Avto.info

Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV

5 zvezdic na preizkusih Euro NCAP

Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV: 5 zvezdic na preizkusih Euro NCAP

Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV

Avtor: Foto: Mazda

Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV je kot zaporedni priključni hibrid[1] osvojila najvišjo oceno s petimi zvezdicami za varnost po presoji ustanove Euro NCAP. Odlični rezultati baterijsko-električne Mazde MX-30 e-Skyactiv EV,[2] ki so jo testirali leta 2020, zdaj uradno veljajo tudi za njeno novo izvedbo s priključnim hibridnim pogonom. Obe izvedbi Mazde MX-30 sta dosegli osupljive rezultate v vseh štirih testnih kategorijah Euro NCAP: zaščita odraslih potnikov – 91 %, zaščita otroka v vozilu – 87 %, ranljivi udeleženec v prometu (varnost pešcev) – 68 % in varnostni sistemi za pomoč – 73 %. 

Poleg tega sta obe dosegli maksimalno število točk pri preskusih bočnega trka ter najvišjo oceno za zaščito 6- in 10-letnega otroka pri preskusnih čelnih in bočnih trčenjih. Mazda MX-30 je bila prva Mazda, ki je dosegla skupno oceno s petimi zvezdicami pri preskusnih trčenjih v skladu s strožjim protokolom Euro NCAP 2020, ki daje večji poudarek zaščiti potnikov, zaščiti po trku in naprednim tehnologijam za pomoč vozniku. Za ta odličen rezultat imajo zasluge trije ključni dejavniki: najnovejša arhitektura vozila Skyactiv poskrbi za izjemno togo karoserijo, ki absorbira udarce in je hkrati lahka. Širok nabor naprednih varnostnih tehnologij i‑Activsense pomaga vozniku prepoznati morebitna tveganja in zmanjšuje verjetnost poškodb vozila ali potnikov. Visoki standardi zaščite pešcev ublažijo posledice trka z ranljivimi udeleženci v prometu.

Mazdin novi zaporedni priključni hibrid uporabnike navdušuje z enakimi odlikami kot povsem električna Mazda MX-30, obenem pa ponuja nove načine uporabe avtomobila kot baterijskega električnega vozila. Z baterijo s kapaciteto 17,8 kWh ima Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV 85 km čistega električnega dosega. Novi bencinski motor z delovno prostornino 830 cm³ in enim rotorjem uporablja Mazdino edinstveno tehnologijo rotacijskih motorjev in deluje kot generator, ki omogoča vožnjo na daljše razdalje brez skrbi glede dosega ali polnjenja. Brez mehanske povezave med motorjem in kolesi rotacijski agregat preprosto deluje kot generator, zato Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV za pogon koles vedno uporablja elektromotor in tako vedno zagotavlja brezhibno izkušnjo vožnje z električnim vozilom.

Mazda ima več kot pol stoletja izkušenj z razvojem rotacijskih motorjev. Rotacijski motor je nekaj posebnega tudi zato, ker lahko majhen in lahek agregat, ki ne zahteva veliko prostora, razvije zahtevano moč. Rotacijski motor je v motornem prostoru elegantno nameščen poleg generatorja in zmogljivega elektromotorja. Kombinacija baterije s kapaciteto 17,8 kWh in 50-litrskega rezervoarja za gorivo ustvarja edinstven zaporedni priključni hibridni pogon s prilagodljivim skupnim dosegom do 680 km, medtem ko emisije CO2 samo 21 g/km po WLTP zagotavljajo vodilno okoljsko učinkovitost v svojem razredu.

Med oblikovnimi poudarki Mazde MX-30 zagotovo izstopajo vrata ‘freestyle’. So del Mazdine bogate dediščine, saj je bila z njimi že leta 2003 opremljena tudi Mazda RX-8. Čeprav so brez vmesnega stebrička, to ne vpliva na varnost. “Analiza deformiranega elementa, ki prevzame energijo trčenja, po izvedenem delno zamaknjenem testnem čelnem trčenju je pokazala, da struktura Mazde MX-30 ne predstavlja večjega tveganja za potnike v vozilu, ki je udeleženo v delno zamaknjenem čelnem trčenju,” so povedali preskuševalci. “Tako pri preskusu bočnega trčenja s stransko pregrado, ki predstavlja trk z drugim vozilom, kot tudi pri hujšem bočnem trčenju v steber so vsi kritični deli karoserije zagotovili ustrezno zaščito, zato je vozilo pri teh dveh testih prejelo največje možno število točk.”

Mazda si prizadeva za družbo prihodnosti brez avtomobilskih nesreč, zato se v okviru pristopa Mazdina proaktivna varnost (Mazda Proactive Safety) nenehno trudi za izboljšanje varnostnih zmogljivosti. K varnosti vožnje nove Mazde MX-30 e-Skyactiv R-EV prispeva tudi vrhunska vozna dinamika, ki je rezultat Mazdinih tehnologij Skyactiv. Ker omogočajo preprostejšo vožnjo, zmanjšujejo možnost nesreč, pri tem pa vozniku ni treba žrtvovati uživanja v vožnji, ki je tako značilno za Mazdo. Po januarski svetovni premieri na avtomobilskem salonu v Bruslju bo Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV letos naprodaj bo vsej Evropi.

[1] Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV (125 kW/170 KM): poraba goriva po WLTP (kombinirano) 1,0 l/100 km; emisije CO2 po WLTP (kombinirano) 21 g/km. Poraba električne energije po WLTP (kombinirano) 17,5 kWh/100 km; električni doseg po WLTP (kombinirano) 85 km. 
[2] Mazda MX-30 e-Skyactiv EV (107 kW/145 KM): poraba električne energije po WLTP (kombinirano) 17,9 kWh/100 km; emisije CO2 med vožnjo: 0 g/km; doseg po WLTP (kombinirano/mesto): 200 km/265 km.

Vozila so homologirana v skladu s postopkom za homologacijo WLTP (Uredba (EU) 1151/2017; Uredba (EU) 2007/715).

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov