Avto.info

Novi hongqi L5

Ultimativni kitajski statusni simbol

Novi L5

Novi L5

Avtor: Foto: Hongqi
Novi hongqi L5: Ultimativni kitajski statusni simbol Novi hongqi L5: Ultimativni kitajski statusni simbol

V Šanghaju, kjer trenutno poteka letošnji avtomobilski salon, se je publiki predstavil novi hongqi L5, ki ga lahko opišemo kot ultimativni kitajski statusni simbol, odnosno kot 'kitajski rolls-royce', ker na Kitajskem ne boste našli dražjega novega avtomobila od modela L5.

Izdelki znamke Hongqi so bili in so še vedno rezervirani predvsem za najvišje kitajske politične veljake, model L5, ki v hierarhiji te znamke ni na najvišjem mestu, pa je baje edini serijski model za običajne Kitajce, seveda takšne s primerno količino 'drobiža', ki za nov avtomobil v obliki modela L5 lahko odštejejo približno 800.000 evrov …

Za odšteti denar bo kupec prejel aristokratski avtomobil v obliki evolucijske izpeljanke legendarnega modela CA72 (1958-1965), ki so ga Kitajci poznali tudi v malenkostno drugačni izpeljanki z modelno oznako CA770 (1966-1994). Leta 2014 smo dobili model L5, ki se je sedaj predstavil v rahlo osveženi obliki, opazni predvsem ob pogledu na prednji del avtomobila, omenjajo pa tudi prenovljeno notranjost potniške kabine, ki v pogledu dekadentnosti prav nič ne zaostaja za konkurenco iz Evrope in ZDA. Kot posebnost novega modela pa omenjajo karoserijo v dveh barvah.

Po do sedaj znanih informacijah pod motornim pokrovom ni nič novega. Lastniki takšnega avtomobila bodo še vedno lahko uživali v razkošno odmerjeni delovni prostornini vgrajenega atmosferskega bencinskega 12-valjnega pogonskega motorja, ki po potrebi lahko mobilizira 300 kW (408 KM) pogonske moči ter 550 Nm motornega navora, čeprav nekateri kitajski mediji ob tem omenjajo nov pogonski sklop v obliki 4-litrskega prisilno polnjenega bencinskega V8 motorja (381 KM / 280 kW). Dekadentnosti primerna pa je tudi neto masa (3150 kg …) takšnega avtomobila.

Novi hongqi L5: Ultimativni kitajski statusni simbol
Aktualni L5

Aktualni L5

Novi hongqi L5: Ultimativni kitajski statusni simbol
Novi hongqi L5: Ultimativni kitajski statusni simbol
Novi hongqi L5: Ultimativni kitajski statusni simbol
Novi hongqi L5: Ultimativni kitajski statusni simbol
Hongqi CA72

Hongqi CA72

Hongqi CA770

Hongqi CA770

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov