Avto.info

ŠTEVILNE TEHNOLOŠKE IZBOLJŠAVE

TOYOTA COROLLA MODELNEGA LETA 2024

ŠTEVILNE TEHNOLOŠKE IZBOLJŠAVE: TOYOTA COROLLA MODELNEGA LETA 2024

ŠTEVILNE TEHNOLOŠKE IZBOLJŠAVE

Avtor: Foto: Toyota
ŠTEVILNE TEHNOLOŠKE IZBOLJŠAVE: TOYOTA COROLLA MODELNEGA LETA 2024 ŠTEVILNE TEHNOLOŠKE IZBOLJŠAVE: TOYOTA COROLLA MODELNEGA LETA 2024

Pri znamki Toyota so se pri nadgradnji avtomobilov serije Corolla modelnega leta 2024, ki jo sestavljajo kombi-limuzinska (Hatchback), limuzinska (Sedan) in karavanska različica (Touring Sports), osredotočili na nove napredne tehnologije in dodatno udobje.

Glavno novost predstavlja novi digitalni ključ, ki je združljiv s pametnim telefonom. Klimatska naprava pa je opremljena s sistemom nanoe-X™, ki zagotavlja zrak višje kakovosti in uspešno kljubuje virusom, bakterijam, alergenom in neprijetnim vonjavam v vozilu. Na voljo so tudi številne nove barve, vključno s trendovsko super zeleno kovinsko barvo. Vse nove funkcije še dodatno povečujejo zanimivost vseh karoserijskih različic Corolle, ki ji še vedno pripada status najbolje prodajanega avtomobila na svetu. Vse različice poganja hibridna električna tehnologija 5. generacije, ki zagotavlja še boljšo zmogljivost in daljši doseg v električnem načinu vožnje, hkrati pa zmanjšuje porabo goriva in emisije.

Preprost vstop v vozilo  s pametnim digitalnim ključem
Uporabniki novih različic avtomobilov serije Corolla bodo lahko uživali v prednostih in priročnosti novega pametnega digitalnega ključa, ki omogoča dostop do vozila s pametnim telefonom ter kot tak predstavlja odlično in izjemno funkcionalno alternativo fizičnemu ključu. Pametni digitalni ključ je združljiv s telefoni Apple in Android ter omogoča shranjevanje petih posameznih profilov za vsako vozilo. Pooblaščeni uporabnik mora imeti pri sebi telefon, s katerim lahko odklene vrata in zažene motor avtomobila. Za dostop pa ni potrebno vklopiti aplikacije.

Tehnologija omogoča lažjo deljenje dostopa do avtomobila med družinskimi člani ali pooblaščanje tretjih oseb za uporabo vozila, kot so na primer servisni tehniki ali reševalne ekipe. Sistem bo uporaben tudi za več voznikov, zato predstavlja učinkovito opcijo tudi za platforme za souporabo avtomobilov. Digitalni ključ je del standardne opreme od paketa Mid+ navzgor, pri paketu Mid pa je na voljo opcijsko. Enoletna naročnina je vključena v ceno avtomobila.

Zaščita kakovosti zraka s sistemom nanoe-X™
Klimatska naprava nove Corolle je opremljena s tehnologijo prečiščevanja zraka nanoe-X™, ki dodatno pripomore k dobremu počutju vseh potnikov v avtomobilu. Tehnologija, ki so jo razvili pri družbi Panasonic, je tokrat prvič predstavljena v avtomobilu znamke Toyota na evropskem trgu.  Poseben sistem v prezračevalni zračni tok dovaja trilijone razpršenih nano delcev vode. Neodvisno laboratorijsko testiranje* je dokazalo, da imajo ti hidroksilni radikali širok razpon koristnih učinkov pri uporabi v zaprtih prostorih. V novi Corolli te prednosti vključujejo:
• preprečevanje nastajanja bakterij in virusov v zraku,
• preprečevanje širjenja plesni,
• preprečevanje vdora cvetnega prahu in drugih alergenov v notranjost avtomobila,
• razgradnjo nevarnih snovi,
• preprečevanje nastajanja neprijetnih vonjav.

Tehnologija nanoe-X™ ohranja tudi optimalno raven vlage v potniški kabini, kar pozitivno vpliva na človeško kožo in lase. Vse prednosti lahko potniki občutijo ob vsaki uporabi klimatske naprave, vendar so še posebej dragocene pri vožnji v mestnih območjih, kjer je onesnaženost ozračja največja, ali ko avtomobil redno uporabljajo različni vozniki in potniki. Tehnologija nanoe-X™ je del standardne opreme od paketa Mid+ navzgor.

Nove barvne možnosti
V skladu z najnovejšimi trendi je zasnovana tudi nova paleta barv zunanjosti, v katero je pri različicah Corolla Hatchback in Touring Sports dodana nova super zelena kovinska barva, ki je na voljo izključno v dvobarvni kombinaciji s kontrastno sijajno črno streho in stebrički, kar še poudarja prefinjeno športni izgled avtomobila. Limuzinska različica (Sedan) je na voljo v novi barvi  Precious Silver, ki ustvarja še bolj premijsko podobo. Za modele Corolla GR SPORT je bila ustvarjena nova barva Liquid Black, ki ponuja prefinjen učinek temnega satenastega kroma, v katerem so zasnovani zunanja ogledala, vstavki na pragovih in spodnje obloge sprednjega spojlerja.

*Podrobnosti o programu testiranja so na voljo na: https://www.panasonic.com/global/hvac/nanoe/all/verification.html

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov