Avto.info

BOLT V LJUBLJANI, MARIBORU IN KOPRU

BOLT OBELEŽUJE EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI

BOLT V LJUBLJANI, MARIBORU IN KOPRU : BOLT OBELEŽUJE EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI

BOLT V LJUBLJANI, MARIBORU IN KOPRU

Avtor: Foto: BOLT
BOLT V LJUBLJANI, MARIBORU IN KOPRU : BOLT OBELEŽUJE EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI BOLT V LJUBLJANI, MARIBORU IN KOPRU : BOLT OBELEŽUJE EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI

V treh slovenskih mestih, kjer nudijo izposojo električnih skirojev, bo Bolt v času Evropskega tedna mobilnosti sodeloval na dogodkih na Kongresnem trgu v Ljubljani, na Smetanovi ulici v Mariboru in Pristaniški cesti v Kopru ter tako obiskovalcem omogočil preizkus vožnje z e-skirojem na poligonu varne vožnje. Hkrati bodo mimoidoči imeli možnost izvedeti več o delovanju same storitve in pomenu varnosti pri vožnji z električnim skirojem. S sodelovanjem pri izvedbi dogodkov, ki v ospredje med drugim postavljajo varnost v prometu, želi Bolt izpostaviti pomen varnosti pri vožnji ter odgovornega parkiranja e-skirojev. Pri tem v podjetju še dodatno poudarjajo koristi mikromobilnosti, ki ima vse pomembnejšo vlogo pri doseganju ciljev trajnostnega prometa v mestih, saj mestom pomaga pri spopadanju s stalnimi izzivi, kot so prometni zastoji ter onesnaževanje zraka in obremenitev s hrupom.

Ivan Begović, direktor za mikromobilnost za Slovenijo in Hrvaško, Bolt, je  povedal: "Bolt je od zagona storitve lani poleti v Ljubljani zabeležil 200.000 prevoženih kilometrov, od junija letos v Kopru več kot 23.000 km in od konca julija 2023 v Mariboru več kot 17.000 km. Prepričani smo, da lahko Bolt e-skiroji pripomorejo k zmanjšanju prometnih zastojev v slovenskih mestih ter domačinom in obiskovalcem zagotovijo odlično prevozno sredstvo po mestu." In dodal: "Naše poslanstvo je pomagati graditi mesta za ljudi z zagotavljanjem cenovno ugodnejših in okolju prijaznejših alternativ za skupno mobilnost za vsa potovanja po mestu."

Bolt e-skiroji pomagajo mestom uresničiti prizadevanja za zmanjšanje uporabe avtomobilov in emisij CO2, s čimer prispevajo tudi k izpolnjevanju ciljev iz mestnih trajnostnih urbanih strategij. Izračuni kažejo, da so električni skiroji Bolt leta 2022 v 17 državah pomagali nadomestiti več kot 20 milijonov avtomobilskih kilometrov (osebni avtomobili in taksi oz. vožnja na zahtevo). To pomeni, da je Bolt pomagal preprečiti več kot 2,4 milijona kg emisij CO 2. Ena glavnih prednostnih nalog podjetja Bolt pa je zagotovo varnost. Boltove e-skiroje odlikuje tehnologija za preprečevanje situacij, kot so neodgovorna vožnja, nepravilno parkiranje ali vožnja v tandemu.

"Pri Boltu smo varnost postavili v središče našega upravljanja e-skirojev. Z omejitvami hitrosti in posebej označenimi parkirnimi mesti želimo zagotoviti, da Bolt e-skiroji dopolnjujejo mikromobilnost v lokalnih skupnostih,« je povzel Ivan Begović, direktor za mikromobilnost pri Boltu za Slovenijo in Hrvaško.

Pred uporabo in med vožnjo morajo vozniki upoštevati splošna varnostna pravila za skiroje: 
- Čelada varuje – imejte s seboj čelado in jo uporabljate med vožnjo.
- Bodite pozorni – preverite promet okoli sebe in z vožnjo začnite počasi.
- Ne vozite pod vplivom alkohola – nikoli ne uporabljate e-skiroja pod vplivom alkohola ali drugih psihoaktivnih snovi. 
- Spoštujte prometna pravila – med vožnjo z e-skirojem upoštevajte cestnoprometne predpise in spoštujte druge udeležence v prometu.
- Ne vozite po pločniku – e-skiroji spadajo na kolesarsko stezo. Pločniki so za pešce. 
- Na enem e-skiroju se vozi le ena oseba – ne izpostavljajte sebe in prijateljev nepotrebni nevarnosti. Vedno se vozite sami! 
- Parkirajte odgovorno – e-skiro parkirajte na za to predvidenih mestih, ki jih najdete v aplikaciji. Tisti, ki tega ne bodo upoštevali, bodo prejeli kazen.
- Lepo v vrsto – ko zaključite z vožnjo, e-skiro parkirajte ob druge e-skiroje na parkirnem prostoru. 

Boltov poligon varne vožnje bo na voljo v: 
- Ljubljani na Kongresnem trgu, v soboto, 16. septembra: aktivnosti bodo potekale do 17. ure.
- Kopru na Pristaniški ulici, v soboto, 16. septembra: aktivnosti bodo potekale do 13. ure.
- Mariboru na Smetanovi ulici, v torek, 19. septembra: aktivnosti bodo potekale do 13. ure

Za več informacij obiščite www.bolt.eu

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava