Avto.info

'La Metamorfosi'

Svetovna premiera modela Alfa Romeo Tonale

'La Metamorfosi': Svetovna premiera modela Alfa Romeo Tonale

'La Metamorfosi'

Avtor: Foto: Alfa Romeo
 La Metamorfosi : Svetovna premiera modela Alfa Romeo Tonale  La Metamorfosi : Svetovna premiera modela Alfa Romeo Tonale  La Metamorfosi : Svetovna premiera modela Alfa Romeo Tonale  La Metamorfosi : Svetovna premiera modela Alfa Romeo Tonale  La Metamorfosi : Svetovna premiera modela Alfa Romeo Tonale  La Metamorfosi : Svetovna premiera modela Alfa Romeo Tonale  La Metamorfosi : Svetovna premiera modela Alfa Romeo Tonale  La Metamorfosi : Svetovna premiera modela Alfa Romeo Tonale

Znamka Alfa Romeo, ki od leta 1910 v svojem DNK nosi plemenitost italijanskega športnega duha, z modelom Tonale naznanja radikalno evolucijo, usmerjeno v novo dobo povezljivosti in elektrifikacije. Ime Tonale pomeni razvojno kontinuiteto modela Stelvio, fascinantno novo pot, ki vodi do novega cilja: v prihodnost. Prinaša nezgrešljiv italijanski slog, ki zvesto sledi svojemu poreklu, najnovejšo tehnologijo in sisteme elektrifikacije; vse to zasnovano v skladu z značajem znamke. Tonale prihaja z jasno misijo: na novo opredeliti športnost za 21. stoletje. Novi model izdelujejo v Italiji, v prenovljeni tovarni »Giambattista Vico« v kraju Pomigliano d'Arco blizu Neaplja. Tovarna sodi med najnaprednejše v svetu avtomobilske industrije; montažna linija, namenjena proizvodnji modela Tonale, je zgrajena z najsodobnejšo tehnologijo in najvišjo ravnjo avtomatizacije.

Tonale, ki v dolžino meri 4,53 m, v širino 1,48 m in v višino 1,6 m,  prinaša športno notranjost in opremljenost z najsodobnejšo tehnologijo, katere cilj je omogočiti izjemno vozno in uporabniško izkušnjo ter ohraniti visoko preostalo vrednost vozila. Tonale je tudi prvo vozilo na trgu, katerega lastništvo lahko izkazujete z NFT (nezamenljivimi žetoni, ang. non-fungible token), kar je svetovna novost. Tonale NFT na podlagi tehnologije veriženja podatkovnih blokov in z enolično povezavo certificira vozilo ob nakupu, nato pa shranjuje vse podatke o njegovi uporabi in vzdrževanju, kar mu zagotavlja avtentičnost in ohranja visoko preostalo vrednost. Tehnologija s sistemi ADAS druge stopnje zagotavlja varnost in udobje v vozilu. Notranjost je zasnovana za kar največje udobje potnikov, s prefinjenim občutkom za podrobnosti in kakovost materialov. Vrhunska povezljivost in popolnoma nov informacijsko-razvedrilni sistem, ki omogoča brezžično posodabljanje in integracijo s storitvijo Amazon Alexa ter dva velika barvna TFT zaslona, s katerima Tonale izstopa v svojem razredu.

Tonale prihaja na trg kot e-torque hibrid z 1,5 litrskim motorjem in 48- voltnim električnim motorjem (15 kW (20 KM) in 55 Nm) in sistemsko močjo 69 kW (130 KM) ali 118 kW (160 KM) ter novim 7-stopenjskim samodejnim menjalnikom z dvojno sklopko ali kot priključni hibrid Q4; oba zagotavljata zmogljivosti v vrhu razreda. Pri hibridni različici je ekskluzivno prvič uporabljen popolnoma nov 48-voltni hibridni pogonski sistem, zasnovan posebej za znamko Alfa Romeo in lahko poganja kolesa tudi, ko je motor z notranjim izgorevanjem izklopljen. Različica priključnega hibrida s štirikolesnim pogonom Q4, z 1,3 litrskim motorjem in 90 kW električnim motorjem na zadnji osi prinaša sistemsko moč 202 kW (275 KM), od 0 do 100 km/h pospeši v 6,2 sekunde ter prinaša najboljše karakteristike v svojem razredu, njen pričakovani doseg v električnem načinu pa je do 80 km v mestnem ciklu. Gre za najzmogljivejšo in najučinkovitejšo različico v ponudbi. Novi Alfa Romeo Tonale torej prinaša vrhunsko tehnologijo, kakovost in popolnoma na novo opredeljeno uporabniško izkušnjo.

 La Metamorfosi : Svetovna premiera modela Alfa Romeo Tonale
 La Metamorfosi : Svetovna premiera modela Alfa Romeo Tonale
 La Metamorfosi : Svetovna premiera modela Alfa Romeo Tonale
 La Metamorfosi : Svetovna premiera modela Alfa Romeo Tonale
Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov