Avto.info

Sestavimo dirkalnega Twinga

Kako privlačno se sliši ideja skupinske izdelave in uporabe pravega dirkalnika?

Sestavimo dirkalnega Twinga: Kako privlačno se sliši ideja skupinske izdelave in uporabe pravega dirkalnika?

Sestavimo dirkalnega Twinga

Avtor: Foto: Domen Hrovatin
Sestavimo dirkalnega Twinga: Kako privlačno se sliši ideja skupinske izdelave in uporabe pravega dirkalnika? Sestavimo dirkalnega Twinga: Kako privlačno se sliši ideja skupinske izdelave in uporabe pravega dirkalnika?

Nekateri slovenski navdušenci nad avtomobilskim športom so se že seznanili z zanimivim projektom, ki je kot prvi te vrste luč ugledal tudi v Sloveniji. Kako privlačno se sliši ideja skupinske izdelave in uporabe pravega dirkalnika?

“Žal avtomobilske dirke niso šport, kjer bi potreboval zgolj nove superge in žogo,” pravi Iztok Franko, idejni vodja projekta, ki iz izkušenj dobro ve, da avtomobilske dirke veljajo za enega najdražjih športov nasploh.

“V življenju sem se moral odreči marsičemu, da sem odpeljal zgolj nekaj dirk. Lani sem se na primer udeležil svoje prve 24-urne karting dirke, kjer sem se pomeril z legendama, kot sta Fernando Alonso in Pedro De La Rosa. Slovita dirkača sta me, kot bi marsikdo tudi pričakoval, pustila daleč za seboj. Biti del takšne dirke je zagotovo ena izmed življenjskih izkušenj, kakršno privoščim vsakomur. V Sloveniji je trenutno najlažja opcija za vstop v avtomobilistično dirkanje ravno z dirkalnim Twingom. S Twingom sem namreč lani uspel odpeljati dve 4-urni dirki na dirkališču Gaj v Cerkljah in izkušnja je bila seveda nepozabna,” nadaljuje Franko. S projektom bo poskušal omogočiti dirkanje vsem, ki bi si to želeli, a doslej niso imeli prave priložnosti.

Do konca meseca februarja bo tako zbiral sredstva prek platforme Adrifund. Ciljni znesek je 12.000 evrov. Ljubitelji avtomobilskih dirk lahko prispevajo poljubne vsote. Z vložki si zagotovijo različne ugodnosti, kot so taxi in samostojne vožnje, ali pa različne velikosti (mere vidnosti) sponzorskih nalepk na dirkalniku. Projekt lahko podprete na tej povezavi.

Po uspešnem zbiranju sredstev bo Franko (predvidoma še v februarju) kupil osnovnega serijskega Twinga in vse dele, ki jih potrebuje za predelavo v dirkalnik. Nato bo dirkalni Twingo korak za korakom pripravljen. Po uspešnem testiranju pridejo od meseca marca dalje na svoj račun vsi podporniki …

Na stezi jih bo sprejela ekipa LEMA Racing, ki bo bdela tudi nad celotno natančno in zahtevno sestavo dirkalnika. Izkušeni dirkalni inštruktorji bodo navdušence naučili pravilne dirkaške linije in jim svetovali, kako biti hitrejši ter še izboljšati svoj najboljši čas na progi. Poskrbljeno bo tudi za vso potrebno varnostno opremo.

Odlična možnost za preizkus dirkaških sposobnosti so vztrajnostne dirke, ki zaradi svoje dolžine dirkaču nudijo precej možnosti za užitek in napredek.

Predviden koledar Endurance Twingo dirk v letu 2018:
– 24.-25. marec
– 2.-3. junij
– 7.-8. julij
– 22.-23. september
Lokacija: poligon Gaj, Cerklje ob Krki

Uspeh projekta izdelave in voženj z dirkalnim Twingom je torej odvisen od podpore navdušencev. Franko tako še sporoča: “Ne pozabi, Kjer je volja, je pot. Naredi prvi korak v tej smeri sedaj. Se vidiva na stezi!”

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov