Avto.info

MAZDA3 IN MAZDA CX-30 NAGISA

MAZDA PREDSTAVLJA POSEBNI RAZLIČICI

MAZDA3 IN MAZDA CX-30 NAGISA: MAZDA PREDSTAVLJA POSEBNI RAZLIČICI

MAZDA3 IN MAZDA CX-30 NAGISA

Avtor: Foto: Mazda
MAZDA3 IN MAZDA CX-30 NAGISA: MAZDA PREDSTAVLJA POSEBNI RAZLIČICI MAZDA3 IN MAZDA CX-30 NAGISA: MAZDA PREDSTAVLJA POSEBNI RAZLIČICI

Mazda predstavlja posebni različici Nagisa Mazde3 in Mazde CX-30 modelnega leta 2024, ki ju odlikujejo edinstveni oblikovni elementi in barve. Mazda s ponosom napoveduje uvedbo nove posebne različice Nagisa modelov Mazda3 (Hatchback1) in Mazda CX-30. Na podlagi uspeha različic Homura leta 2022 in izboljšav, dodanih v okviru posodobitev modelnega leta 2024, je Mazda posebni različici Nagisa dodala športne elemente trendovske estetike ‘retro-sodobno’.

Zunanjost različic Nagisa krasi barva Zircon Sand kot izbrana barva karoserije iz razpoložljive palete2 v kombinaciji s črnimi zunanjimi elementi za sodoben videz. Notranjost odlikuje oblazinjenje sedežev z umetnim usnjem Terracotta, sredina sedežev pa je oblazinjena s črnim veganskim semišem Leganu®, kar daje kabini občutek izjemne prefinjenosti. Zaradi svojih edinstvenih lastnosti je bila za barvo različice Nagisa v paleti izbrana Zircon Sand. Na prvi pogled se zdi, da gre za osnovno barvo, ki na cesti vzbuja občutek ‘športnosti’ stare šole. A natančnejši pogled razkrije značilnosti kovinske barve, ki videzu vozila dodajo občutek prefinjenosti in globine. Poudarki in sence, ki jih ustvarja kovinska barva, izpostavijo strukturo karoserije, medtem ko trdnost minerala, ki jo kovinska barva odraža z videzom in imenom, doda edinstven pridih. Poleg črnih platišč in zunanjih ogledal Nagiso krasi tudi črno lakirano značilno krilo na maski –prvič z Mazdo CX-30. To zunanjosti zagotavlja eleganten in aerodinamičen videz, ki je hkrati športen in prefinjen.

Notranjosti Nagise daje poudarek barva oblazinjenja sedežev z umetnim usnjem Terracotta (barva žgane gline), ki kabini zagotavlja retro pridih. Za kontrast poskrbi črni veganski semiš na sredini sedežev in armaturni plošči ter lakiranje okrasnih elementov oblog, kot so obrobe prezračevalnih šob in kljuke vrat v temno sivi barvi Gunmetal. Rezultat je retro-sodoben in obenem športen ambient v kabini. Notranjost dopolnjujejo vrhunske podrobnost, vključno s poudarki v videzu črnega kozjega kordovanskega usnja na sredini sedežev in šivi v barvi Terracotte na armaturni plošči. Veganski semiš Leganu® krasi tudi obloge vrat Mazde3 in poskrbi za dodaten pridih prefinjenosti. Mazda3 in Mazda CX-30 modelnega leta 2024 sta opremljeni z naprednimi varnostnimi funkcijami, umetniško izdelano notranjostjo in inovativno tehnologijo motorjev. Obe imata posodobljen informativno-razvedrilni sistem, izboljšan sistem za zaznavanje pešcev in izboljšane funkcije povezljivosti. Oba modela sta na voljo z elektrificiranimi pogonskimi sklopi, bencinskim motorjem e-Skyactiv z atmosferskim polnjenjem in revolucionarnim motorjem e-Skyactiv X.

Nagisa je edinstvena Mazdina posebna različica in bo na voljo z modeloma Mazda3 (Hatchback) in Mazda CX-30.

1 Na voljo samo s karoserijsko izvedbo Mazda3 (Hatchback).
2 Na voljo so tudi vse druge barve karoserije.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava