Avto.info

Postavitev električnih polnilnic v Logatcu

Podjetje Hödlmayr kot uspešen ponudnik mobilnosti

Postavitev električnih polnilnic v Logatcu: Podjetje Hödlmayr kot uspešen ponudnik mobilnosti

Postavitev električnih polnilnic v Logatcu

Avtor: Foto: Hoedlmayr
Postavitev električnih polnilnic v Logatcu: Podjetje Hödlmayr kot uspešen ponudnik mobilnosti Postavitev električnih polnilnic v Logatcu: Podjetje Hödlmayr kot uspešen ponudnik mobilnosti Agata Kržič, direktorica podjetja Hoedlmayr logistika Slovenija

Agata Kržič, direktorica podjetja Hoedlmayr logistika Slovenija

Logatec, 20. november 2023 – V zadnjem času praktično nobena druga panoga ni doživela tako pomembnih temeljnih sprememb kot avtomobilska. Okvirni pogoji v tej panogi so se v zelo kratkem času izjemno spremenili za vse udeležence na trgu, pri čemer to velja na primer za nove pogonske tehnologije, višje zahteve na področju trajnosti ali spremembe mobilnosti. Nove zahteve, za izpolnitev katerih si ponudnik mobilnosti Hödlmayr prizadeva vsak dan, s seboj prinaša predvsem električna mobilnost. Tako je podjetje Hödlmayr v Logatcu že postavilo deset električnih polnilnic.

„Avtomobilski trg v Evropi je bil dolgo časa zelo ustaljen. Zdaj je postal neznansko dinamičen, čemur se moramo seveda prilagoditi tudi mi“, je povedal Andreas Sundl, član upravnega odbora družbe Hödlmayr. Najpomembnejši cilj podjetja Hödlmayr ostaja stranke prepričati z inovativnimi in večmodalnimi logističnimi rešitvami in servisnimi storitvami. „Vendar so naše naloge s številnih vidikov postale precej bolj kompleksne. To je izziv, a za podjetje, kot je Hödlmayr, ki ima tako bogate izkušnje na tem področju, hkrati tudi odlična priložnost za nadaljnji uspešen razvoj“, je dodal Sundl.

Jasna edinstvena ponujena vrednost: distribucijska ali trgovska struktura po vsej regiji
Praktično nobeden od novih proizvajalcev avtomobilov z azijskega ali ameriškega trga nima distribucijske ali trgovske strukture, razvejane po vsej Evropi. Vozila v Evropo dobavijo z ladjami. V Evropi jih je treba na za to primernih lokacijah pripraviti za predajo strankam. Sundl pojasnjuje: „Avtomobili so k nam dostavljeni le omejeno vozni. Po dostavi jih usposobimo za vožnjo, nastavimo asistenčne sisteme na evropske merske enote in v avtomobile nalijemo potrebne tekočine.“

Vzpostavljanje pogojev za alternativne pogonske sisteme
Tudi električna mobilnost s seboj prinaša nove zahteve in priložnosti. „Električni avtomobili nas, strokovnjake za transportno logistiko, postavljajo pred nove izzive, saj so težji in še bolj občutljivi za transport. Potrebne so stalne naložbe, kot na primer v zmogljivejša nadvozja tovornjakov. Prav tako poskušamo sebi v prid uporabiti pomanjkljivo infrastrukturno mrežo, na primer tako, da postavljamo lastne električne polnilnice. S tem ustvarjamo pomembno dodano vrednost za stranke. Tako smo pri nas v Logatcu postavili deset električnih polnilnic. Vsaka od teh polnilnic ima moč polnjenja 22 kW in je elektronsko krmiljena“, je povedala Agata Kržič, direktorica podjetja Hoedlmayr logistika Slovenija.

Hoedlmayr logistika Slovenija
Hoedlmayr logistika d.o.o. je v 100-odstotni lasti družbe Hödlmayr International AG in trenutno zaposluje 77 ljudi. Vozni park sestavlja več kot 21 posebnih transportnih vozil. Sedež v Logatcu ponuja skladiščni prostor za približno 3.500 vozil in tudi lastno garažo. Promet hčerinskega podjetja družbe Hödlmayr je v preteklem letu (2022) znašal 12,3 milijona evrov.

Hödlmayr International AG
Hödlmayr International AG je mednarodno družinsko podjetje iz Schwertberga (Avstrija), katerega osnovna dejavnost je logistika vozil. Podjetje je specializirano za celotno dobavno verigo – od prevzema vozil v tovarni ali pristanišču do dostave trgovcu z vozili oziroma lastniku voznega parka. Letno dostavijo približno 1,7 milijona vozil. Družba Hödlmayr International AG in njena hčerinska podjetja v 16 državah zaposlujejo 1600 ljudi. Skupina ima skupaj več kot 570 posebnih vozili za transport avtomobilov in dvajset vlakovnih sistemov ter omogoča skladiščenje za približno 55.000 vozil. Promet družbe je v letu 2022 znašal 290 milijonov evrov.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov