Avto.info

43. Rally Ina Delta 2017

Prvi letošnji izziv za Grego Premrla na tujem

43. Rally Ina Delta 2017: Prvi letošnji izziv za Grego Premrla na tujem

43. Rally Ina Delta 2017

Avtor: Foto: PR - Unikatoy Racing
43. Rally Ina Delta 2017: Prvi letošnji izziv za Grego Premrla na tujem 43. Rally Ina Delta 2017: Prvi letošnji izziv za Grego Premrla na tujem

Grega Premrl in Vili Ošlaj ter ostali člani ekipe Unikatoy Racing ta konec tedna prvič letos potujejo na reli izven slovenskih meja. V petek in soboto, 9. in 10. junija, bodo namreč nastopili na reliju Ina Delta v okolici Zagreba. Poleg hrvaškega državnega prvenstva, ki prispeva glavnino tekmovalcev, bo ta reli štel tudi za Evropski reli pokal (European Rally Trophy - ERT), v katerem je Grega Premrl v preteklosti že uspešno nastopal. Obsegal bo 10 hitrostnih preizkušenj v skupni dolžini 152 kilometrov. Celoten reli bo dolg 395 kilometrov.

Grega Premrl in Vili Ošlaj bosta na reli Ina Delta, ki bo potekal že 43. zapovrstjo, odpotovala z dobrimi občutki, saj sta zadovoljna z izplenom na prvih dveh relijih sezone, ki sta potekala v Vipavski dolini in Velenju. Na prvem sta osvojila 3. mesto v generalni razvrstitvi relija in 2. v svoji diviziji, na drugem pa sta se razveselila 4. mesta v skupni razvrstitvi državnega prvenstva in zmage v svoji diviziji. Tudi na Hrvaškem bosta ciljala na čim višjo uvrstitev. Na dirkalniku Citroenu DS3 R3T bo startna številka 10. 

Slavnostni začetek rallyja bo v petek, 9. junija, ob 16. uri, hitrostne preizkušnje pa se bodo za tekmovalce pričele dobro uro kasneje. Skupno je na reli prijavljenih 56 posadk.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov