Avto.info

Alfa Romeo Junior VELOCE

Alfa z novim 100 % električnim motorjem z 207 kW (280 KM)

Alfa Romeo Junior VELOCE : Alfa z novim 100 % električnim motorjem z 207 kW (280 KM)

Alfa Romeo Junior VELOCE

Avtor: Foto: Alfa Romeo

Nekaj ​​dni pred dinamično predstavitvijo modela Alfa Romeo Junior, na kateri bodo strokovnjaki lahko preizkusili novi kompaktni športni avtomobil na poligonu v Baloccu, je inženirska razvojna ekipa Alfa Romeo zaključila dinamični razvoj projekta. Testi so pokazali, da moč elektromotorja znaša 207 kW (280 KM), ki je enaka nazivni moči bencinskih motorjev pri modelih Giulia, Stelvio in Tonale PHEV. Rezervirano za mednarodno strokovno javnost, in pred fazo homologacije, bo Alfa Romeo Junior na testu 100 % električne različice z 207 kW (280 KM) na isti stezi, kjer je italijanska ekipa inženirjev Alfe Romeo potrdila cilje dinamičnega oblikovanja.

Edinstven kompaktni avtomobil s čisto, prepoznavno športnostjo znamke Alfa Romeo
Ne samo novi motor, tudi celoten razvoj oblikovanja je bil osredotočen na posege, katerih cilj je čim večja zmogljivost, vodljivost na cesti in čisti užitek v vožnji: Ad hoc kalibracija krmiljenja, ki je bila razvita tako, da je najbolj neposredna v segmentu (14,6) in izjemno natančna za izboljšanje izjemne lege na cesti; športno podvozje je znižano za 25 mm; sprednji in zadnji stabilizatorji imajo športno kalibracijo, ki zagotavlja hitro in natančno zavijanje; zavorni sistem s sprednjimi koluti, večjimi od 380 mm in s 4-batnimi monoblok čeljustmi; diferencial Torsen pa nudi najboljši možni oprijem v vseh pogojih. 20-palčne pnevmatike so prilagojene visokozmogljivim električnim vozilom in nudijo visoko raven oprijema.

Poleg tega so bili cilji takšni, kot vedno za vsako Alfo Romeo: najboljša vodljivost in vozna dinamika v razredu. Projekt je vodila ista ekipa inženirjev, ki je ustvarila edinstvene modele, kot so 4C, 8C, Giulia & Stelvio Quadrifoglio, Giulia GTA in trenutno sodeluje pri razvoju 33 Stradale.

Prvič na voljo 20-kilometrsko dirkališče “Langhe”
Dogodek bo potekal na poligonu v Baloccu, kjer bodo strokovnjaki iz panoge testirali vrhunsko različico modela Junior v fazi pred homologacijo. Prvič bo celotna konfiguracija dirkališča “Langhe” dostopna mednarodni strokovni javnosti. Prava ekskluziva, saj celotna, več kot 20 km dolga proga ni bila še nikoli doslej na voljo zunanjim voznikom, ki niso bili del razvojne ekipe Alfa Romeo.  Vsi cestni avtomobili Alfa Romeo zadnjih nekaj desetletij so bili v fazi razvoja testirani na tej isti progi, kjer bo testirana Alfa Romeo Junior, in kjer je zgodovinska in nepozabna ekipa "Alfa Corse" preizkušala in razvila dirkalnike, ki so tekmovali na mednarodnih avtomobilističnih dirkah (F1 - DTM - Super Turismo).

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava