Avto.info

SKUPINA VDL GROEP & TOYOTA

TOVORNJAK NA GORIVNE CELICE ZA LOGISTIČNE POTREBE TOYOTE V EVROPI

SKUPINA VDL GROEP & TOYOTA: TOVORNJAK NA GORIVNE CELICE ZA LOGISTIČNE POTREBE TOYOTE V EVROPI

SKUPINA VDL GROEP & TOYOTA

Avtor: Foto: Toyota
SKUPINA VDL GROEP & TOYOTA: TOVORNJAK NA GORIVNE CELICE ZA LOGISTIČNE POTREBE TOYOTE V EVROPI SKUPINA VDL GROEP & TOYOTA: TOVORNJAK NA GORIVNE CELICE ZA LOGISTIČNE POTREBE TOYOTE V EVROPI SKUPINA VDL GROEP & TOYOTA: TOVORNJAK NA GORIVNE CELICE ZA LOGISTIČNE POTREBE TOYOTE V EVROPI SKUPINA VDL GROEP & TOYOTA: TOVORNJAK NA GORIVNE CELICE ZA LOGISTIČNE POTREBE TOYOTE V EVROPI

Maja letos sta družba Toyota Motor Europe in skupina VDL Groep oznanili medsebojno sodelovanje, zdaj pa sta pokazali svoj prvi predstavitveni tovornjak na gorivne celice. Z vgradnjo Toyotine tehnologije gorivnih celic v težke tovornjake VDL želi Toyota zmanjšati emisije ogljika pri svojih logističnih dejavnostih v Evropi.

Prvi predstavitveni tovornjak se bo uporabljal za testiranje na cestah in ocenjevanje izboljšav za naslednje korake projekta. V skupini VDL Groep pripravljajo še štiri tovornjake na gorivne celice, ki jih bodo uporabljali naslednji ponudniki logističnih storitev za Toyoto: VOS Transport Group, CEVA, Groupe CAT in Yusen. Ta prevozna podjetja bodo veliko prispevala k projektu, s tem ko bodo tovornjake na vodik uporabljala na svojih vsakodnevnih logističnih poteh, ki potekajo skozi Belgijo (Antwerpen), Francijo (Lille), Nemčijo (Köln) in Nizozemsko (Amsterdam in Rotterdam). Na vsaki od štirih relacij je vsaj ena vodikova polnilnica (HRS), vključno z rezervnimi rešitvami.

Vse udeležene strani pričakujejo, da bodo s sodelovanjem utrdile svoje znanje o tem, kako uvesti tovornjake na gorivne celice na javnih cestah in prispevati k ekološkemu energetskemu prehodu v Evropi. Petletni preizkus naj bi podprl nadaljnji razvoj trajnostne vodikove infrastrukture po vsej Evropi, ki izpolnjuje zahteve AFIR, in spodbudil nastanek več ogljično nevtralnih mobilnostnih rešitev na vodik. Ta projekt dopolnjuje Toyotina prizadevanja za razogljičenje logistike in podpira njen dolgoročni cilj, da do leta 2040 postane ogljično popolnoma nevtralna. V družbi Toyota poleg elektrifikacije osebnih vozil veliko vrednost vidijo tudi v sodelovanju z več partnerji, da bi pospešili prehod v trajnostno in dostopno vodikovo gospodarstvo brez emisij. Zato družba sodeluje s podjetji iz vseh sektorjev mobilnosti in z različnimi znanji, da bi preizkušala in zagotovila zanesljive in učinkovite rešitve.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov