Avto.info

FESTIVAL HITROSTI V GOODWOODU

STOLETNICA ZNAMKE MG V SREDIŠČU DOGAJANJA

FESTIVAL HITROSTI V GOODWOODU : STOLETNICA ZNAMKE MG V SREDIŠČU DOGAJANJA

FESTIVAL HITROSTI V GOODWOODU

Avtor: Foto: MG
FESTIVAL HITROSTI V GOODWOODU : STOLETNICA ZNAMKE MG V SREDIŠČU DOGAJANJA FESTIVAL HITROSTI V GOODWOODU : STOLETNICA ZNAMKE MG V SREDIŠČU DOGAJANJA FESTIVAL HITROSTI V GOODWOODU : STOLETNICA ZNAMKE MG V SREDIŠČU DOGAJANJA FESTIVAL HITROSTI V GOODWOODU : STOLETNICA ZNAMKE MG V SREDIŠČU DOGAJANJA FESTIVAL HITROSTI V GOODWOODU : STOLETNICA ZNAMKE MG V SREDIŠČU DOGAJANJA

Ljubljana, 15.3.2024: Znamka MG je napovedala, da bo leta 2024 na Festivalu hitrosti v Goodwoodu, na čelu legendarne osrednje postavitve, s katero bo znamka praznovala kultno stoletnico avtomobilske znamke. MG-jev težko pričakovani električni roadster Cyberster EV bo na čelu vsakoletne kiparske mojstrovine Gerryja Judaha, pri čemer bo podjetje prvič stopilo v središče dogajanja pred hišo v Goodwoodu. Cyberster predstavlja novo generacijo zmogljivega avtomobila, ki prihaja letos poleti, v Sloveniji pa bo kupcem na voljo od jeseni dalje. Le-ta predstavlja nov električno osupljiv mejnik v bogati zgodovini znamke MG. Osrednji položaj na najprestižnejšem avtomobilskem dogodku na svetu obeta enega najbolj vznemirljivih trenutkov v praznovanju stoletnice znamke v Združenem kraljestvu in drugod po svetu.

Vojvoda Richmondski, ustanovitelj Festivala hitrosti, je dejal: "Po svetovni premieri osupljivega modela Cyberster na Festivalu hitrosti leta 2023 smo navdušeni, da se MG letos vrača v Goodwood, kjer bo v slogu proslavil svojo stoletnico ovstoja. To bo primeren poklon prvim 100 letom enega najstarejših in najbolj priljubljenih britanskih proizvajalcev, ki že dolgo sodeluje z Goodwoodom. V letih 1948-1966 so bili avtomobili MG skoraj vedno prisotni na dirkališču, pred tem pa je moj dedek v tridesetih letih prejšnjega stoletja vodil ekipo MG in leta 1931 tudi zmagal na slavni dirki „Double-Twelve Hour Race“ v Brooklandsu. Navdušili so ga njihova majhna teža, preprostost in premišljena tehnika - značilnosti, ki so še danes temelj znamke. MG-jeva 100-letna zgodovina skupaj z nenehnim prizadevanjem za inovacije se odlično ujema z letošnjo temo " Horseless to Hybrid", ki priznava napredek na področju tehnologije in moči, ki je v zadnjih 130 letih oblikoval avtomobilski šport."

Guy Pigounakis, komercialni direktor MG Motor UK, pa je dodal: "Pred stotimi leti je MG kot pionir ustvaril priljubljen športni avtomobil in sanje milijonov navdušencev po vsem svetu spremenil v resničnost. Še vedno smo zavezani tej temeljni viziji zagotavljanja dostopnih, inovativnih in resnično zanimivih avtomobilov. Cyberster poudarja to zavezo z zmogljivim električnim kabrioletom, za katerega upamo, da bo imel enak vpliv kot njegovi zelo priljubljeni predhodniki. Festival hitrosti je odlična priložnost za praznovanje naše dediščine na domačem trgu, kjer se je zgodba znamke tudi MG začela, hkrati pa je tudi odlična platforma za predstavitev dinamične prihodnosti znamke na svetovnem prizorišču."

Da bi spodbudili partnerstvo s festivalom hitrosti v Goodwoodu, se je Cybersterju pred hišo v Goodwoodu pridružil eden njegovih najslavnejših predhodnikov, čudovit MGB Roadster Mk1 iz leta 1964 z 1,8-litrskim motorjem BMC. Oba roadsterja MG iz različnih obdobij bosta imela vidno vlogo na samem festivalu.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava