Avto.info

Xross Challenge 2018

Slovenec Miha Špindler na tretjem mestu

Miha v družbi Tima Gajserja

Miha v družbi Tima Gajserja

Avtor: Foto: Marko Delbello Ocepek

Na eni najbolj »trdoživi« motokros dirki na svetu - Xross Challenge 2018, se je v Srkbiji za stopničke potegoval tudi Slovenec Miha Špindler. Tekmovanje je dobilo zmagovalca iz Južne Afrike, Vjed Jang, na tretjem mestu pa je pristal naš Miha. Dirka, ki se je izkazala za najtežjo do sedaj - zaradi vremenskih nevšečnosti, je od organizatorjev zahtevala, da presežejo meje svojih organizatorskih zmogljivosti in iznajdljivosti, od tekmovalcev pa presežek v športnem smislu.

Hard enduro vožnja, letos peta po vrsti, je od več kot 130 tekmovalcev iz 12 držav terjala mnogo znanja na najbolj drzni progi doslej. Dež je bil voznikom samo še dodatna motivacija. Na drugem mestu je bil Matija Zec iz sosednje Hrvaške, na tretjem pa naš Miha, ki prav tako kot Gajser (ki ga ekskluzivno spremljamo na Šport tv), z rezultati Slovenijo lepo predstavlja širom po svetu. Miha je pred tekmo izjavil, da se na terenu v Srbiji počuti kot doma. Na tem tekmovanju je na stopničkal stal že četrtič, leta 2015 je bil tudi zmagovalec.  

Xross Team je ekipa, ki s postavljanjem divjih pist premika meje. Mnogi med njimi so gorski reševalci, gorski kolesarji, planinci, smučarji, … k vsem tem športom se je hitro priključil motokros in hard enduro. Xross Challenge, ki poteka tudi v Grčiji, Romuniji in Avstriji, je v Srbiji postala ena najtežjih. Prva dirka je bila leta 2014 na Kopaoniku. Do sedaj je ekipa naredila več kot 400km urejene proge za dirke.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov