Avto.info

MotoGP™

Marquez ne bo popustil

MotoGP™: Marquez ne bo popustil

MotoGP™

Avtor: Foto: Repsol

Španec Marc Marquez je dejal, da kljub 52 točkam zaostanka le 7 dirk pred koncem sezone ne namerava popustiti in se predati v lovu na letošnji naslov svetovnega prvaka. Dirkač Honde je v češkem Brnu izgubil 5 točk proti Jorgeju Lorenzu, novemu vodilnemu v svetovnem prvenstvu, a si od prihajajočih dirk, ki naj bi bolje ustrezale njegovemu motorju, obeta več.

“Težko je nadoknaditi 52 točk proti enemu dirkaču, še težje pa je nadoknaditi toliko proti dvema,” je dejal Marquez.

“Oba sta zelo hitra in tako kot v Indianapolisu, sta bila tudi v Brnu oba na stopničkah. Toda dali bomo vse od sebe. Poskušali bomo čimbolje nastaviti motor ter morda najti slabosti, ki jih bomo odpravili prihodnjo sezono. Tvegali bomo in iskali meje. Brno ne ustreza našemu motorju in mojemu slogu vožnje, kar le naglasi naše težave, toda zdaj prihajajo dirke, ki so nam bolj pisane na kožo.”

Španec, ki ga je Lorenzo na štartu ugnal že dvakrat zapored, je dejal, da so prav štarti postali slabost Hondinega motocikla. “Izgubljamo pri pospeševanjih in ob speljevanju na štartu. V prvi prestavi je vse ok, toda ko prestavljam v višje prestave se prednje kolo dviga s tal in to je postala velika težava. Tak motor je fizično naporno voziti, vendar bo letos ostal takšen, kakršen je, težavo pa bomo poskusili odpraviti za naslednjo sezono,” je pojasnil aktualni prvak.

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov