Avto.info

LEXUS NX

ŠTEVILNE IZBOLJŠAVE, NOVE FUNKCIJE IN NAJBOLJ SODOBNA TEHNOLOGIJA

LEXUS NX : ŠTEVILNE IZBOLJŠAVE, NOVE FUNKCIJE IN NAJBOLJ SODOBNA TEHNOLOGIJA

LEXUS NX

Avtor: Foto: Lexus
LEXUS NX : ŠTEVILNE IZBOLJŠAVE, NOVE FUNKCIJE IN NAJBOLJ SODOBNA TEHNOLOGIJA LEXUS NX : ŠTEVILNE IZBOLJŠAVE, NOVE FUNKCIJE IN NAJBOLJ SODOBNA TEHNOLOGIJA LEXUS NX : ŠTEVILNE IZBOLJŠAVE, NOVE FUNKCIJE IN NAJBOLJ SODOBNA TEHNOLOGIJA LEXUS NX : ŠTEVILNE IZBOLJŠAVE, NOVE FUNKCIJE IN NAJBOLJ SODOBNA TEHNOLOGIJA LEXUS NX : ŠTEVILNE IZBOLJŠAVE, NOVE FUNKCIJE IN NAJBOLJ SODOBNA TEHNOLOGIJA LEXUS NX : ŠTEVILNE IZBOLJŠAVE, NOVE FUNKCIJE IN NAJBOLJ SODOBNA TEHNOLOGIJA LEXUS NX : ŠTEVILNE IZBOLJŠAVE, NOVE FUNKCIJE IN NAJBOLJ SODOBNA TEHNOLOGIJA LEXUS NX : ŠTEVILNE IZBOLJŠAVE, NOVE FUNKCIJE IN NAJBOLJ SODOBNA TEHNOLOGIJA LEXUS NX : ŠTEVILNE IZBOLJŠAVE, NOVE FUNKCIJE IN NAJBOLJ SODOBNA TEHNOLOGIJA LEXUS NX : ŠTEVILNE IZBOLJŠAVE, NOVE FUNKCIJE IN NAJBOLJ SODOBNA TEHNOLOGIJA LEXUS NX : ŠTEVILNE IZBOLJŠAVE, NOVE FUNKCIJE IN NAJBOLJ SODOBNA TEHNOLOGIJA

SUV Lexus NX bo z novimi izboljšavami v kabini navduševal, zabaval ter pomirjal voznika in potnike. Nove pametne rešitve bodo pripomogle tudi k izboljšanju ravnovesja med dinamično vožnjo in prefinjenim življenjskim slogom. Lexus NX se je uveljavil kot sofisticiran in vznemirljiv spremljevalec, ki prepriča tudi najbolj zahtevne voznike. Druga generacija, ki je bila predstavljena leta 2022, je ta sloves še utrdila. Najnovejša različica odličen celostni vtis dodatno nadgrajuje s številnimi novimi funkcijami in izboljšavami.

Vzdušje v vozilu navdihuje razkošni ambient, ki je zasnovan po načelih japonskega gostoljubja omotenaši. Najnovejši NX je okrepljen z dodatno pozornostjo do podrobnosti, ki predvidevajo potrebe in pričakovanje kupcev vrhunskih SUV modelov. Vse nove različice SUV modela NX ponujajo čistejše in bolj zdravo potniško okolje. Za dobro počutje vseh potnikov skrbi tehnologija čiščenja zraka Nanoe™ X, ki so jo zasnovali pri znamki Panasonic. Sistem prek zračnikov klimatske naprave v ozračje potniške kabine oddaja blago kisle ione in pomaga pri odstranjevanju virusov, bakterij, cvetnega prahu, številnih alergenov in neprijetnih vonjav. Zaradi zmanjševanja izhlapevanja vlage je prijazen tudi do kože in las.

Višji paketi opreme športnega terenca NX Hybrid so že v osnovi ponujali vrhunski avdiosistem. Zdaj je vrhunska reprodukcija zvoka na voljo tudi pri priključno-hibridni različici, in sicer pri paketu opreme Luxury. Opcijsko je namreč na voljo avdiosistem znamke Mark Levinson, ki je že vrsto let ekskluzivni partner znamke Lexus. 35,56-centimetrski (14-palčni) multimedijski zaslon Lexus Link Connect z navigacijo v oblaku je zdaj opcijsko na voljo tudi pri paketih opreme Comfort, Business in Executive. Sicer je NX standardno opremljen s 24,89-centimetrskim (9,8-palčni) zaslonom. Elegantna notranjost je zasnovana v novih barvnih kombinacijah. Po novem so na voljo različice Black & Rich Cream ter F SPORT Flare Red in White, ki navdušijo z dekorativnimi elementi ter oblazinjenjem predala za rokavice, stranskih oblog sredinske konzole (s sopotnikove strani) in vratnih oblog. Na voljo sta tudi izvedbi Hazel in Dark Rose. Voznik bo opazil nekoliko drugačno postavitev stikal na sredinski konzoli, ki omogoča bolj intuitivno upravljanje, saj združuje vse funkcije, povezane z vožnjo.

Ultra širokopasovna (UWB) tehnologija za preprečevanje kraje vozila je standardno na voljo pri vseh različicah in lastnika navdaja z dodatno mero brezskrbnosti. Tveganje kraje je občutno zmanjšano, saj tehnologija UWB ne zaznava le približne razdalje med ključem in avtomobilom kot pri tradicionalnih sistemih za vstop brez ključa, temveč določa točno lokacijo. Natančno pozicioniranje ključa v realnem času zagotavlja zaščito, ki omogoča, da NX deluje samo za njegove upravičene uporabnike. K izboljšavam vozniške izkušnje pripomoreta tudi varnost in zaščita. Digitalno vzvratno ogledalo je opremljeno z novim načinom samodejne zatemnitve, ki zmanjšuje bleščanje žarometov vozil, ki vozijo zadaj. Ogledalo prikazuje jasno sliko v realnem času. Izboljšana je tudi visoko nameščena zadnja zavorna luč, ki omogoča posebno površinsko osvetlitev za zagotavljanje odlične vidljivosti in jasnosti. Poleg obstoječe različice s pogonom na vsa kolesa je hibridni model pri paketu opreme Luxury zdaj na voljo tudi s pogonom na sprednja kolesa, kar kupcem zagotavlja še večjo izbiro.

Optimizirana je tudi poraba goriva vseh hibridnih in priključno-hibridnih različic z vgrajeno navigacijo, ki je po novem opremljena s sistemom predvidevanja učinkovitosti vožnje (Predictive Efficient Drive). Sistem optimizira polnjenje in praznjenje baterije pri hibridnih modelih in uporabo popolnoma električnih ali hibridnih načinov pri priključno-hibridnih različicah. Podatki navigacijskega sistema identificirajo in predvidevajo primerna mesta za nenadno upočasnitev, kar posledično povečuje regenerativno zaviranje in rekuperacijo energije. Sistem proaktivno polni baterijo, zmanjša uporabo bencinskega motorja in optimizira porabo energije. Pri tem upošteva prihajajoči promet, razmere na cesti in konfiguracijo terena (vožnja navzgor ali navzdol, mestni in avtocestni odseki …).

SUV NX ponuja vodilno zmogljivost v svojem razredu, ki je združena z učinkovitostjo in funkcionalno lepoto pionirskega srednje velikega SUV modela. Z najnovejšimi izboljšavami bo voznikom in potnikom ponudil še boljše počutje, ob katerem bodo lahko v vsakem trenutku občutili več. Nadgrajeni modeli bodo na voljo spomladi 2023.

LEXUS NX : ŠTEVILNE IZBOLJŠAVE, NOVE FUNKCIJE IN NAJBOLJ SODOBNA TEHNOLOGIJA
LEXUS NX : ŠTEVILNE IZBOLJŠAVE, NOVE FUNKCIJE IN NAJBOLJ SODOBNA TEHNOLOGIJA
LEXUS NX : ŠTEVILNE IZBOLJŠAVE, NOVE FUNKCIJE IN NAJBOLJ SODOBNA TEHNOLOGIJA
LEXUS NX : ŠTEVILNE IZBOLJŠAVE, NOVE FUNKCIJE IN NAJBOLJ SODOBNA TEHNOLOGIJA
Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov