Avto.info

Tim Gajser

Motivacija po zmagi je zdaj še večja

Tim Gajser na domačih tekmah dirka enako, kot med dirkači svetovnega kova

Tim Gajser na domačih tekmah dirka enako, kot med dirkači svetovnega kova

Avtor: Foto: Marko Delbello Ocepek

Tim Gajser, ki se poleg tekem med svetovno elito redno udeležuje tudi tekmovanj na domačih tleh, je na državnem prvenstvu v Škednju pri Slovenskih Konjicah ponovno slavil. Na blatni progi, ki jo je pred samim tekmovanjem urejal še Timov oče in trener – Bogo, je skupno tekmovalo več kot 130 motokrosistov iz Slovenije in sosednjih držav.

»Tekma je vedno bila in vedno bo najboljši trening. Občutek je enak, kot na svetovnih tekmovanjih,« pravi mladenič, ki je na dirki ponovno prepričljivo zmagal. Tim iz tekme v tekmo napreduje in na svoj položaj »prvaka« se vztrajno vrača. Nesrečna poškodba na začetku sezone ga ne bo ustavila pravi: »V življenju in seveda tudi v športu so vzponi in padci, najbolj pomembno je, da se pobereš«.

Dirkača čaka še dobra polovica tekem od skupno 20ih, vse bo ekskluzivno prenašal Šport TV. Tim, ki za vodilnim Nizozemcem Jeffreyjem Herlingsom zaostaja dobrih 130 točk pravi, da se v motokrosu lahko zgodi še vse: »Leta 2015 sem zaostajal 117 točk za prvim na lestvici, na koncu sem osvojil naslov svetovnega prvaka. Boriti se je treba do zadnje tekme.«

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov