Avto.info

Audi activesphere concept

Audi predstavlja študijo križanca z e-pogonom in sistemom quattro

Audi activesphere concept: Audi predstavlja študijo križanca z e-pogonom in sistemom quattro

Audi activesphere concept

Avtor: Foto: Audi
Audi activesphere concept: Audi predstavlja študijo križanca z e-pogonom in sistemom quattro Audi activesphere concept: Audi predstavlja študijo križanca z e-pogonom in sistemom quattro Audi activesphere concept: Audi predstavlja študijo križanca z e-pogonom in sistemom quattro Audi activesphere concept: Audi predstavlja študijo križanca z e-pogonom in sistemom quattro Audi activesphere concept: Audi predstavlja študijo križanca z e-pogonom in sistemom quattro Audi activesphere concept: Audi predstavlja študijo križanca z e-pogonom in sistemom quattro Audi activesphere concept: Audi predstavlja študijo križanca z e-pogonom in sistemom quattro Audi activesphere concept: Audi predstavlja študijo križanca z e-pogonom in sistemom quattro Audi activesphere concept: Audi predstavlja študijo križanca z e-pogonom in sistemom quattro Audi activesphere concept: Audi predstavlja študijo križanca z e-pogonom in sistemom quattro Audi activesphere concept: Audi predstavlja študijo križanca z e-pogonom in sistemom quattro Audi activesphere concept: Audi predstavlja študijo križanca z e-pogonom in sistemom quattro Audi activesphere concept: Audi predstavlja študijo križanca z e-pogonom in sistemom quattro Audi activesphere concept: Audi predstavlja študijo križanca z e-pogonom in sistemom quattro Audi activesphere concept: Audi predstavlja študijo križanca z e-pogonom in sistemom quattro Audi activesphere concept: Audi predstavlja študijo križanca z e-pogonom in sistemom quattro Audi activesphere concept: Audi predstavlja študijo križanca z e-pogonom in sistemom quattro Audi activesphere concept: Audi predstavlja študijo križanca z e-pogonom in sistemom quattro Audi activesphere concept: Audi predstavlja študijo križanca z e-pogonom in sistemom quattro Audi activesphere concept: Audi predstavlja študijo križanca z e-pogonom in sistemom quattro Audi activesphere concept: Audi predstavlja študijo križanca z e-pogonom in sistemom quattro Audi activesphere concept: Audi predstavlja študijo križanca z e-pogonom in sistemom quattro Audi activesphere concept: Audi predstavlja študijo križanca z e-pogonom in sistemom quattro

Model sphere, četrti po vrsti: s konceptom Audi activesphere je znamka s štirimi krogi dopolnila kvartet konceptnih vozil z imenom sphere. Po roadsterju Audi skysphere leta 2021, limuzini Audi grandsphere leta 2021 in prostorskem konceptu Audi urbansphere aprila 2022 se zdaj premierno predstavlja štirivratni crossover z neverjetno variabilno zasnovo karoserije. 4,98 metra dolgi, izjemno elegantni avtomobil ni le športnik višjega razreda, temveč z velikim odmikom od tal in velikimi, 22‑palčnimi kolesi nakazuje tudi talent za terenske podvige. Zadek koncepta activesphere je v slogu različic Sportback in ga je s pritiskom na tipko mogoče spremeniti v odprto tovorno površino ("active back"), ki je idealna za prevoz opreme za prosti čas, na primer električnih koles ali opreme za vodne in zimske športe.

Audi activesphere concept združuje nasprotja v popolni sintezi – in se izkaže kot vsestranski model, ki prestopa meje. Zaradi pogona in podvozja je v enaki meri idealen za vožnjo po cestah kot tudi izven njih. Aktivno ga je mogoče upravljati z volanom in pedali, po potrebi pa na cesti ponuja tudi možnost avtomatizirane in sproščene vožnje. Kot eleganten in dinamičen avtomobil se odlikuje s klasičnimi proporcionalnimi razmerji in linijami. V nekaj sekundah se lahko spremeni v pickup za prevoz vrhunske športne opreme – na tovorni površini je dovolj prostora celo za dve električni kolesi. Konceptno vozilo so si zamislili in ga zasnovali v Audijevem oblikovalskem studiu v Malibuju, le streljaj od legendarne obalne ceste Pacific Coast Highway. Zanj so bili odgovorni vodja studia Gael Buzyn in njegova ekipa: "Koncept activesphere je edinstven. Predstavlja novo obliko križanca, ki spretno združuje eleganco Audijevega Sportbacka, vsestranskost SUV-ja in pristne terenske zmogljivosti."

Audi activesphere se z električnim pogonom in tehnologijo hitrega polnjenja iz Audijeve plat­for­me PPE pridružuje družini konceptnih vozil z imenom sphere. Brez lokalnih emisij, a z dosegom več kot 600 km in – po zaslugi 800-voltne tehnologije – izjemno kratkimi časi polnjenja združuje trajnost e-pogona ter dinamiko in zmogljivosti za dolge razdalje, ki odlikujejo najsodobnejše avtomobile na električni pogon. Oliver Hoffmann, direktor tehničnega razvoja: "Konceptna vozila sphere prikazujejo našo vizijo vrhunske mobilnosti jutrišnjega dne. Predvsem v notranjosti prihodnjih Audijevih modelov smo priča preobratu. Notranjost postaja prostor, v katerem se potniki počutijo kot doma in se hkrati lahko povežejo z zunanjim svetom. Najpomembnejša tehnična inovacija v konceptu Audi active­sphere je prilagoditev obogatene resničnosti za mobilnost. Audi dimensions ustvarja popolno sintezo okolice in digitalne resničnosti."

Možnost avtomatizirane vožnje na primernem terenu vozniku in potnikom omogoča novo raven svobode. V modelu activesphere jo je mogoče uporabljati in sooblikovati z novo prikazovalno in upravljalno tehnologijo. Audi dimensions, inovativni koncept upravljanja, povezuje fizični in navidezni svet ("mešana resničnost"), saj v realnem času v vidnem polju prikazuje digitalne informacije. Visokotehnološka očala omogočajo pogled na resnično okolico in pot, hkrati pa – to je individu­alno nastavljivo za voznika in potnike – v vidnem polju prikazujejo informacije in interakcijske elemente, ki se zdijo tridimenzionalni. To omogoča prikaz vseh podatkov, ki so pomembni za voznika, npr. stanje vožnje in navigacija. V notranjosti lahko uporabnik očal vidi upravljalna polja in druge virtualne prikazovalnike, ki so v urejeni, zreducirani zasnovi očem skriti. Celo natančno interakcijo s temi resničnimi, a nevidnimi, na dotik občutljivimi območji je mogoče upravljati z optiko mešane resničnosti: očala namreč prikazujejo funkcije in njihovo izvajanje odzivno in v realnem času na dotik roke.

Audi activesphere concept kot popolno vsestransko vozilo izpolnjuje visoke zahteve v prihodnost usmerjene generacije Audijevih kupcev. Ljudi, za katere individualna mobilnost in trajnost nista medsebojno izključujoči. In ki od svojega Audija pričakujejo največjo možno mero za znamko značilne estetike in dinamike v kombinaciji s pionirsko tehnologijo. Audi activesphere concept je zanje fascinantna vizija prestopanja meja med temi dimenzijami.

Robustna eleganca – dizajn zunanjosti
S svojimi merami – dolžino 4,98 metra, širino 2,07 metra in višino 1,60 metra – se Audi active­sphere concept uvršča med predstavnike višjega segmenta. Kot je značilno za električne avto­mobile, je njegova medosna razdalja velika – meri 2,97 metra, kar potnikom v notranjosti zagotavlja izjemno veliko prostora za noge. Ustrezno kratka sta sprednji in zadnji previs, ki poudarjata veliko bolj kompakten vtis, kot ga nakazujejo številke. Audi activesphere concept je iz vseh zornih kotov videti monoliten, kot bi bil ulit iz enega samega kosa. Velika 22-palčna kolesa in izstopajoč odmik od tal, za Audi značilno ploska kabina in dinamičen strešni lok določajo izrazito športne proporce. Pnevmatike z dimenzijami 285/55 in izobliko­va­nim profilom pričajo, da je activesphere kot nalašč za terensko uporabo.

V platišča so vdelani premični segmenti: med terensko vožnjo se odprejo, da omogočijo optima­len pretok zraka, na cesti pa se zaprejo za optimalno aerodinamiko. Tudi elegantno oblikovani in precizno izdelani ogledali s kamero na obeh sprednjih vratih sta zasnovani tako, da je zračni upor čim manjši. Odsotnost trdih robov zagotavlja gladke prehode med izbočenimi in vbočenimi površinami trupa, kar omogoča mehak potek senc. Zadnji kolesni ohišji sta od strani in od zadaj videti poudarjeno vodoravni – ponazarjata dinamični potencial konceptnega vozila. Pomemben del trupa vozila predstavljajo steklene površine – in to nikakor ne le v višini glave. Sprednji del modela activesphere, enodelni okvir, je zasnovan kot prozorna zasteklitev, ki potnikom skozi široko odprto sprednjo površino omogoča neoviran pogled na cesto.

Tudi ob straneh, v spodnjih segmentih vrat, so vbočene steklene površine, ki tako rekoč prese­gajo ločitev narave in notranjosti, kadar activesphere vozi v terenskem režimu. Široki, izbočeni zadnji pokrov ima ravno tako veliko zastekljeno površino, ki pripomore k optimalnemu vpadu svetlobe. Celo streha je prozorna, tako da v notranjost prepušča veliko dnevne svetlobe. Zunanji videz načrtno izpostavlja terenske zmogljivosti in z velikimi kolesnimi ohišji simbolizira variabilen, elektronsko uravnavan štirikolesni pogon quattro, ki je seveda samoumeven. Pri konceptu Audi activesphere je variabilen tudi odmik od tal – od osnovnih 208 milimetrov se lahko poveča za 40 milimetrov, kar je idealno za terensko vožnjo, ali pa se na cesti za enako vrednost zmanjša. To pri hitri vožnji po cesti enako ugodno vpliva na težišče in aerodinamiko. Sprednji kot nagiba vozila pri konceptu Audi activesphere znaša 18,9 stopinje, zadnji pa 28,1 stopinje.

Variabilni odmik od tal se navezuje na Audijevo modelsko družino, ki ima že od leta 2000 v segmentu C in pozneje tudi v segmentu B veliko navdušenih in zvestih oboževalcev – Audi allroad. Od prve generacije naprej je bilo tudi tu na voljo zračno vzmeteno podvozje z variabilnim odmikom od tal in vizualno kontrastnim dnom vozila z elementi za zaščito podvozja kot pomem­bno oblikovalsko prvino. Za vse allroade je prav tako značilna karoserijska oblika Avant. Koncept activesphere je prvi avtomobil z zadkom tipa Sportback, ki ga odlikujejo oblikovni ele­menti in tehnična oprema modelov allroad. Audi zato novo karoserijsko različico za razliko od allroada imenuje "active sportback".

Še ena nova variacija na temo allroad: Audi activesphere concept ima spredaj in zadaj ter pod vrati v stranskem delu temne, visokosijajno lakirane (v barvi "arktično turkizna") in matirane površine, ki ustvarjajo kontrast med spodnjim delom vozila in kabino. Tu so integrirane kovinske letve z navpičnimi elementi, ki so med seboj nekoliko zamaknjeni in razporejeni vzporedno. Ko povečate odmik od tal, se ti elementi med seboj ločijo in s tem dodatno signalizirajo terenski režim vožnje. Kot že pri sorodnem konceptu Audi grandsphere so tudi pri modelu Audi activesphere vrata nameščena protismerno, pritrjena so na stebričkih A in C; stebrička B tudi v tem vozilu ni. Tako se potnikom že ob vstopu prikaže vsa prostornost notranjosti.

Žarometi na levi in desni strani nad enodelnim okvirjem so ozki in so videti kot osredotočene oči. Svetlobne enote ponazarjajo logotip znamke Audi: presečišče dveh krogov namreč povečajo in izolirajo, da je videti kot zenica – to je nov, nezamenljiv digitalni svetlobni podpis, ki ga je Audi prvič predstavil pri konceptu Audi grandsphere: Audi eye oz. Audijevo oko. Pri modelu active­sphere je ta grafika zdaj še bolj raznolika – vozna režima onroad in offroad sta dobila vsak svojo različico. Za dnevne in zadnje luči se uporablja izjemno precizna tehnologija mikro-LED za še večjo natančnost in večji kontrast.

Sportback in active back – variabilna zasnova zadka
Audi activesphere concept prestopa meje med različnimi zasnovami, kar pomeni tudi, da je mojster preobrazbe. Zlasti zadnji del vozila je optimalno prilagojen aktivnemu življenjskemu slogu uporabnikov in omogoča prevoz tudi športne opreme večjih dimenzij, ne da bi zaradi tega trpeli eleganca in športnost silhuete Sportback. 

Po potrebi se prozorno zadnje steklo lahko skoraj v isti ravnini pomakne nad streho koncepta Audi activesphere. Hkrati se spodnji, navpični segment zadka odpre v vodoravni položaj. Tako dobimo zavidanja vredno tovorno površino, v kateri so že vdelana držala za kolesa električnih koles – to zasnovo so poimenovali active back. Stranski površini zadka – stebrička C – pri tem ostaneta v nespremenjenem položaju in ohranjata dinamično silhueto modela activesphere. Predelna stena za zadnjimi sedeži ščiti kabino pred vetrom in vremenskimi vplivi. Za prevoz smuči je v strešno konstrukcijo na sredini vgrajen nosilec, ki je stično in praktično neopazno vdelan v strešni lok. Po potrebi se ta nosilec raztegne in se lahko uporabi za pritrditev in varen prevoz športne opreme.

Notranjost pred zunanjostjo – v središču je človek
Beseda "sphere" ima simbolični pomen: ta skupna komponenta imen konceptnih vozil Audi skysphere, grandsphere, urbansphere in zdaj tudi activesphere se navezuje na notranjost. Na vrhu seznama specifikacij te nove generacije avtomobilov niso več kilovati in km/h ali bočni pospeški. Izhodišče je njihova notranjost, življenjska in doživljajska sfera potnikov na cesti. Njihove potrebe in želje sooblikujejo ta prostor, arhitekturo in funkcije. Rezultat tega preobrata je tudi sprememba samega oblikovalskega procesa. Na začetku vseh razprav je v ospredju notran­jost in njena oblikovna zasnova. Šele nato snovalci določijo dimenzije, proporcionalna razmerja in zunanje linije.

Funkcionalna in zreducirana – notranjost
Podoba izjemne prečiščenosti in urejenosti – to je vtis, ki pozdravi potnika, ko se skozi široko odprta vrata približa notranjosti koncepta Audi activesphere. V arhitekturi prostora prevladujejo navpične in vodoravne površine ter pravi koti. Vodoravno so območja notranjosti med seboj barvno razmejena. V središču: sedežne površine ter obloge vrat in sprednjega dela v topli lavino rdeči barvi so tudi ob pogledu skozi stranska stekla v načrtnem kontrastu s temno zunanjostjo. Tudi nad in pod tem osrednjim območjem prevladujejo temne barve – črna, antracitna in temno siva.

Štirje individualni sedeži so kot konzolni nosilci obešeni na neprekinjeno visoko sredinsko konzolo. Zgornji konec notranjega stranskega dela sedežne školjke je vodoravno oblikovan kot naslon za roke in nalega na sredinski konzoli. Oblikovalci so sedišče, hrbtišče in ramenski del zasnovali kot tri ločene okrogle školjke, ki že na pogled zagotavljajo dobro stransko oporo. Hkrati se zdijo lahkotne in ohranjajo ravnovesje med avtomobilsko funkcijo in eleganco počivalnika. Kadar Audi activesphere concept pelje v avtomatiziranem režimu, so nosilec armaturne plošče in volan ter pedala nevidno poklopljeni. Zlasti v prvi sedežni vrsti se pred voznikom odpre širok pro­stor, ki sega do sprednjega dela modela activesphere – in še dlje. Prosto vidno polje: popolnoma zastekljen enodelni okvir, skozi katerega imajo potniki neoviran pogled na cesto pred vozilom.

Armaturna plošča z lesenimi lamelami deluje kot izjemno velik zvočnik in kot pameten, prek celotne širine segajoč prezračevalni element (tako v odprtem kot zaprtem položaju). Če želi voznik sam prevzeti krmilo, se nosilec armaturne plošče, ki je stično spuščen pod vetro­branskim steklom, skupaj z volanom pomakne nazaj – ergonomsko idealen položaj je mogoče prilagoditi za vsakega voznika posebej. Upravljalni elementi sistema MMI touchless v vratih so ves čas na dosegu oči in rok, na primer za nastavljanje oken in sedežev. Arhitekturo in občutek prostora v modelu Audi activesphere opredeljuje visoka, neprekinjena sredinska konzola. V električnem avtomobilu se pod njo seveda ne skriva kardanska gred, temveč konzola ponuja prostor za shranjevanje in za avtomobilski bar – ki je bodisi hlajen ali ogrevan.

Zgornji pokrov je prozoren – to ne omogoča le pogleda na steklenico in kozarce, temveč voluminozno konzolo tudi vizualno vključuje v notranjost. Tudi na stropu je konzola, ki je neposredno nad osrednjo konzolo in zrcali njene dimenzije; v njej so shranjena štiri AR-očala sistema mešane resničnosti, ki so vsem potnikom na dosegu roke.

Audi dimensions – med svetovi
Prestopanje meja je značilnost koncepta Audi activesphere – to velja tudi za vmesnik med avtomobilom, uporabnikom in okolico. Novi sistem fizično resničnost in digitalno sfero prvič povezuje v nov svet: ta tehnologija se imenuje Audi dimensions. Osrednji element novega sistema so inovativna očala za mešano resničnost, ki jih ima vsak voznik/potnik na voljo na svojem mestu v vozilu. Uporabniki imajo v modelu Audi activesphere dostop do obsežnega digitalnega ekosistema.

V zgodnji fazi so bila VR-očala omejena na prikaz umetne, "navidezne" resničnosti brez vključe­vanja resničnega sveta. Kasneje se je tehnologija razvila v "obogateno resničnost", v kateri je resnični svet prekrit z virtualno vsebino. Mešana resničnost – in to je naslednja faza – zdaj lahko tridimenzionalno prikazuje virtualno vsebino s prostorsko navezavo na resnični svet. Tu ni vprašanja: mešana resničnost bo v prihodnosti možnosti projicirnega sistema z obogateno resničnostjo (AR-Headup-Display) povzdignila na novo raven v smislu prilagodljivosti, natan­čnosti in vsebin, ki jih bo mogoče prikazovati.

Mešana resničnost pomeni konkretno: Audi activesphere je prvi koncept, v katerem se uporablja pionirska generacija te tehnologije, ki obogateni resničnosti dodaja dimenzijo interakcije. Sistem lahko z neprimerljivo optično natančnostjo, najvišjo ločljivostjo in odličnim kontrastom v vidno polje uporabnika očal za volanom projicira upravljalne površine in prikazovalnike, ki brez očali niso vidni. Uporabnik tako vidi virtualne podrobnosti, ki so sprva namenjene izključno informiranju. Če se potem z očmi osredotoči na te elemente in s tem sistemu pokaže zanimanje, se prikažejo podrobnejše vsebine – kot da bi z ročnim klikom odprli podmeni. Če povzamemo: uporabnik doseže aktivno stanje interakcijskega elementa tako, da se osredotoči nanj in da za interakcijo uporabi geste.

Roka nato intuitivno sledi pogledu in upravlja funkcije vozila, "uporabniški vmesnik" – navidezni prikaz v očalih – pa se na spremembe odziva v realnem času kot običajen upravljalni instrument. Posebej praktično za uporabnika: navidezni upravljalni element se premakne proti uporabniku, tako da lahko ta ne glede na svoj položaj sedenja udobno komunicira z uporabniškim vmes­ni­kom. V nasprotju z analognim, fizičnim upravljalnim elementom – tipkovnico ali vrtljivim regulatorjem – se uporabniku ni treba sklanjati ali iztegovati rok.

Dodatna prednost: urejena in prostorna notranja zasnova koncepta Audi activesphere ni več podrejena funkciji tipkovnic in razširljivim baterijam, kot smo bili tega vedno vajeni v kabinah klasičnih avtomobilov. Šele ko uporabnik potrebuje nek element, ga vidi in ga lahko intuitivno upravlja tako kot v ana­log­nem svetu. Pomembno: vozilo predstavlja odmik od tradicionalnega koncepta upravljanja z zasloni in fizičnimi upravljalnimi elementi. Namesto tega so upravljalni elementi prikazani lebdeče pred funkcionalnimi elementi, ki jim pripadajo. Naj omenimo dva primera: regulator za klimatsko napravo se prikaže pred prezračevalno šobo, interaktivna upravljalna plošča za razvedrilo in zvočne nastavitve pa nad zvočnikom.

Vendar s tem možnosti te tehnologije še zdaleč niso izčrpane. Na primer, v terenskem režimu se lahko na resnično pokrajino projicirajo visokoločljivostne tridimenzionalne grafike topografije ter prikažejo navigacijska navodila in informacije o ciljnem območju. Pri tem se lahko uporabijo tudi podatki za varnost v cestnem prometu – opozorila o zastojih ali spolzkih cestah. Odvisno od njihovih potreb in nalog se potnikom in vozniku v njihovih očalih za mešano resnič­nost prikazujejo individualno prilagojeni podatki. Medtem ko se voznik osredotoča na krmiljenje – aktivno sedi za volanom in ima na voljo informacije o hitrosti in vodenju po poti, se njegovi sopotniki lahko že seznanjajo ali celo pripravljajo na aktivnosti na cilju. Hkrati pa lahko vsakdo s klimatsko napravo uravnava temperaturo in dovod zraka za svoje sedežno območje ter pregledu­je glasbene skladbe v avdiosistemu, ki ga je mogoče uporabljati individualno.

Ker so očala zasnovana natančno tako, da ustrezajo geometriji notranjosti modela activesphere, lahko uporabniku na sredinsko konzolo z veliko natančnostjo projicirajo celo fiktivne kazalne kartice, ki ponazarjajo dostop do spletnih vsebin. Ker senzorska tehnologija očal za mešano resničnost meri notranjost z milimetrsko natančnostjo, je mogoče virtualne vsebine prikazati glede na osebne potrebe in jih uporabiti za individualno interakcijo.

Neomejena uporabnost
Tudi izven notranjosti koncepta activesphere je povezovanje uporabnika očal in avtomobila, vključno z ekosistemom, polno možnosti. Medtem ko lahko danes navigacijske poti ali vzdrže­vanje vozila načrtujemo iz dnevne sobe s pomočjo prenosnega ali tabličnega računalnika, bo v prihodnosti to mogoče narediti s tehnologijo mešane resničnosti in očali kot edino potrebno strojno opremo. Po drugi strani pa lahko potnik z očali iz vozila activesphere odide na smučišče, kjer si lahko prikaže navigacijo po kolesarski stezi ali idealno linijo za spust po smučarski progi. Tudi informacije o samem vozilu, dosegu baterije in najbližjih polnilnih postajah so na voljo tako v vozilu kot tudi zunaj njega. Po potrebi lahko že vnaprej koristite opozorila, npr. za prenizek tlak v pnevmatikah, in vremensko napoved kot merilo za izbiro poti.

Platforma PPE – po meri prilagojena pogonska tehnologija
Audi activesphere concept je zaradi svojih dimenzij in ravni zmogljivosti primeren za uporabo Audijevega trenutno najbolj inovativnega sistema e-pogona – platforme Premium Platform Electric ali na kratko PPE. Tako kot za sorodni konceptni vozili Audi grandsphere in Audi urbansphere lahko tudi pri koncep­tu activesphere ta modularni sistem uporabijo za serijsko proizvodnjo. Razvijajo ga pod okriljem Audija v sodelovanju z družbo Porsche AG – prva Audijeva serijska vozila na osnovi PPE bodo postopoma predstavljena še v letu 2023. Platforma PPE je zasnovana izključno za baterijski električni pogon, zato lahko v celoti izkoristi vse prednosti te tehnologije – tako z vidika voznih lastnosti in ekonomičnosti kot tudi z vidika dimenzij.

Zato bo mogoče ponudbo električnih avtomobilov v portfelju znamke še posebej učinkovito razširiti – na segmenta B in C, ki imata zelo velik obseg prodaje. Poleg tega razširljivost plat­forme omogoča vključitev tehnologij višjega razreda in širokega nabora modelskih različic v obsežen modelski program, ki mu med prestižnimi tekmeci ni para. Platforma PPE je prvič zasnovana tako, da omogoča povsem nov razpon ponudbe volumenskih avtomobilov: program zajema vozila SUV in CUV z visokim odmikom od tal ter avtomobile z nizko silhueto, ki spadajo v osrednji segment Audijeve ponudbe – kot je denimo serija Audi A6, ki ima zunanje mere in medosno razdaljo skoraj enako kot koncept Audi activesphere.

Osrednji gradnik prihodnje platforme PPE je baterijski modul med premama, ki ima v konceptu Audi activesphere kapaciteto okrog 100 kWh. Izraba celotne širine vozila med premama omo­goča razmeroma plosko zasnovo baterije. En elektromotor na sprednji in eden na zadnji premi štirikolesno gnanega koncepta Audi active­sphere imata skupno moč 325 kW in navor 720 Nm. Sprednji in zadnji kolesni par usmerjata petvodilni premi. V konceptno vozilo je vgrajen Audi adaptive air suspension, sistem zračnega vzmetenja s prilagodljivimi blažilniki.

Hitro polnjenje z 800 volti
Ključna komponenta pogonske tehnologije vseh prihodnjih modelov s platformo PPE bo 800‑voltna tehnologija polnjenja. Ta tehnologija tako kot pri Audiju e-tron GT quattro* zagotavlja, da se baterija z močjo do 270 kW na hitrih polnilnicah napolni v zelo kratkem času. S platformo PPE bo ta revolucionarna tehnologija prvič vstopila v volumenske segmente srednjega in višjega razreda.

Tehnologija PPE omogoča čase polnjenja, ki so primerljivi s klasičnimi postanki za polnjenje avtomobilov z motorjem z notranjim zgorevanjem. Že deset minut zadostuje, da se baterija napolni z energijo za več kot 300 kilometrov vožnje. In v manj kot 25 minutah se lahko stopnja napolnjenosti baterije, ki ima kapaciteto 100 kWh, dvigne s 5 na 80 odstotkov. V kombinaciji z dosegom prek 600 kilometrov se Audi activesphere predstavlja kot vozilo, ki je po potrebi brez kompromisov sposobno premagovati dolge razdalje.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava