Avto.info

Tokyo Auto Salon 2024

LEXUS JE V TOKIU PREDSTAVIL KONCEPT LBX MORIZO RR

Tokyo Auto Salon 2024 : LEXUS JE V TOKIU PREDSTAVIL KONCEPT LBX MORIZO RR

Tokyo Auto Salon 2024

Avtor: Foto: Lexus
Tokyo Auto Salon 2024 : LEXUS JE V TOKIU PREDSTAVIL KONCEPT LBX MORIZO RR Tokyo Auto Salon 2024 : LEXUS JE V TOKIU PREDSTAVIL KONCEPT LBX MORIZO RR

Na razstavi Tokyo Auto Salon 2024 je bil predstavljen koncept LBX Morizo RR. Gre za visoko zmogljivo interpretacijo povsem novega kompaktnega križanca znamke Lexus, ki je povsem osredotočen na voznika. Ob izjemni zmogljivosti vozilo ohranja visoko kakovost, prefinjen dizajn in izjemno vozniško izkušnjo, ki so bistvene sestavine filozofije znamke Lexus.

Pri razvoju vozila je neposredno sodeloval Akio Toyoda, mojstrski voznik in predsednik Toyota Motor Corporation, ki je znan tudi po svojem dirkaškem vzdevku Morizo. Gospod Toyoda je vozilu dodal novo dimenzijo in še utrdil njegov značaj, ki se ne ozira na ustaljene standarde. Predsednik Toyoda v kratkem videu novo vozilo tudi osebno predstavlja. Koncept LBX Morizo RR poganja vrstni trivaljni motor s turbinskim polnilnikom in hladilnikom vstopnega zraka, ki zmore 305 konjskih moči (224 kW). Opremljen je s stalnim štirikolesnim pogonom in osemstopenjskim samodejnim menjalnikom Direct Shift. Vsi ključni elementi avtomobila, kot so karoserija, vzmetenje in pnevmatike, so bili izpopolnjeni za zagotavljanje dodatne zmogljivosti. Za optimizacijo aerodinamike se je razvojna ekipa poslužila številnih tehnoloških rešitev iz sveta avto-moto športa.

Vozilo je plod sodelovanja med znamko Lexus in dirkaškim oddelkom Toyota Gazoo Racing, kar izžarevajo tudi številni detajli. Nekateri dekorativni elementi, kot so letev nad zračnikom motorja, zavorne čeljusti in varnostni pasovi, so zasnovani v značilni Morizovi rumeni barvi, poleg tega pa nosijo tudi logotip Morizo RR. Avtomobil je opremljen s športnimi sedeži, pedali iz posebne zlitine in obarvanimi letvami kolesnih obokov. Rezultat je avtomobil, ki uteleša občutek ležernega razkošja ter se predstavlja kot pomirjujoči in zaupanja vreden partner pri vožnji.

GX 500 Overtrail JAOS
Na razstavnem prostoru znamke Lexus je bila na ogled tudi posebna različica povsem novega velikega SUV modela GX 550 Overtrail JAOS Version. SUV, ki bo v standardni obliki na japonskem in izbranih vzhodnoevropskih trgih predstavljen v nadaljevanju letošnjega leta, ponuja številne posebne funkcije, ki so bile razvite v sodelovanju z vodilno znamko za vozila s štirikolesnim pogonom JAOS. Vse te značilnosti izboljšujejo vozne zmogljivosti vozila na vseh terenih in mu hkrati zagotavljajo mogočen in robusten izgled. Vozilo je opremljeno s sprednjim odbijačem, ki je izdelan iz močne lahke smole, zaščitnimi oblogami stranskih krilc, večjimi blatniki, dvižnim vzmetenjem in cevastimi stranskimi stopnicami. S projektom Overtrail želi Lexus ljudem omogočiti še večji užitek pri njihovih avanturah na prostem, ki se odvijajo v harmoniji z naravnim svetom.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava