Avto.info

MG3

SVETOVNA PREMIERA POPOLNOMA NOVEGA MODELA

MG3: SVETOVNA PREMIERA POPOLNOMA NOVEGA MODELA

MG3

Avtor: Foto: MG
MG3: SVETOVNA PREMIERA POPOLNOMA NOVEGA MODELA MG3: SVETOVNA PREMIERA POPOLNOMA NOVEGA MODELA MG3: SVETOVNA PREMIERA POPOLNOMA NOVEGA MODELA MG3: SVETOVNA PREMIERA POPOLNOMA NOVEGA MODELA MG3: SVETOVNA PREMIERA POPOLNOMA NOVEGA MODELA MG3: SVETOVNA PREMIERA POPOLNOMA NOVEGA MODELA MG3: SVETOVNA PREMIERA POPOLNOMA NOVEGA MODELA MG3: SVETOVNA PREMIERA POPOLNOMA NOVEGA MODELA MG3: SVETOVNA PREMIERA POPOLNOMA NOVEGA MODELA MG3: SVETOVNA PREMIERA POPOLNOMA NOVEGA MODELA MG3: SVETOVNA PREMIERA POPOLNOMA NOVEGA MODELA MG3: SVETOVNA PREMIERA POPOLNOMA NOVEGA MODELA MG3: SVETOVNA PREMIERA POPOLNOMA NOVEGA MODELA MG3: SVETOVNA PREMIERA POPOLNOMA NOVEGA MODELA MG3: SVETOVNA PREMIERA POPOLNOMA NOVEGA MODELA MG3: SVETOVNA PREMIERA POPOLNOMA NOVEGA MODELA MG3: SVETOVNA PREMIERA POPOLNOMA NOVEGA MODELA MG3: SVETOVNA PREMIERA POPOLNOMA NOVEGA MODELA MG3: SVETOVNA PREMIERA POPOLNOMA NOVEGA MODELA MG3: SVETOVNA PREMIERA POPOLNOMA NOVEGA MODELA MG3: SVETOVNA PREMIERA POPOLNOMA NOVEGA MODELA MG3: SVETOVNA PREMIERA POPOLNOMA NOVEGA MODELA

Popolnoma novi MG3 je tehnološko napreden hibridni hatchback B segmenta, ki ponuja odlično kombinacijo zmogljivosti, učinkovitosti in prefinjenosti. MG3 bo prvič na voljo kupcem po vsej Evropi, saj je bil sam model doslej na voljo le kupcem v Združenega kraljestva. Ob začetku prodaje bodo v Evropi na voljo tri različice, vsem pa bo skupen povsem nov pogonski sklop Hybrid+. MG je pri tem hibridnem sistemu vgradil večjo baterijo in zmogljivejši elektromotor, kar postavlja nove standarde v segmentu. Novi MG3 je prostornejši od odhajajočega modela, hkrati pa ohranja kompaktne dimenzije, kar model v Združenem kraljestvu dela tako priljubljenega, zlasti pri tistih uporabnikih vozila, ki večino svojih dnevnih migracijskih poti opravijo po mestnih poteh. MG3 Hybrid+ se ponaša z visokim nivojem notranje opreme in prostornosjo, kar ga postavlja ob bok najboljšim v razredu. Sedemletna garancija (ali 150.000km), s katero se ponašajo vsa vozila znamke MG, pa vozilu doda še dodaten fakor „nekaj več“.

"Popolnoma novi MG3 z vsemi svojimi atributi za vodilno vlogo v svojem razredu bo kupcem ponujal kombinacijo učinkovitosti in zmogljivosti z zanimivim pogonskim sklopom MG Hybrid+", komentira David Allison, vodja izdelkov in načrtovanja pri MG Motor UK. "MG3 je bolj prefinjen, a hkrati na trg prinaša MG-jevo filozofijo „Fun to drive“ ter odlično opremljeno vozilo z vrhunsko notranjo opremo ter že dodobro poznanimi varnostnimi sistemi MG Pilot."

MG3 na prvi pogled
- Napredni hibridni pogonski sklop kupcem ponuja varčnost, prefinjenost in zmogljivost,
- Hatchback B-segmenta z najhitrejšim hibridnim pospeškom v razredu, voznikom zagotavlja prednosti pri premagovanju vsakodnevnih ovir,
- Večja zmogljivost baterije v primerjavi s tekmeci omogoča daljšo vožnjo brez emisij,
- Vsestranski hibridni sistem vključuje ločen generator, ki omogoča izbiro večih hibridnih načinov vožnje,
- Možnost izbire med tremi nivoji opreme,
- Notranjost z dvema zaslonoma povečuje visokotehnološki občutek v MG3,
- Aplikacija MG iSMART in skupek varnostno-asistenčnih sistemov MG Pilot ponujata povezljivost in izboljšano varnost,
- Dimenzije vozila zagotavljajo več prostora za potnike in prtljažni prostor.

NAJSODOBNEJŠI POGONSKI SKLOP HYBRID+
MG-jeva nova tehnologija hibridnega pogonskega sklopa Hybrid+ se bo tako prvič pojavlja v povsem novem MG3 in tako predstavlja prvi konvencionalni hibridni sistem vgrajen v katerikoli model MG. Bistvo povsem novega sistema Hybrid+ pa predstavlja ključnih elementov: motor, menjalnik, akumulator, elektromotor in generator. Kljub osredotočenosti na učinkovitost elektrificirana tehnologija seveda zagotavlja tudi odlične zmogljivosti. Pogonski sklop Hybrid+ omogoča, da je MG3 najhitreje pospešujoči model s hibridnim pogonskim sklopom v B segmentu, saj hitrost od 0 do 100 km/h doseže v 8,0 sekunde. Pospešek od 80 do 120 km/h pa je prav tako impresiven, sajt raja zgolj slabih 5 sekunda.

MG3 Hybrid+ s skupno močjo 143 kW pa s povrečno porabo 4,4 l/km in izpustom CO2 100 g/km*, zagotavlja tudi varčnost (* po podatkihstandarda WLTP). K temu pripomore baterija s kapaciteto 1,83 kWh, ki omogoča velik doseg samo na električni pogon, kar znatno poveča učinkovitost samega vozila. Povsem novi MG3 se ponaša s1,5-litrski bencinski motor z močjo 75 kW (102 KM) in električnim motorjem moči 100 kW (136 KM) ter ločen generatorski motor, ki omogoča najrazličnejše načine delovanja pogonskega sklopa. To ne zagotavlja le vodilnih zmogljivosti v razredu, temveč omogoča tudi prilagodljivo delovanje ne glede na vozno okolje.

MG3 tako ponuja naslednje načine vožnje, ki jih sistem Hybrid+ izbere samodejno:
- EV - vožnja samo na električni pogon, dokler polnjenje to omogoča
- Serijski („Series“) - motor deluje prek generatorja, ki poganja električni motor za pogon
- Serijska vožnja in polnjenje („Series and Charge“) - serijska vožnja ter polnjenje baterije pri nizki obremenitvi
- Pogon in polnjenje („Drive and Charge“) - motor poganja kolesa, hkrati pa prek generatorja polni baterijo
- Vzporedno („Parallel“) - tako motor kot elektromotor poganjata kolesa

DINAMIČNO UPRAVLJANJE IN PREFINJENOST
Popolnoma novi MG3 ponuja dinamično vozno izkušnjo in visoko raven udobja, kar je sad odličnega sodelovanje inžinirske ekipe tako v Evropi kot tudi na Kitajskem. S kompaktnimi merami in okretno nastavitvijo ponuja model MG3 na eni strani ponuja občutek prefinjeno vožnjo, na drugi strani pa ostaja zvest jedru in duhu koncepta znamke – „Fun-to-drive“. Prednost modela se skriva v uporabi novih komponent podvozja z izjemno visoko togostjo ter elementi vzmetenja zasnovani za zmanjšanje mase vozila in izboljšanje oprijema le-tega. Popolnoma novi MG3 poleg idealnega ravnotežja med udobjem in dinamiko, katerega je delno možno pripisati tudi novemu hibridnemu pogonskemu sklopu, sam model ponuja tudi nove vrhunske dosežke na področju prefinjenosti in dušenja hrupa. Inženirji so se osredotočili na nosilce motorja in vzmetenja, materiale za absorpcijo zvoka ter zasnovo menjalnika, vse v luči želje po zmanjšanju stopnje hrupa ter vibracij, kar zgolj še dodatno pripomore k zagotavljanju vrhunske vozne izkušnje.

IZJEMNA TEHNOLOGIJA IN OPREMA
Evropskim kupcem bo model MG3 ponujal izbiro med tremi različnimi nivoji opreme: Standard, Comfort in Luxury. Model bo kupcem ponujal značilno notranjost potniške kabine, katero zaznamujeta dva zaslona. Vozniku bod tako na voljo 17,78cm (7") digitalni informacijski zaslon ter 26cm (10,25") osrednji informacijsko-zabavni sistem. Inžinirji so se velik poudarek namenili izboljšanju same grafike in odzivnosti obeh, plavajočih zaslonov. Sredinska konzola pa je vseeno ohranila niz stikal s klavirskimi tipkami, vse z namenom povečanja stopnje varnosti in udobja med vožnjo.

Satelitska navigacija je navoljo kot del serijske oprema, enako kot tudi pametnih telefonov preko funkcij povezljivosti Apple CarPlay™ in Android Auto™. MG iSMART pa kupcem modela MG3 zagotavlja še dodatno raven povezljivosti in funkcij, ki bi jih običajno poznamo iz modelov višjega razreda. Druge pomembnejše elemente serijske opremlje predstavljajo tudi klimatska naprava, avdio sistem s povezavo Bluetooth, štirje USB priključki ter zadnji parkirni senzorji in kamera. Pri višjih nivojih opreme je moč zaslediti tudi oblazinjenje v slogu usnja, vstop brez ključa („Keyless entry“), ogrevane prednje sedeže in voilan ter 360-stopinjsko kamero. MG3 pa je prav tako opremljen z najnovejšimi naprednimi varnostno-asistenčnimi sistemi (ADAS).  Večjo varnost zagotavlja tudi kombinacija različnih, poprej omenjenih sistemov in tehnologij – MG Pilot. Le-ta tako vključuje adaptivni tempomat, sistem za pomoč pri ohranjanju vozila na voznem pasu (LKA) v kombinaciji s sistemom za opozorilo ob zapuščanja voznega pasu (LDW), opozorilnik pred naletom in sistemom pomoči v prometnih zastojih (TJA).

NOV IN SODOBEN VIDEZ
Novi MG3 je od svojega predhodnika daljši in širši kar potnikom v vozilu ponuja največji prtljažni prostor med vozili s hibridnim pogonskim sklopom v celem B segmentu. Popolnoma novi MG3, oblikovan v šanghajskem oblikovalskem studiu, ima na izbiro vrsto oblikovnih elementov, vključno z aluminijastimi platišči, žarometi LED in novo barvno paleto.

Za evropske kupce je na voljo sedem barvnih shem: York Bela, St Moritz Modra, Flaming Rdeča, Morning Rumena, Pearl Črna, Blade Srebrna in Hampstead Siva.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava