Avto.info

43. Rally Ina Delta 2017

Nesreča ustavila pot Grege Premrla k dobri uvrstitvi na reliju

43. Rally Ina Delta 2017: Nesreča ustavila pot Grege Premrla k dobri uvrstitvi na reliju

43. Rally Ina Delta 2017

Avtor: Foto: PR - Unikatoy Racing
43. Rally Ina Delta 2017: Nesreča ustavila pot Grege Premrla k dobri uvrstitvi na reliju 43. Rally Ina Delta 2017: Nesreča ustavila pot Grege Premrla k dobri uvrstitvi na reliju 43. Rally Ina Delta 2017: Nesreča ustavila pot Grege Premrla k dobri uvrstitvi na reliju

43. Rally Ina Delta, ki je ponovno potekal v Zagrebu in njegovi okolici, ekipi Unikatoy Racing ne bo ostal v najlepšem spominu. Grega Premrl in njegov sovoznik Vili Ošlaj sta bila kljub nekaterim težavam tekom relija še do zadnjega kilometra v boju za visoko uvrstitev, a težja nesreča tik pred ciljem jima je prekrižala načrte.

"Hvalabogu meni in Viliju ni nič, nastradal pa je samo 'pleh'. Imela sva izjemno srečo, saj bi lahko končala dosti nižje pod cesto in bi bilo tako lahko še huje. Reli se je zame že slabo začel, saj sem se vseskozi lovil. Nikakor nam ni uspelo najti pravih nastavitev na dirkalniku, naposled pa še ta nesreča in odstop," je po dirki vidno razočaran razlagal Grega.

Kljub temu, da med relijem ni bila popolnoma zadovoljna s potekom dogodkov, je posadka v Citroenu DS3 R3T držala visok tempo in ob napakah ter odstopih nekaterih konkurentov pridobivala mesto za mestom. Pred odstopom se je Gregi in Viliju obetalo visoko peto mesto v generalni razvrstitvi relija.

Tako Grega kot ostali člani ekipe ne obupavajo: "Te stvari se pač dogajajo in gremo dalje. Če ne bi dirkali, se to pač ne bi moglo zgoditi. Dirkalnik je žal močno poškodovan, a bomo z ekipo dali vse od sebe, da se vidimo na reliju Železniki!"

Letošnji reli Železniki bo sklenil prvo polovico slovenskega državnega prvenstva. Potekal bo v petek, 30. junija in v soboto, 1. julija. Grega in Vili v točkovanju voznikov, oz. sovoznikov v državnem prvenstvu trenutno držita drugo mesto, medtem ko vodita v točkovanju divizije 2.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov