Avto.info

Moštvo Renault Sport Formula One

Poročilo o dirki za VN Monaka

Moštvo Renault Sport Formula One: Poročilo o dirki za VN Monaka

Moštvo Renault Sport Formula One

Avtor: Foto: Renault
Moštvo Renault Sport Formula One: Poročilo o dirki za VN Monaka Moštvo Renault Sport Formula One: Poročilo o dirki za VN Monaka Moštvo Renault Sport Formula One: Poročilo o dirki za VN Monaka Moštvo Renault Sport Formula One: Poročilo o dirki za VN Monaka

Moštvo Renault Sport Formula One je v dirki za VN Monaka spet z obema dirkačema osvojilo točke za svetovno prvenstvo. Nico Hülkenberg je od starta z enajstega mesta z odlično vožnjo do cilja napredoval na osmo mesto. Carlos Sainz je v cilj pripeljal na desetem mestu in s tem povečal skupno število osvojenih točk, s katerimi se je moštvo utrdilo na četrtem mestu v skupni razvrstitvi za svetovno prvenstvo konstruktorjev.

Moštvo Renault Sport Formula One ima v skupni razvrstitvi zdaj šest točk prednosti pred prvim zasledovalcem McLarenom.

· Hülkenberg je dirko začel z enajstega startnega mesta in izkoristil možnost proste izbire pnevmatik, ki jo imajo dirkači, ki se v kvalifikacijah niso uvrstili med prvih deset. Tako je dirko začel z ultra mehkimi pnevmatikami, ki jih je po zelo dolgem prvem delu in napredovanju za eno mesto po 50 krogih zamenjal s hiper mehkimi pnevmatikami.
· Sainz je dirko začel z osmega startnega mesta na hiper mehkih pnevmatikah (rožnata obroba), ki jih je uporabil v kvalifikacijah. V 16. krogu, ko je bil osmi, je zavil v boks po nov komplet ultra mehkih pnevmatik (vijolična obroba), s katerimi je pripeljal do cilja.

Nico Hülkenberg, št. 27, R.S. 18-02, 11. startno mesto, 8. mesto v dirki: “Danes se počutim dobro. Imel sem možnost izbrati drugačno strategijo kot Carlos in dobro se je obnesla. Dirka je pomenila spodoben napredek v primerjavi z ne prav uspešnim nastopom v kvalifikacijah. Menim, da je osmo mesto največ, kar smo lahko dosegli v danih okoliščinah. Prvi del dirke je bil zame zelo uspešen. Okrog polovice je bilo težko, saj so se pnevmatike močno zrnile, a so si potem opomogle in lahko sem odpeljal nekaj zelo hitrih krogov in dirko obrnil sebi v prid. Tako pač je v Monaku; lahko je povsem noro ali pa tako kot danes. Vsekakor smo priložnosti izkoristili v največji meri.”

Carlos Sainz, št. 55, R.S. 18-03, 8. startno mesto, 10. mesto v dirki: “Zame je bila dirka težka. Kolesa smo zamenjali po 16 krogih, na kar sem moral z ultra mehkimi pnevmatikami prevoziti več kot 60 krogov, kar je bilo ob njihovem močnem zrnjenju daleč od idealnega. Prav veliko nisem mogel storiti; drugi dirkalniki z drugačnimi strategijami so bili enostavno precej hitrejši. Vse skupaj velja naslednji teden v miru preučiti in se bolje pripraviti na Montreal.”

Cyril Abiteboul, generalni direktor Renault Sport Racing: “Ta konec tedna je bil nekakšna mešanica. V celoti je naš izkupiček dober, saj smo z obema dirkalnikoma osvojili točke in povečali svojo prednost na četrtem mestu v skupni razvrstitvi. Po drugi strani dirka, kakršna je bila tukaj, razkrije več naših pomanjkljivosti. Z dano strategijo je Carlos naredil vse, kar je bilo možno, a izkusil hujšo obrabo ultra mehkih pnevmatik od predvidene. Hvaležni mu moramo biti, da se je prilagodil interesu moštva in nam tako pripomogel k današnjemu skupnemu izkupičku. Nicove prve pnevmatike so si po težavah opomogle, zato smo lahko zanj načrtovano strategijo uspešno izpeljali do konca in je lahko osvojil osmo mesto. Kljub dejstvu, da je naš izkupiček tukaj veliko boljši kot lani, nismo bili tako konkurenčni kot v nedavnih dirkah, zato moramo še bolje spoznati delovanje pnevmatik in izpopolniti upravljanje z njimi. V danim okoliščinah je za nas skoraj boljši start z enajstega mesta in s prosto izbiro pnevmatik, kot start v prvi deseterici na pnevmatikah iz kvalifikacij. Očitno nekatera moštva pred nami to težavo obvladajo, torej ni nepremostljiva. Gremo naprej, v Montreal.”

Send to Kindle
| Share

Oddaj komentar

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov