Avto.info

Nova tehnologija Hybrid+

MG PREDSTAVLJA SVOJO NOVO TEHNOLOGIJO

Nova tehnologija Hybrid+: MG PREDSTAVLJA SVOJO NOVO TEHNOLOGIJO

Nova tehnologija Hybrid+

Avtor: Foto: MG
Nova tehnologija Hybrid+: MG PREDSTAVLJA SVOJO NOVO TEHNOLOGIJO Nova tehnologija Hybrid+: MG PREDSTAVLJA SVOJO NOVO TEHNOLOGIJO Nova tehnologija Hybrid+: MG PREDSTAVLJA SVOJO NOVO TEHNOLOGIJO Nova tehnologija Hybrid+: MG PREDSTAVLJA SVOJO NOVO TEHNOLOGIJO Nova tehnologija Hybrid+: MG PREDSTAVLJA SVOJO NOVO TEHNOLOGIJO Nova tehnologija Hybrid+: MG PREDSTAVLJA SVOJO NOVO TEHNOLOGIJO Nova tehnologija Hybrid+: MG PREDSTAVLJA SVOJO NOVO TEHNOLOGIJO Nova tehnologija Hybrid+: MG PREDSTAVLJA SVOJO NOVO TEHNOLOGIJO Nova tehnologija Hybrid+: MG PREDSTAVLJA SVOJO NOVO TEHNOLOGIJO Nova tehnologija Hybrid+: MG PREDSTAVLJA SVOJO NOVO TEHNOLOGIJO

Ljubljana, 10.7.2024: MG Motor s ponosom napoveduje uradno predstavitev napredne tehnologije Hybrid+, ki bo tako prvič na voljo v povsem novem modelu MG3. Lansiranje modela MG3 predstavlja začetek novega obdobja za znamko MG na trišču vozil B segmenta kjer do sedaj znamka še ni bila prisotna. MG3 s seboj prinaša najsodobnejšo hibridno tehnologijo, ki združuje zmogljivost, učinkovitost in vznemirljivost v vožnji. Novi MG3 Hybrid+ bo kupcem v Sloveniji predvidoma na voljo od meseca septembra dalje.

Prvi hibridni model izpod koles znamke MG
Popolnoma novi MG3 je vrhunski hibridni „hatchback“ B segmenta, ki postavlja nova merila v svojem razredu. Ta elektrificirana tehnologija, zasnovana za učinkovitost, zagotavlja tudi izjemne zmogljivosti, zato je MG3 Hybrid+ popoln sopotnik tako za mestne vožnje, kot tudi daljša potovanja po avtocesti. Poleg tega MG3 izstopa kot najhitreje pospešujoči hibrid v B-segmentu, kar zagotavlja izjemno vozno izkušnjo.

„Predstavitev povsem novega MG3, z novo hibridno tehnologijo Hybrid+, pomeni velik korak naprej za MG Motor. Ta model ni le zgled naše zavezanosti k inovacijam, temveč na trg B segmenta prinaša tudi neprimerljivo kombinacijo zmogljivosti in učinkovitosti. MG3 je zasnovan tako, da navdušuje, saj ponuja kombinacijo napredne tehnologije in naš značilen element izjemnosti - fun to drive“ – je povedal Tilen Hojč, vodja marketinga v podjetju MG Motor Slovenija

Najsodobnejši hibridni pogonski sklop Hybrid+
MG-jeva tehnologija pogonskega sklopa Hybrid+ je prvi konvencionalni hibridni sistem, vgrajen v katerikoli model znamke MG. Bistvo povsem novega sistema Hybrid+ sestavlja pet ključnih elementov: motor, menjalnik, baterija, elektromotor in generator. S pogonskim sklopom Hybrid+, MG3 predstavlja najhitreje pospešujoči hibridni model B segmenta saj pospešek od 0 do 100 km/h traja, za vozilo takega segmenta, zavidljivih 8,0 sekund. Tudi na avtocesti se vozilo odnese več kot odlično, saj novi pogonski sklop omogoča pospešek od 80km/h do 120 km/h v zgolj 5,0 sekundah. Poleg več kot odličnih voznih lastnosti pa inženirji pri MG-ju niso pozabili tudi na aspekt ekonomičnosti. MG3 Hybrid+ se tako ponaša s porabo zgolj 4,4 litra na 100 km in proizvede le 100 g CO2 (po standardu WLTP). K temu izredno pripomore baterija s kapaciteto 1,83 kWh, ki omogoča velik zavidljiv doseg vožnje zgolj s pomočjo elektrike, kar znatno poveča učinkovitost.

Popolnoma nov MG3 se ponaša s 1,5-litrskim, bencinskim motorjem z močjo 75 kW in električni motor z močjo 100 kW ter ločen generatorski motor, ki omogoča različne načine delovanja pogonskega sklopa. To ne zagotavlja le vodilnih zmogljivosti v razredu, temveč tudi prilagodljivost za delovanje v različnih voznih okoljih.

MG3 je opremljen z možnostjo delovanja v naslednjih načinih vožnje, ki jih sistem Hybrid+ izbere samodejno:
- EV - vožnja na izključno električno energijo, dokler polnjenje le-to omogoča.
- Serijski („Series“) - motor deluje prek generatorja, ki poganja električni motor.
- Serijska vožnja in polnjenje („Series and Charge“)
- Serijska vožnja ter polnjenje baterije pri nizki obremenitvi. - Pogon in polnjenje („Drive and Charge“)
- Motor poganja kolesa, hkrati pa prek generatorja polni baterijo.
- Vzporedno („Parallel“)- tako motor kot električni motor poganjata kolesa.

Štirivaljni 1,5-litrski bencinski motor z Atkinsonovim ciklom proizvede 75 kW (102 KM) in ima izjemno visok toplotni izkoristek (41 %). V kombinaciji z električnim motorjem z močjo 100 kW (136 KM) sistem Hybrid+ zagotavlja širok razpon moči v celotnem območju vrtljajev. Z vgrajenim zmogljivejšim motorjem je mogoče večino vožnje z veliko obremenitvijo - na primer pospeševanje - opraviti z električno energijo, bencinski motor pa jo pri višjih hitrostih nemoteno podpira ali pa je potem on tisti, ki prevzame nadzor. Motor je povezan s tristopenjskim samodejnim menjalnikom, ki omogoča učinkovito in hkrati prijetno vožnjo. SAIC-ovi inženirji so se resnično potrudili, da MG3 omogoča odzivno pospeševanje ter hkrati tudi gladko in prefinjeno prestavljanje. Voznik su na voljo trije načini vožnje - Eco, Standard in Sport. Način Eco je umerjen za optimalno varčevanje z gorivom in voznikom zagotavlja nežno odzivnost pedala, medtem ko način Standard zagotavlja mešanico med varčnostjo in zmogljivostjo ter se dobro obnese pri večini potovanj. V načinu Sport je kalibriranje bolj odzivno, kar najbolje izkorišča kombinirano moč in zagotavlja najboljše zmogljivosti celotnega vozila.

Nova podoba in izjemna oprema
MG3 je povsem nov model, zasnovan v Združenem kraljestvu. S povečanimi merami ponuja bistveno več notranjega prostora za potnike,- S prostornim, 293-litrskim prtljažnikom, predstavlja tako vodilni hibrdi B-segmenta, ko se vprašanje nanaša na prostornino prtljažnega prostora. Popolnoma novi MG3 ponuja res ogromno, med drugim tudi aluminijastima platišča, LED žaromete LED in popolnoma novo barvno paleto. Ena od njegovih izstopajočih značilnosti je sam kokpit z dvema dvema zaslonoma. Voznikom je tako na voljo 7-palčni digitalni zaslon in 10,25-palčni osrednji infozabavni zaslon, občutljiv na dotik. Standardne funkcije vključujejo satelitsko navigacijo, integracijo pametnega telefona preko funkcij povezljivosti Apple CarPlay/Android Auto in vgrajeno aplikacijo, ki ponuja povezljivost na vrhunski ravni, ki jo običajno vidimo v modelih višjega cenovnega razreda.

V notranjosti je MG3 opremljen s klimatsko napravo, avdio sistemom s štirimi zvočniki in povezljivostjo Bluetooth, štirimi priključki USB ter zadnjimi parkirnimi senzorji in kamero. Če se kupec odloči za najvišjo stopnjo opreme (Luxury), pa se le-ta ponaša tudi z oblazinjenjem z elementi iz umetnega usnja, vstopom v vozilo brez ključa („Keyless entry“), ogrevanimi sprednjimi sedeži in volanskim obročem ter 360-stopinjsko kamero. Varnost je pri MG3 na prvem mestu, saj je opremljen z najnovejšimi naprednimi sistemi za pomoč vozniku (ADAS) in tehnologijo MG Pilot. Ta vključuje samodejno zaviranje v sili in inteligentni nadzor dolgih luči. Tako kot pri vse modelih znamke MG, se lahko tudi pri MG3 kupci zanašajo na MG-jev izjemen produkt 3-kratne sedem letne brezskrbnosti, ki poleg 7-letne tovarniške garancije (ali 150.000km) vključuje tudi pomoč na cesti ter brezplačni pregled vozila (t.i. „health check“).

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava