Avto.info

AMPERE, EVROPSKI IZZIVALEC

Tretja faza strateškega načrta Skupine Renault

Luca de Meo

Luca de Meo

Avtor: Foto: Renault

Ampere, ki pomembno ponazarja »Revolucijo«, tretjo fazo strateškega načrta Skupine Renault, je prvi povsem evropski akter namenjen električnim vozilom in programski opremi. Podjetje Ampere je bilo ustanovljeno 1. novembra 2023.

Da bi se soočila z izzivi in priložnostmi, ki jih prinaša preobrazba avtomobilske industrije ter se odzvala na poglavitne podnebne težave, je Skupina Renault ustvarila Ampere, nov model avtomobilskega podjetja. Ta želi postati vodilni evropski proizvajalec na hitro rastočem trgu električnih vozil. Ampere je osredotočen na tehnologijo in uporablja horizontalni model, ki mu omogoča večjo prožnost in večjo inovativnost. Cilj je proizvesti cenovno dostopna vozila v Evropi, ki si jih kupci lahko privoščijo. Ampere se naslanja na 15 let izkušenj in strokovnega znanja na področju električnih vozil ter ima prožno in učinkovito organizacijo za snovanje povsem električnih vozil za evropski trg z edinstveno uporabniško izkušnjo.

Ampere je ustanovljen v okviru načrta vključevanja trajnostnih vidikov upravljanja okolja, družbe in podjetja ESG (Environmental, social, and corporate governance) v celotno vrednostno verigo: ne le v izdelke in storitve, ki jih je podjetje razvilo, ampak tudi v postopke, ki so uvedeni za ustvarjanje nizkoogljičnega krožnega gospodarstva. Industrijski in tehnološki projekt Ampere ima močen oddelek v Evropi, kjer ima Skupina Renault svoje korenine, edinstveno paleto znanj ter trden industrijski in tehnološki ekosistem, ki zagotavlja celotno vrednostno verigo. Ampere ima enajst lokacij v Franciji, med katerimi so štirje industrijski obrati: industrijsko vozlišče ElectriCity, ki vključuje tri tovarne (Douai, Maubeuge in Ruitz), ter tovarno Cléon. Podjetje zaposluje več kot 11.000 ljudi, od katerih je 35 odstotkov inženirjev, ki skrbijo za snovanje, razvoj, proizvodnjo in trženje visokozmogljivih, varnih in trajnostnih vozil pod blagovno znamko Renault. Vsi skupaj si prizadevajo za izvedbo tega prehoda na električno mobilnost v velikem obsegu.

»Ustvarjanje novega modela podjetja, specializiranega za električna vozila in programsko opremo, ki deluje od danes: bi lahko bolje ponazorili našo revolucijo in drznost naših ekip? Gre za potrditev videnja trajnostnega podjetja in zagotavljanje, da se to odraža v vsakem procesu in izdelku. Opreti se na sile in odlike skupine ter na novo domisliti vsako početje. Ustvariti strnjeno ekipo in delati za vse. Izkoristiti naše francoske korenine in postati vodilni v Evropi. Potrditi zavezanost našim strankam, našemu planetu in tistim, ki živijo na njem. Načrt za Ampere je odraz ambicij Skupine Renault in izjemno sem ponosen, da lahko uvedem ta pomemben korak naprej,« je dejal Luca de Meo, glavni izvršni direktor Ampere in Skupine Renault.

Celostna grafična podoba, ki združuje tako tradicijo kot preobrazbo
Zaščitni znak podjetja Ampere izhaja iz romba, značilnega za tradicionalni znak Renaulta, ki odraža njegovo človeško in industrijsko izročilo. Sestavljen je iz več rombov in ponazarja novo konfiguracijo manjših, prožnih ekip, ki so vsaka zase združene po specifičnih strokovnih področjih. Razporeditev teh rombov vzbuja vtis nenehnega gibanja in vzpenjanja k skupnemu cilju. Grafična podoba podjetja Ampere združuje tri glavne barve: skandijevo,  Eigengrau in silicijevo sivo, ki ponazarjajo ravnovesje med tehnologijo in toplino, med inovacijami in ljudmi.

Vodstvena ekipa z mnogimi strokovnimi znanji
Vodstvena ekipa, ki jo vodi Luca de Meo, glavni izvršni direktor družbe Ampere, združuje ljudi iz Skupine Renault in iz širšega kroga avtomobilske industrije ter mednarodnih tehnoloških podjetij.

Na ravni upravljanja podjetja
Josep-Maria Recasens, operativni direktor
Cléa Martinet, direktorica za trajnostni razvoj
Vincent Piquet, finančni direktor
Benedicte Lenguin, direktorica za pravne zadeve
Estelle Guillot-Tantay, direktorica komunikacij
Alexandra Malak, direktorica za kadrovske zadeve in delovno okolje

Na ravni tehnologij in operacij
Luciano Biondo, direktor industrijskih operacij
Emmanuelle Darot, direktorica nabave
Laurence Excoffon, direktorica kakovosti
Luiz Quinalha, direktor proizvodnje v ElectriCity
Olivier Brosse, globalni vodja konstrukcijske osnove za segment C
Philippe Brunet, direktor inženiringa električnih vozil in pogonskih sklopov
Henry Bzeih, direktor za programsko opremo in sisteme
Vittorio d’Arienzo, globalni vodja konstrukcijske osnove za segment B
Luc Julia, direktro za umetno inteligenco
Christian Stein, direktor upravljanja prihodkov in izkušnje kupcev, Ampere
Gilles Vidal, direktor oblikovanja

O podjetju Ampere: Ampere je prvo evropsko podjetje, specializirano za električna vozila in programsko opremo. Ampere, ki je del Skupine Renault, snuje, razvija, proizvaja in pod blagovno znamko Renault trži povsem električna vozila z vrhunsko tehnologijo, ki so dosegljiva kar najširšemu krogu kupcev. Izkušnje kupcev ter okoljski in družbeni vpliv se upoštevajo v celotnem procesu razvoja vozila, da se zagotovi skladnost z zavezanostjo znamke svojim strankam, planetu in ljudem, ki na njem živijo. Za več informacij obiščite spletno mesto ampere.cars ali Ampere spremljajte na družbenih omrežjih LinkedIn in X.

PRIHAJA: sreda, 15. november, Capital Markets Day, ki ga prireja Skupina Renault v zvezi z družbo Ampere.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov