Prihod k Audiju je zame zelo poseben trenutek. V veliko čast mi je, da bom prevzel vlogo glavnega kreativnega direktorja in da bom vodil izjemno nadarjeno ekipo Audijevih oblikovalcev, ki na najbolj inovativen in prepoznaven način oblikuje prihodnost znamke. Verjamem v emocionalno moč oblikovanja, ki navdihuje, povezuje in spodbuja spremembe. Tu sem, da bom kreativnost kot del filozofije znamke ponesel še dlje."

Moto Massima Frascelle: "Bistvo mojega pristopa k oblikovanju je enostavnost. Moja strast je oblikovanje brez odvečnega okrasja, ki ne sledi zgolj sodobnim trendom, temveč uteleša brezčasno estetiko in prefinjenost."

Z Massimom Frascello bo podjetje začrtalo smer razvoja prihodnjih generacij Audijevih modelov. V nasled­njih letih se bodo razvile številne tehnološke inovacije, ki bodo odločilno spremenile oblikovno zasnovo in delovanje serijskih vozil vseh segmentov. Zato je Audi nedavno svoj oblikovalski oddelek organizacijsko umestil neposredno pod predsednika uprave. Audijev izvršni direktor Gernot Döllner je orisal svoje ambicije: "Dizajn je že od nekdaj del filozofije znamke, del Audijevega genskega zapisa. Zato je v tej fazi tehnološke preobrazbe še posebej pomembno, da je prednost v tehniki vidna in oprijemljiva tako v notranjosti kot na zunanjosti vseh prihodnjih serijskih modelov. Massimo Frascella bo poskrbel, da bodo Audijeva vozila z nezamenljivim in emocionalnim oblikovalskim slogom utelešala identiteto znamke. V središču njegove filozofije oblikovanja so jasnost, natančnost in popolna proporcionalna razmerja – lastnosti, ki se brezhibno ujemajo s podobo znamke Audi."

Njegov predhodnik Marc Lichte je Audi Design vodil od leta 2014. Leta 1969 v Arnsbergu v Sauerlandu rojeni oblikovalec je v Audi prišel iz družbe Volkswagen AG, kjer je vodil studio za oblikovanje zunanjosti. V času Lichtejevega službovanja pri Audiju so nastale nove generacije uspešnih modelskih serij in Audijeve prve samostojne električne modelske serije – Audi e-tron, e-tron GT in modelska družina Q4. Predsednik uprave Gernot Döllner je poudaril: "Marc Lichte je skupaj s svojo ekipo vtisnil pečat evoluciji Audijevega oblikovanja v obdobju električne mobilnosti. Marcu se zahvaljujemo, da je bil deset let ustvarjalni um in vir navdiha za podobo naše znamke."

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov