Avto.info

»The Car of the Year 2024«

SCENIC E-TECH ELECTRIC JE IZGLASOVAN ZA AVTOMOBIL LETA 2024

»The Car of the Year 2024« : SCENIC E-TECH ELECTRIC JE IZGLASOVAN ZA AVTOMOBIL LETA 2024

»The Car of the Year 2024«

Avtor: Foto: Renault
»The Car of the Year 2024« : SCENIC E-TECH ELECTRIC JE IZGLASOVAN ZA AVTOMOBIL LETA 2024

Scenic E-Tech electric je bil izglasovan za prejemnika letošnjega priznanja avtomobil leta, »The Car of the Year 2024«. Izid glasovanja so objavili v ponedeljek 26. februarja na slovesnosti na mednarodni avtomobilski razstavi v Ženevi v Švici.

Po prvem krogu glasovanja minulega novembra je bil Scenic izbran za enega od sedmih finalistov letošnjega izbora: BMW serija 5, BYD Seal, Kia EV9, Peugeot E-3008/3008, Renault Scénic, Toyota C-HR, in Volvo EX30. Prejemnika priznanja je izbrala 59-članska žirija avtomobilističnih novinarjev iz 22 držav. Scenic je prvo mesto osvojil s 329 točkami in tako postal sedmo vozilo Renault, ki je prejelo prestižni naslov »The Car of the Year«. Pred njim so ga osvojili modeli Renault 16 (leta 1966), Renault 9 (1982), Clio (1991), Scenic (1997), Megane (2003), in Clio (2006).

»Osvojitev prestižne nagrade »The Car of the Year« vse ekipe skupine in znamke Renault navdaja z velikim ponosom. To priznanje dokazuje, da smo se pravilno odločali: za rekorden doseg, za velikodušno odmerjeno in gostoljubno notranjost, vse to z obvladanim okoljskim odtisom! Ko k temu dodamo še užitke v vožnji in opremo »vozila življenja«, kot sta nova panoramska steklena streha Solarbay in nova generacija multimedijskega sistema OpenR Link z vgrajenim sistemom Google, ima Scenic vse prave lastnosti za uveljavitev na evropskem trgu električnih avtomobilov,« je dejal Fabrice Cambolive, glavni izvršni direktor znamke Renault.

Scenic E-Tech electric je povsem električno vozilo, zasnovano na konstrukcijski osnovi srednje velikosti AmpR Medium (prej CMF-EV), in namenjen aktivnim ljudem, ki želijo vsestranskost. Scenic je brez izpustov, okreten, lahek (1.890 kg) in kompakten (dolg 4,47 m), zato je v mestu povsem domač. Za dolge poti Scenic ponuja do 625 kilometrov dosega (po WLTP), udobnost, prostorno notranjost in z uporabnimi tehnologijami obogaten užitek v vožnji.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov