Avto.info

'Soul Red Crystal'

SLAVNA MAZDINA RDEČA BARVA

'Soul Red Crystal': SLAVNA MAZDINA RDEČA BARVA

'Soul Red Crystal'

Avtor: Foto: Mazda
 Soul Red Crystal : SLAVNA MAZDINA RDEČA BARVA

Mazda Motor Corporation je uporabila svojo lastno tehnologijo lakiranja Takuminuri[i] in razvila posebno barvo Artisan Red Premium. To so lani predstavili kot vrhunski poudarek za nekatera vozila v trenutni ponudbi – na primer za posebno različico Mazde6 ob 20. obletnici – in bo na voljo tudi s prihodnjimi večjimi modeli. Mazda meni, da je barva ključni element zunanje podobe vozila. Svoja prizadevanja usmerjamo v razvoj barv, ki poudarjajo dinamičen in nežen izraz v skladu z oblikovalsko tematiko Kodo – duša gibanja. Artisan Red Premium, četrta barva Takuminuri, je bila razvita z namenom razširiti paleto pogledov sveta na rdečo barvo, eno od barv, ki simbolizira Mazdo in predstavlja vrhunec evolucije Takuminuri 10 let po objavi prve barve Soul Red Premium.

Barva Artisan Red Premium že z imenom sporoča, da so to rdečo barvo ustvarili mojstri rokodelci (angl. artisan). Ta izjemna rdeča barva, ki je rezultat sodelovanja Mazdinih oblikovalcev, inženirjev in drugih mojstrov obrtnikov, izraža zrel pogled, ki je bolj prefinjen in dovršen od prejšnjih posebnih barv. Za cilj so si zastavili ustvariti rdečo barvo, ki jo najdemo v zrelem vinu, odraža pa neprekosljivo mojstrstvo. Artisan Red Premium poudarja moč in lepoto utelešene oblike. Ko jo obsijejo žarki svetlobe, prosojna rdeča barva z drobno zrnatostjo svetlo zasije, prevladujoči odtenek pa poskrbi za brezdanjo globino in bogastvo z izjemnim kontrastom.

Podobno kot Soul Red Crystal[i] je tudi barva Artisan Red Premium sestavljena iz treh slojev: prozorne plasti, prosojne barve in odsevnega / absorpcijskega sloja. Združuje izjemen estetski videz in manjši vpliv na okolje. Za prosojno plast barve je uporabljen bogat kromatski pigment, ki ga ljudje zaznavajo kot najbolj rdečo med rdečimi; ta pigment uporabljamo tudi za Soul Red Crystal. Za odsevni/absorpcijski sloj smo uporabili tehnologijo, ki v enakomernih presledkih bolj gladko poravnava aluminijaste luske. To tehnologijo smo uporabili tudi pri tretji barvi Takuminuri Rhodium White Premium. Poleg tega smo izboljšali pigment Jet Black, ki zagotavlja senčenje v drugi barvi Machine Gray. Ta kombinacija tehnologij, razvitih v obdobju 10 let, poskrbi za svetlost poudarkov z močnimi odsevi in bogastvo odtenkov, ki nastanejo zaradi dobre absorpcije svetlobe – tako smo dosegli ravnovesje med presevnostjo in zrelo globino.

V prepričanju, da je ‘barva element oblike’, si bo Mazda še naprej prizadevala za nove barvne izraze in tehnologije lakiranja, da bi povečala privlačnost svojih izdelkov, saj želimo biti podjetje, ki ima s svojimi strankami posebno vez. V celotni regiji SMG[ii] je barva zelo priljubljena – v zadnjih 10 letih je v povprečju 33 % kupcev pri nakupu Mazde izbralo prav to barvo. Češka je rekorderka s 45 % prodanih Mazdinih vozil v tej posebni barvi, sledita ji Romunija in Slovaška s 40 %. V Sloveniji se je za barvo Mazda Soul Red odločilo nekaj več kot 31 % kupcev.

[i] Soul Red Crystal je nadaljnja izpopolnitev barve Soul Red Premium in je posebna barva, razvita s tehnologijo lakiranja Takuminuri.
[i] Takuminuri, kar v prevodu pomeni ‘rokodelsko barvanje’, je Mazdina tehnologija lakiranja, ki zagotavlja natančen, izjemno kakovosten videz barve vozila, kot bi jo na liniji serijske proizvodnje avtomobilov nanesle roke izurjenega obrtniškega mojstra.
[ii] Mazdino skupino izbranih trgov SMG (Selected Markets Group) sestavljajo (po abecednem vrstnem redu): Albanija, Bolgarija, Bosna in Hercegovina, Ciper, Češka, Črna gora, Grčija, Hrvaška, Irska, Kosovo, Madžarska, Malta, Moldavija, Portugalska, Romunija, Severna Makedonija, Slovaška, Slovenija, Srbija in Turčija.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov