Avto.info

LEXUS RX

PAKET OPREME F SPORT DESIGN

LEXUS RX : PAKET OPREME F SPORT DESIGN

LEXUS RX

Avtor: Foto: Lexus
LEXUS RX : PAKET OPREME F SPORT DESIGN

Lexus pri peti generaciji SUV modela RX uvaja paket opreme F SPORT Design, ki združuje značilno športno zunanjost z atraktivno barvno paleto, udobjem in dostopnejšo ceno. Lexus RX je v svoji prvi generaciji na cesto pripeljal leta 1998 in velja za utemeljitelja segmenta luksuznih SUV-jev. Od takrat se je ves čas razvijal in presegal pričakovanja kupcev. Leta 2005 je bila predstavljena različica RX 400h, s katero je SUV RX postal sploh prvi elektrificirani premijski SUV v zgodovini.

Trenutno je aktualna peta generacija SUV modela RX, ki po novem ponuja tudi paket opreme F SPORT Design. S tem je RX postal najmlajši član družine Lexus po limuzini ES 300h, ki je na voljo s tem športno navdahnjenim paketom opreme. Različica F SPORT Design bo na voljo pri prvi priključno-hibridni različici SUV modela RX 450h+, poleg tega pa tudi pri samopolnilnem hibridu RX 350h in bencinski različici RX 350. Razpoložljivost vseh treh lani predstavljenih modelov v različici F SPORT Design se bo v Evropi razlikovala od trga do trga. Osupljivo drzen videz in mogočna zunanja podoba predstavljata osrčje modela RX, ki je sedaj dostopen širšemu krogu kupcev.

RX v različici F SPORT Design vzbuja pozornost, kjerkoli se pojavi. Črna mreža na zračniku motorja, skozi katero poteka dovod zraka, poudarja atraktivno zasnovo sprednjega dela avtomobila. Spodnji sprednji in zadnji odbijač sta opremljena s satenasto srebrnimi vložki, ki se odlično ujemajo z vsemi sedmimi barvami karoserije, vključno z belo F in safirno modro, ki sta ekskluzivno ustvarjeni za paket F SPORT Design. 63,5-centimetrska (21-palčna) platišča v črni barvi poudarjajo dinamično zasnovo avtomobila. Isto tematiko imajo tudi pokrovi zunanjih vzvratnih ogledal, ki dopolnjujejo zunanji videz in prispevajo pomemben delež pri ustvarjanju odličnega prvega vtisa. Različice F SPORT Design so prepoznavne tudi s svojim ekskluzivnim zaščitnim znakom, ki je diskretno nameščen na srebrnem ozadju na stranici ikonične silhuete RX. Tudi ti majhni detajli izžarevajo značilne elemente oblikovalskega jezika Next Chapter, ki s svojo filozofijo nakazuje prihodnost znamke Lexus.

Čista in prostorna potniška kabina je opremljena s posameznimi dekorativnimi elementi, ki so na voljo izključno pri paketu F SPORT Design. Pod številne subtilne poudarke so podpisani legendarni rokodelski mojstri takumiji, ki vozilom znamke Lexus dodajajo pridih razkošja, prefinjenosti in ekskluzivnosti. Večbarvna ambientalna osvetlitev in obrobe sedežev iz pravega gladkega usnja so del standardne opreme različic F SPORT Design in se odlično ujemajo s štirimi barvnimi kombinacijami notranjosti, vključno z barvama Ammonite Sand in Hazel. Intuitivno upravljanje vozila omogoča koncept kokpita Tazuna, v skladu s katerim so vsi upravljalni elementi strateško nameščeni tako, da voznik lahko uživa v vožnji in hkrati svojo pozornost ves čas posveča dogajanju na cesti. Peta generacija modela RX zaradi svoje lahke, toge platforme in nizkega težišča v vseh pogledih zagotavlja izjemno vozniško izkušnjo, ki temelji na kombinaciji udobja in prefinjenost.

Po zaslugi aplikacije Lexus Link sta samopolnilni hibrid RX 350h in priključni hibrid RX 450h+ z vgrajenimi navigacijskimi sistemi še učinkovitejša pri porabi goriva. Oba sta opremljena tudi s sistemom Predictive Efficient Drive, ki prepoznava voznikove navade in način vožnje ter v kombinaciji z navigacijskimi podatki v realnem času predvideva dogajanje na cesti, na podlagi podatkov o razmerah na cesti pa ponuja številne rešitve za varčevanje z gorivom. Bolj varčna vožnja je pri hibridnih modelih samodejno dosežena z optimizacijo polnjenja in praznjenja baterije, pri priključno-hibridnih različicah pa z uporabo popolnoma električnih ali hibridnih načinov vožnje. Paket opreme F SPORT Design model RX nadgrajuje z vznemirljivo kombinacijo razkošja in estetike. Izdelava teh modelov se bo za evropske kupce začela avgusta 2023.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava