Avto.info

MG ZS & MG HS & eHS

Znamka MG Motor se predstavlja v Sloveniji

MG ZS & MG HS & eHS: Znamka MG Motor se predstavlja v Sloveniji

MG ZS & MG HS & eHS

Avtor: Foto: MG
MG ZS & MG HS & eHS: Znamka MG Motor se predstavlja v Sloveniji MG ZS & MG HS & eHS: Znamka MG Motor se predstavlja v Sloveniji MG ZS & MG HS & eHS: Znamka MG Motor se predstavlja v Sloveniji MG ZS & MG HS & eHS: Znamka MG Motor se predstavlja v Sloveniji

MG Motor, avtomobilska znamka ustanovljena v Veliki Britaniji leta 1924, si je svojo slavo pridobila s specializirano proizvodnjo majhnih športnih avtomobilov. V zadnjih nekaj letih, pod novim lastništvom SAIC Motor-ja, pa nastajajo novi privlačni in moderni avtomobili, katerih kakovostne in inovativne rešitve ne gredo na račun dostopnosti. v teh dneh je znamka MG Motor svoja prva vozila predstavila tudi slovenskim kupcem, in sicer bencinska MG ZS in MG HS ter priključni hibrid MG eHS.

»Znamka MG želi biti dostopna širši množici ljudi in je namenjena vsem, ki so pripravljeni na spremembe in za njih tudi kaj narediti«, je povedal Nenad Pleteš, direktor znamke MG Adriatic, hkrati pa poudarja, da je neprestana skrb za kupce in njihovo zadovoljstvo, ena ključnih prioritet znamke. Blagovna znamka MG Motor je bila ustanovljena leta 1924, ustanovil jo je britanski pionir William Morris, lastnik takratnega podjetja Morris Garages po katerem je znamka dobila tudi ime. V dvajsetih letih prejšnjega stoletja je bila ideja MG razvijati v smeri športnih avtomobilov, zato je ta znamka v zgodovini podrla več kot 40 svetovnih hitrostnih rekordov in bila proglašena za najkakovostnejši dirkalni avtomobil na svetu. Danes pa je znamka v lastništvu SAIC Motors, največje kitajske avtomobilistične skupine in beleži odlične prodajne rezultate na evropskem trgu. »Menim, da je sedaj prišel primeren trenutek, da slovenskim kupcem ponudimo elegantne in udobne SUV modele B in C SUV segmenta, kjer ni  potrebno sprejemati kompromisov med ceno in kakovostjo,« pravi Nenad Pleteš direktor znamke za MG Adriatic.

MG ZS – Za vaš življenjski slog
MG ZS je eleganten in udoben SUV, popoln za družine s hitrim življenjskim slogom, ki iščejo odlično razmerje med ceno in kakovostjo, ne da bi pri tem morali sprejeti kakršenkoli kompromis. Na voljo je z bogato serijsko opremo, dvema bencinskima motorjema z ročnim oziroma avtomatskim menjalnikom ter z enim največjih prtljažnih prostorov v svojem razredu (448 l). MG ZS je bil prvič predstavljen leta 2017 in je najzaslužnejši za hitro vrnitev podjetja MG Motor na evropsko tržišče, še posebej to velja na območju Velike Britanije, kjer je MG Motor razglašen za najhitrejšo rastočo znamko. V prvi vrsti je ta okreten SUV namenjen kupcem, ki iščejo prostorno, družinsko naravnano vozilo opremljeno z najsodobnejšo tehnologijo in kar 7-letno garancijo. Prav ta pa je pokazatelj zaupanja proizvajalca v kakovost in vzdržljivost svojih avtomobilov.

Oblika služi funkciji
Izrazit zunanji dizajn modela MG ZS je rezultat dinamičnega videza, ki sočasno ohranja praktične mere. Ozke in elegantne serijske LED luči se ukrivljajo proti boku in dodatno poudarijo šprtno-funkcionalni nastop. Meglenki na robovih in zaščita podvozja z aluminijskim učinkom v bogatejši različici opreme zaokrožajo videz. Ob strani so na novo oblikovana lahka kovinska 17-palična platišča dveh privlačnih dizajnov, odvisno od razreda opreme. Zadaj zaokrožujejo zgodbo LED luči s prepoznavnim svetlobnim podpisom z modernim crossover videzom. Prepoznavnost ZS modela še poveča privlačna ponudba šestih živahnih barv.

Dobro znani občutek
Notranjost modela MG ZS je oblikovana posebej pozorno, da bi se voznik in potniki na cesti počutili kot doma. Zato je posebej poudarjena čim večja izbira na dotik mehkih materialov in zaključni kontrastni šivi. Pregledna in jasna armaturna plošča v višjem razredu opreme je digitalne oblike, medtem ko je glavni informacijsko-razvedrilni zaslon (10,1 palcev) serijski. Slednji omogoča upravljanje digitalnega (DAB) radia, bluetooth povezljivost, Android Avto in Apple CarPlay, v najvišjem razredu opreme pa tudi prikaz iGO satelitske navigacije oziroma 360-stopinjske zadnje kamere. Ob več funkcijskem usnjenem volanu, je tu tudi vrsta gumbov pod multimedijsko konzolo za nadzor klimatske naprave (serijsko) in ravno takšni neposredni ukazi znatno poenostavijo celotno logiko upravljanja. MG ZS želi popolnoma ugoditi potrebam voznikov, zato že serijsko ponuja bogata opremo kot na primer: klimatska naprava, tempomat, Hill Assist, USB-priključke in zadnje parkirne senzorje. Usnjeni sedeži, navigacija, digitalni merilniki, boljši avdio sistem, senzorji za dež, elektronsko nastavljiv voznikov sedež ter še mnogo drugega pa sodi med opremo višjega razreda.

Najprostornejši v razredu
Kljub relativno kompaktnim zunanjim meram (dolžina 4332 mm) je MG ZS eden izmed najbolj velikodušnih modelov, ko govorimo o prostoru za glavo, ramena ali noge potnikov. Notranja medosna razdalja 2580 mm omogoča udobno potovalno izkušnjo tako za voznika kot za potnike. Lahko se pohvali tudi s 55 mm dodatnega prostora za ramena in 80 mm za glave potnikov zadaj, kar je več od povprečja v razredu. Izjemno prostornost s 448 litri nudi tudi prtljažnik (okoli 60 l več od povprečja v razredu cestnih terencev) z dodatnim povečanjem, ki ga omogočajo deljeni nasloni, možno pa je tudi povsem preklopiti naslone za maksimalno prostornino prtljažnika 1375 l. Dodatni prostori za shranjevanje po vsej kabini in tudi serijski strešni prtljažnik, še bolj poudarjajo praktičnost družinsko naravnanega MG ZS. Največja obremenitev na kljuki je 50 kg, kar je dobra novica za vse, ki raje prevažajo kolesa zadaj namesto na strehi, medtem ko je največja možnost vlečne prikolice do 500 kilogramov.

Evropski občutek vožnje
MG ZS je globalni izdelek z izrazito evropskim občutkom vožnje. Zahvaljujoč dejstvu, da je MG's Engineering baziran v Longbridgeu pri Birminghamu, je MG ZS dobro testiran na zahtevnih angleških cestah (t. i. B-roads) za popolno prilagoditev evropskemu okusu. Vse različice imajo tri načine nastavitev volana - Urban, Normal in Dynamic (mestni, normalni in dinamični), narejenih za voznikov popolni nadzor nad načinom vožnje. Mestni način omogoča lažjo in hitrejšo odzivnost pri nizkih hitrostih in med parkiranjem, dinamični način je prirejen za večji upor z večjo stopnjo blaženja. Normalni način odlično dopolnjuje značilno MG nastavitev obes in dinamični odziv za vse voznike, ki želijo ohraniti dosledno raven vožnje. Ponudbo motorjev začenja atmosferski 1,5 DOHC VTI-bencinar moči 78 kW  KM (106 KM kW pri 6000 obratih/min).

Štiricilindrski motor prenese najvišji navor 141 Nm na cesto in z uglajenim petstopenjskim ročnim menjalnikom prek sprednjih koles, hitrost 100 km/h doseže v spoštljivih 10,9 sekunde, medtem ko je najvišja hitrost 175 km/h. Alternativo predstavlja moderni enolitrski T-GDI, ki s pomočjo turbin in neposrednega vbrizga goriva razvije 82 kW (111 KM pri 5200 obratih/min). Bencinski tricilindrski motor pri tem ponuja celo 160 Nm navora v izjemno širokem razponu obratov (med 1800 in 4700), kar omogoča zelo gladko in elegantno vožnjo. V različici s šeststopenjskim ročnim menjalnikom pospeši MG ZS do 100 km/h v 11,2 sekunde, z možnim šeststopenjskim avtomatskim menjalnikom v 12,4 sekunde, medtem ko je v obeh primerih najvišja hitrost 180 km/h. Zaradi dokaj nizke teže vozila (1231 kg) ter sposobne obese MG ZS ne ponuja zgolj užitka v vožnji, temveč ohranja porabo znotraj sprejemljivih meja z WLTP-povprečjem med 6,6 in 7,2 litra na 100 km.

MG ZS je v Sloveniji na voljo v treh različicah, in sicer Excite, Exclusive in Luxury. Začetna cena prvega nivoja opreme Excite je 17.500€, cena za Exclusive je 19.000,  za Luxury pa cena znaša 21.500€. Slednji je na voljo tako z ročnim kot avtomatskim menjalnikom.

MG HS – Za vsak življenjski slog
MG HS C SUV ima prostorno notranjost in se ponaša s številnimi inteligentnimi funkcijami. Sprostite se na udobnih sedežih, saj pametna tehnologija olajša vsako vožnjo. MG HS je na voljo v treh različicah, Standard z začetno ceno 23.900, Comfort z začetno ceno 25.900 in Luxury z začetno ceno 27.900 vse izvedenke imajo že vključeno metalik barvo. Medtem ko je različica Standard dostopna zgolj z ročnim menjalnikom, pa različici Comfort in Luxury omogočata možnost izbire med bodisi ročnim, bodisi samodejnim menjalnikom. Tako MG HS ustvarja novo definicijo cenovno dostopnega razkošja s čudovitimi materiali in visoko stopnje standardne opreme v celotni ponudbi.

Športno-funkcionalna eleganca
Ta model je oblikovan njegovemu namenu primerno, športno in popolno, da zadovolji zahtevne evropske kupce. Spredaj najnovejša ponovitev MG-jevih zvezdnih rešetk odlično uokvirja največji MG logotip do sedaj. Na zadnjem delu, dvojne izpušne cevi in aluminijasti spodnji odbijač krepijo elegantni športni videz. MG HS strankam ponuja vznemirljivo in visokokakovostno alternativo konvencionalnim izborom, športnega videza in družini prijazne notranjosti z mehkimi materiali uporabljenimi v celotni kabini. Z združevanjem visoke kakovosti z ugodno ceno MG HS ustvarja novo definicijo dostopnega razkošja za kupce novih avtomobilov v jadranski regiji. MG HS je zasnovan tako, da zgleda namensko, športno in popolno doma na evropskih cestah.

Notranjost je izdelana iz materialov mehkih na dotik, saj so MG-jevi oblikovalci prednost dali udobju in kakovosti in na ta način naredili prostor še privlačnejši. Pozorno urejen voznikov položaj in prostorni sedeži omogočajo popolne trenutke z družino. Potniki na sprednjih sedežih lahko uživajo najboljši prostor v razredu za ramena, boke in glavo v materialih mehkih na dotik na vseh pravih mestih. Tipke, kot so tipke klavirja, prezračevalne odprtine s turbinsko zasnovo in vrata mehka na dotik so prijetni na otip ter krepijo občutek udobja in kakovosti v avtomobilu. Potniki na zadnjih sedežih so sproščeni na udobnih sedežih, ki ponujajo prostornost, imajo dvojne prezračevalne odprtine, dva USB priključka in eleganten zložljiv naslon za roke, ki se odpre in razkrije prostor za shranjevanje ter dvojna držala za kozarce. Ekskluzivno izvedbo prav tako krasijo sprednje LED-luči z impozantnimi sekventnimi LED indikatorji spredaj in zadaj. MG HS je dovolj velik avtomobil in je s 448-litrskim prostornim prtljažnikom, idealen za družine. MG HS se je že uradno dokazal kot varen avtomobil, saj je na Euro NCAP-ovem testu dobil pet zvezdic.

V notranjosti prevladujejo na dotik mehki materiali, saj so oblikovalci dali prednost udobju in kakovosti, da bi bila kabina čim privlačnejša in zaželena. Zaradi dobre ergonomije voznikovega položaja in prostornih sedežev, je notranjost modela MG HS prijetna za kakovostne družinske trenutke. Prostoren spredaj in zadaj z dovolj prostora za glavo, boke ter ramena potnikov in voznika, je MG HS udoben in prostoren ter v tem vodilni v svojem razredu. Kupci imajo na izbiro štiri barve karoserije, od tega tri v kovinski izvedbi - medal srebrna, phantom redeča in pebble črna. Klasična barva je doversko bela.

MG Pilot - vaš popolni sovoznik
Ena ključnih lastnosti MG HS-a je njegov visokotehnološki paket za pomoč vozniku, imenovan MG Pilot, ki sodi k serijski opremi. MG Pilot vključuje vrsto varnostnih pripomočkov, vključno z aktivnim zaviranjem v sili. Pri hitrosti nižji od 43 km/h bo avtomobil avtomatsko aktivirati zavore, da bi preprečil trčenje z avtomobilom, kolesom ali pešcem. Pri hitrosti višji od 43 km/h bo vozilo avtomatsko zaviralo, da bi zmanjšalo možnost ali ublažilo moč kakršnega koli trka. Z uporabo inteligentne uporabe radarja in kamere je MG Pilot odličen sopotnik na dolgi potovanjih. 'Lane Assist' bo avtomatsko interveniral, če ugotovi, da pelje vozilo s pasu ali s cestišča. Zaznavanje mrtvega kota opozarja voznika na vsa bližnja vozila na sosednjih pasovih. Še ena značilnost MG Pilota je aktivni tempomat. Z nastavitvijo želene hitrosti daje voznik MG Pilotu navodila za avtomatsko prilagoditev hitrost avtomobila, da bi obdržal varno razdaljo do vozila pred seboj.

Če se cesta sprosti, bo MG Pilot pospešil in ohranil nastavljeno hitrost. Inteligentni pomočnik za hitrostno omejitev bere znake za omejitev hitrosti in trenutno omejitev pokaže vozniku. MG Pilot vključuje tudi 'Traffic Jam Assist', ki omogoča avtomobilu avtomatsko sledenje vozilu pred seboj, pri hitrosti pod 55 km/h avtomatsko nadzoruje, zavira in pospešuje znotraj prometnega pasu. Če se vozilo spredaj povsem ustavi, se bo ustavil tudi MG HS, če se bo oddaljilo v kratkem času, bo enako storil tudi MG HS. Z aktivnimi sistemi MG Pilota izbira značilnosti opozoril pomaga vozniku ohraniti varnost in poenostavlja vsakodnevno vožnjo. Standardno opremljen s sistemom 'Forward Collision Warning' bodo sprednji radarji MG Pilota sprožili opozorilo, če vozilo pred njim hitro upočasnjuje, s čimer omogoči dovolj časa za uspešno zaviranje v primeru nevarnosti. Vozniki se lahko zanesejo, da imajo odlično vidljivost s prednostjo zaznave mrtvega kota, pomoč za ohranjanje voznega pasu in opozorilni sistem zapuščanja voznega pasu. Z nadzorom C-stebričkov avtomobila bo sistem opozoril voznika z opozorilno lučjo na A-stebričku, če je drugo vozilo v mrtvem kotu.  Opozorilo o prihajajočih vozilih pri speljevanju s parkirišča in pri odpiranju vrat prav tako zmanjša tveganje trčenja.

Močan in dinamičen užitek v vožnji
MG HS poganja najnovejši turbobencinski motor MG z močjo119kW (162 KM) v obeh različicah; začetno raven Standard in najvišjo raven Luxury. Različici Comfort in Luxury sta na voljo s šeststopenjskim ročnim menjalnikom in sedemstopenjskim DCT menjalnikom. Ekskluzivne različice DCT vključujejo tudi tipko „Super Sport” na volanu, ki vklopi športni način vožnje in v notranjost vnese ambientalno osvetlitev.

MG EHS Plug-in Hybrid – Ustvarjen za vas
MG eHS je hibridna različica MG HS, ki s svojim naprednim pogonskim sklopom omogoča 100% mobilnost brez emisij v vsakodnevni vožnji, brez pretiranega razmišljanja o dosegu. Ob tem sodobna notranjost in najnovejša tehnologija ponujata nepozabno izkušnjo vožnje. Model MG eHS je prišel na evropski trg  2019 kot cestni terenec C razreda in večja alternativa uveljavljenemu modelu MG ZS (ki je še vedno najbolje prodajani model znamke).  MG eHS je popolnih mer in skladne oblike, ekološko ozaveščen cestni terenec visoke kakovosti, varen, zlahka dostopen in z napredno tehnologijo. MG eHS Plug-in Hybrid omogoča voznikom, ki še niso povsem pripravljeni v celoti preiti na električni avtomobil, da vozijo električno in trajnostno.

Ima dva privlačna razreda opreme - Comfort in Luxury - tako da MG EHS Plug-in Hybrid, ustreza življenjskemu slogu in potrebam vsakega voznika. Pri obeh nivojih opreme pride tudi serijsko obsežni sistem pomoči vozniku - MG Pilot. Že začetni paket Comfort MG EHS vam nudi 'Keyless entry', 10,1-palični multimedijski zaslon na dotik z 12,3 palcev velikimi digitalnimi merilniki, s sistemoma Apple CarPlay in Android, z LED-lučmi, ogrevanimi sprednjimi sedeži, aktivnim tempomatom, sprednjimi in zadnjimi parkirnimi senzorji s kamero za vzvratno vožnjo, dvopodročno klimatsko napravo ter možnostjo Bluetooth povezave. Luxury dodatno ponuja panoramsko streho, 18-palična aluminijasta platišča, 360-stopinjsko kamero ter elektronsko nastavljiv voznikov sedež. Začetna cena različice Comfort je 37.900 €, Luxury pa se prične pri 39.900€ z vključeno metalik barvo.

Udobna vožnja z eko-pristopom in sistemom MG Pilot
MG eHS Plug-in Hybrid poganja priljubljeni in preverjeni 1,5-litrski turbomotor iz bencinske MG eHS ponudbe, pomaga pa mu še elektromotor moči 90 kW, za skupno sistemsko moč 190 kW (258 KM). Z impresivno kombinirano močjo in poudarjeno dinamiko vožnje ter s hipnim odzivom električnega motorja MG eHS pospeši od 0 do 100 km/h v manj kot sedmih sekundah. Temu v prid je tudi dokaj nizka teža praznega vozila 1775 kg. Kljub impresivnim številkam moči in pospeška je MG eHS tudi izjemen v ekonomičnosti in nizkih emisijah CO2, komaj 43 g/km. Pri delovanju izključno elektromotorja je emisija 0 g/km in takrat MG EHS-ova baterija kapacitete 16,6 kWh zagotavlja doseg 52 kilometrov, ne da bi pri tem škodili okolju. Povsem dovolj za povprečno dnevno vožnjo. Takšni ekonomičnosti pa je predvsem v pomoč desetstopenjski avtomatski menjalnik, ki omogoča neverjetno gladke menjave stopnje prenosa, ko se moč na podlago prenaša prek sprednjih koles.

Moč bencinskega motorja se prenaša prek šeststopenjskega avtomatskega menjalnika, medtem ko prenaša elektromotor moč prek štiristopenjskega električnega pogona. Skupaj zagotavljata deset elektronsko nadzorovanih stopenj prenosa, ki vedno dosegajo optimalno kombinacijo s čim nižjimi emisijami ter najvišjo stopnjo užitka in udobja. V kombinaciji delovanja 1,5-litrskega bencinarja in elektromotorja porabi MG HS po podatkih WLTP-a komaj 1,8 l/100 km. S polnilcem Type 2 lahko MG eHS napolnite od nič do 100 odstotkov v komaj štirih urah in pol. Električni motorji, vgrajeni v novem MG eHS plug-in hibridu, uporabljajo t. i. Hairpin (lasnica) navitje. V primerjavi s klasičnim navitjem ta tehnologija "lasnice" povečuje površino navitja pod enakimi pogoji. Debelejša je žica in manjši upor, manj energije se bo izgubilo s segrevanjem same žice.

Ker ima elektromotor z "lasničnim navitjem" krajše navitje, se zniža izguba bakra ter se dodatno izboljša učinkovitost (za 10 do 15 odstotkov višji navor). Torej električni motor porablja manj energije. Prav tako ima električni motor druge generacije v novem MG-ju gostoto moči 4,7 kW/kg, kar je za 20 odstotkov več. In tudi ravna žica, uporabljena v 'Hairpin' motorju, ima pravilnejšo obliko in zmanjša toplotni upor v utoru statorja. Prav tako omogoča učinkovitejši toplotni prenos, kar še dodatno izboljša končno moč. Tako kot MG HS se tudi MG eHS pohvali s sistemom MG Pilot, visokotehnološkim paketom za pomoč vozniku. Vključuje vrsto varnostnih pripomočkov, vključno z aktivnim zaviranjem v sili.

MG MOTOR V SLOVENIJI
Uvoznik za znamko MG Motor v Sloveniji je Grand Automotive Adriatic d.o,o, ki je v popolnem lastništvu skupine Taavura. MG in SAIC Motor sta izbrala skupino Grand Automotive za partnerja v Adriatic regiji zaradi dokazane sposobnosti uveljavljanja novih znamk na tržišču skozi strategijo hitre rasti. »Naš cilj je v Sloveniji doseči 3 % tržni delež, kar bomo dosegli s kakovostnimi vozili, ki jih kupcem ponujamo po dostopni ceni in s katerimi bomo konkurenčni na slovenskem trgu,« pravi Nenad Pleteš, direktor znamke Adriatic.

V Sloveniji so MG ZS, HS ter eHS kupcem na voljo v prodajno servisnih salonih po vsej Slovenij, natančneje v Ljubljani (Plan-net Solar), Jesenicah (ASP d.o.o), Kopru (Trgo ABC), Novem mestu (TPV Avto), Celju (Avtotehnika Celje) in Mariboru (Štajerski avtodom). Mario Rob, vodja prodaja MG Motor Adriatic pravi: »Zelo smo veseli, da smo znamko MG pripeljali na slovenski trg. To so avtomobili, ki prinašajo povsem novo raven kakovosti in uglajenosti in so na voljo v cenovno ugodnem paketu. Namenjeni so predvsem družinam, ki iščejo visokokakovostno alternativo običajnim SUV-jem.«

V prihodnjih mesecih tega leta, pa se bo SUV modelom pridružila še celotna paleta električnih vozil, in sicer ZS EV (popolno električno vozilo evropskih meril), MG 4 in MG 5 (prvi električni karavan).  »V sodelovanju z MG Motor S CEE in skupino SAIC pa pripravljamo mrežo koncesionarjev za pospeševanje prodaje električnih vozil. Pričakujemo, da bomo v tem letu dosegli 10 % tržni delež v tem segmentu in temu primerno razvijamo našo strategijo. Namreč MG Motor se bo ponosno predstavil tudi na trgu električnih vozil, po konkurenčnih cenah,« še zaključuje Nenad Pleteš.

MG MOTOR -JEVA 7 – LETNA GARANCIJA
MG svojim kupcem ponuja 7-letno garancijo. Velikodušni paket daje kupcem popolno brezskrbnost in zagotavlja, da bodo popolnoma usposobljeni tehniki MG vedno na voljo z originalnimi nadomestnimi deli MG. Vozniki so lahko prepričani, da dolga garancija proizvajalca odraža visoko kakovost izdelave in komponente svetovnega razreda, uporabljene v vseh avtomobilih MG. 7-letno jamstvo / 150.000 km, ki je na voljo od začetka prodaje, je v celoti prenosljivo na bodoče lastnike, kar zagotavlja, da bo vsak MG HS še naprej imel koristi od naše zavezanosti kakovosti in storitvam, ne glede na to, ali gre za nov ali rabljen avtomobil. MG-jeva distribucijska veriga omogoča takojšen dostop do informacij, kot so cene delov in dobavni čas. Popolna digitalna servisna evidenca pregledov in vzdrževanja zagotavlja strankam popolno preglednost in popoln dostop do servisne zgodovine njihovega vozila.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava