Avto.info

MAZDA MX-5 MODELNEGA LETA 2024

NOV RAZVOJNI KORAK OBČUTKA JINBA ITTAI

MAZDA MX-5 MODELNEGA LETA 2024: NOV RAZVOJNI KORAK OBČUTKA JINBA ITTAI

MAZDA MX-5 MODELNEGA LETA 2024

Avtor: Foto: Mazda
MAZDA MX-5 MODELNEGA LETA 2024: NOV RAZVOJNI KORAK OBČUTKA JINBA ITTAI MAZDA MX-5 MODELNEGA LETA 2024: NOV RAZVOJNI KORAK OBČUTKA JINBA ITTAI MAZDA MX-5 MODELNEGA LETA 2024: NOV RAZVOJNI KORAK OBČUTKA JINBA ITTAI MAZDA MX-5 MODELNEGA LETA 2024: NOV RAZVOJNI KORAK OBČUTKA JINBA ITTAI MAZDA MX-5 MODELNEGA LETA 2024: NOV RAZVOJNI KORAK OBČUTKA JINBA ITTAI MAZDA MX-5 MODELNEGA LETA 2024: NOV RAZVOJNI KORAK OBČUTKA JINBA ITTAI MAZDA MX-5 MODELNEGA LETA 2024: NOV RAZVOJNI KORAK OBČUTKA JINBA ITTAI MAZDA MX-5 MODELNEGA LETA 2024: NOV RAZVOJNI KORAK OBČUTKA JINBA ITTAI

Mazda MX-5 že od svojega rojstva leta 1989 vsakič znova prepriča kot idealna izbira za vse, ki si želijo najčistejše vozne izkušnje. Z uvedbo novega vznemirljivega voznega načina, novimi varnostnimi in tehnološkimi funkcijami, oblikovnimi izboljšavami ter novimi barvami karoserije in platnene strehe Mazda MX-5 modelnega leta 2024[1] ohranja status avtomobila, ki je zelo zaželen med vozniki.

Zunanjost Mazde MX-5 modelnega leta 2024 krasijo napredni žarometi LED, ki so brezhibno združeni z dnevnimi lučmi in zagotavljajo boljšo vidljivost. Zadnje luči so prefinjeno preoblikovane. Na voljo je tudi nova kovinska barva zunanjosti Aero Grey, ki združuje izročilo in sodobno estetiko. Platnena streha Mazdinega roadsterja je zdaj lahko tudi bež barve. V kabini so sedeži oblazinjeni z novim materialom, ki preprečuje drsenje med dinamično vožnjo. Druge izboljšave v notranjosti vključujejo vzvratno ogledalo brez okvirja, povečano velikost in funkcionalnost 8,8-palčnega multimedijskega zaslona na dotik, posodobljeno voznikovo instrumentno ploščo in dva priključka USB-C.

Mazda MX-5 modelnega leta 2024 še naprej zagotavlja čisti užitek v vožnji z odprto streho, hkrati pa ohranja svoje temeljne vrednote, ki so se brusile več kot 30 let: popolno uravnoteženost, okretnost in lahkotnost za vznemirljivo vozno izkušnjo. Novi vozni način z dinamičnim nadzorom stabilnosti DSC-Track daje prednost vozniku, saj uravnavanje prekrmiljenja uporabi le v primeru nevarnega zanašanja, ki ga voznik ne more popraviti. Sistem je zasnovan z mislijo na številne voznike, ki prvič vozijo na dirkališču, in do zadnje sekunde ohranja voznikov nadzor.

Mazda je poskrbela tudi za dodatne varnostne funkcije za voznike, ki raje ‘križarijo’ po cestah. Že vstopna oprema Prime-Line ponuja pomoč za ohranjanje voznega pasu, ki pomaga ohranjati vozilo na svojem voznem pasu, inteligentno uravnavanje hitrosti z upoštevanjem omejitev, inteligentno pomoč pri zaviranju in posodobljeno prepoznavanje prometnih znakov, ki je zdaj povezano z navigacijskim sistemom. Izboljšana stabilnost, napredne varnostne funkcije ter natančna odzivnost pri zavijanju in pospeševanju v Mazdi MX-5 modelnega leta 2024 zagotavljajo utelešenje Mazdine filozofije Jinba Ittai – voznik in stroj delujeta v popolni harmoniji.

Nova Mazda MX-5 se svetu prvič predstavlja na Japonskem salonu mobilnosti 2023, ki si ga bodo obiskovalci lahko ogledali od sobote, 28. oktobra, do nedelje, 5. novembra.

[1] Mazda MX-5 Skyactiv-G 2.0 – poraba goriva 6,9 l/100 km, izpusti CO2 171–154 g/km (kombinirano po WLTP). Mazda MX-5 Skyactiv-G 1.5 – poraba goriva 6,3 l/100 km in izpusti CO2 142 g/km. Vozila so homologirana v skladu s homologacijskim postopkom WLTP, kot določata Uredba (EU) 2017/1151 in Uredba (ES) št. 715/2007.

MAZDA MX-5 MODELNEGA LETA 2024: NOV RAZVOJNI KORAK OBČUTKA JINBA ITTAI
MAZDA MX-5 MODELNEGA LETA 2024: NOV RAZVOJNI KORAK OBČUTKA JINBA ITTAI
MAZDA MX-5 MODELNEGA LETA 2024: NOV RAZVOJNI KORAK OBČUTKA JINBA ITTAI
MAZDA MX-5 MODELNEGA LETA 2024: NOV RAZVOJNI KORAK OBČUTKA JINBA ITTAI
Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov