Avto.info

Arhiv: Šport

Julij 2017

Porsche načrtuje vstop v formulo E

Nova strategija v avtomotošportu z jasnim poudarkom na električni mobilnosti in razredu GT

Sobota, 29. julij 2017 , 06:25

Nova smer udejstvovanja v avtomotošportu izhaja iz Porschejeve strategije do leta 2025: Porsche med drugim stavi na kombinacijo purističnih GT-vozil in športnih avtomobilov na izključno električni pogon, kakršen je Mission E, prvi model na izključno baterijski pogon.

Sébastien Loeb

Loeb ponuja svoj edinstveni talent vsem znamkam skupine PSA

Sobota, 29. julij 2017 , 06:19

- Sébastien Loeb si je skupaj z znamkami skupine PSA v več kot 15 letih nabral bogato in zavidanja vredno zbirko dosežkov, s čimer je postal najbolj uspešen voznik avtomobilskega športa.
- V nadaljevanju drznega zavezništva bo ta izjemen voznik svoj talent delil z ekipami DS Performance, Citroën Racing in Peugeot Sport.

Slovenski motokrosist Tim Gajser

Končno spet stopničke za Tima

Torek, 25. julij 2017 , 06:39

Slovenski motokrosist Tim Gajser je na dirki svetovnega prvenstva v češkem Loketu osvojil tretje mesto. Svetovni prvak je dobil prvo vožnjo elitnega razreda MXGP, v drugi pa je bil četrti, kar je pomenilo končno tretje mesto. Zmagal je Italijan Antonio Cairoli.

Speedway Grand Prix

Žagar tretji na dirki sezone v Cardiffu

Ponedeljek, 24. julij 2017 , 06:11

Stadion Millennium v južnovaližanskem Cardiffu je bil priča dirke za VN Velike Britanije, ki je ponovno upravičila status najprestižnejše dirke v koledarju Speedway Grand Prix serije. Druga zaporedna letošnja zmaga Poljaka Macieja Janowskega, drugo mesto Avstralca Jasona Doyla in tretje mesto našega Mateja Žagarja pa so podatki, ki bodo šli v zgodovino.

Speedway Grand Prix

Žagar na polovici sezone pred dirko za VN Velike Britanije

Sobota, 22. julij 2017 , 06:54

To soboto bo v južnovaližanskem Cardiffu na sporedu dirka za VN Velike Britanije. Veličastni stadion Millennium ali stadion Kneževine Walles, kot ga tudi nazivajo po novem, bo kot vrhunec sezone gostil šesto od dvanajstih dirk letošnje sezone Speedway Grand Prix serije.

Tim Gajser

Karavana svetovnega motokrosa se vrača na blatno pisto, ki bo ta vikend na Češkem

Petek, 21. julij 2017 , 07:24

Gajser, ki ga je na Portugalskem bodrilo kar nekaj slovenskih navijačev, je dolgo časa vozil med vodilno trojico, v zadnjih minutah dirke pa so mu začele pojenjati moči in je izgubljal stik z vodilnimi. kupni zmagovalec dirke je znova postal vodilni motokrosist prvenstva Cairoli, na drugem mestu je bil z enakim številom točk Herlings, zmagovalec kvalifikacij Jasikonis pa se je veselil tretjega mesta.

Dirkaški konec tedna v New Yorku

Pozitivna bilanca moštva Renault e.dams

Torek, 18. julij 2017 , 06:44

Moštvo Renault e.dams je bilo v dveh dirkah za New York ePrix, predzadnjih tega prvenstva formule E FIA, zelo uspešno. Novinec Pierre Gasly s sedmim mestom v soboto in četrtim v nedeljo ter Nico Prost z osmim mestom v soboto in petim v nedeljo sta moštvu zagotovila tolikšen izkupiček, da je svojo prednost v skupni razvrstitvi povečalo na 65 točk.

Alpine A470

SIGNATECH ALPINE MATMUT Z VZTRAJNOSTJO IN VZDRŽLJIVOSTJO DRUGIČ LETOS NA STOPNIČKAH

Torek, 18. julij 2017 , 06:35

Po zbiranju dragocenih informacij med prostimi treningi je v kvalifikacijah Alpine A470 s številko 35 vozila dvojica Nelson Panciatici in André Negrão, ki je dosegla četrti najboljši čas, dve mesti nižje pa sta se uvrstila Matt Rao in Gustavo Menezes v dirkalniku s številko 36.

4. Rally Železniki 2017

Grega Premrl v Železnikih do lepega števila novih točk za DP

Ponedeljek, 3. julij 2017 , 09:06

4. Rally Železniki 2017 je sklenil prvo polovico letošnje tekmovalne sezone v slovenskem državnem prvenstvu. Grega Premrl in Vili Ošlaj sta se tja odpravila po hujši nesreči, ki sta jo doživela na hrvaškem reliju Ina Delta, zato je bil tokrat njun cilj predvsem zanesljivo prikrmariti v cilj.

Speedway

Žagarju šestnajsti zaporedni naslov

Ponedeljek, 3. julij 2017 , 09:01

Športno rekreacijski center v Petišovcih pri Lendavi je bil prizorišče tretje, finalne dirke letošnjega državnega prvenstva posameznikov v speedwayu. Po pričakovanjih je dirko dobil Matej Žagar, ki si je s tem celo brez izgubljene točke zagotovil že 16. zaporedni naslov državnega prvaka Slovenije.

Speedway

Žagar v Lendavo po 16. naslov

Sobota, 1. julij 2017 , 06:17

To soboto bo v Petišovcih pri Lendavi s tretjo dirko sklenjeno letošnje  državno prvenstvo posameznikov v speedwayu. Dirka, ki jo bo popestrila tudi četa mednarodnih voznikov, se bo pričela ob 18. uri, po njej pa organizatorji pripravljajo še rock koncert skupine Tepih na paleti 7.

Tim Gajser

Že to nedeljo nova preizkušnja na Portugalskem

Sobota, 1. julij 2017 , 06:14

V Aguedi na Portugalskem bo ta konec tedna dvanajsta dirka za svetovno prvenstvo v motokrosu. Na dirki bo slovenske barve zastopal kdo drug, kot Tim Gajser. Elitna kategorija MXGP bo zahtevna, še posebej po vrniti iz poškodbe.

Arhiv

ptsčpsn
     12345678910111213141516171819202122232425262728293031

Iskalnik rabljenih vozil

Išči

E-novice s področja avtomobilizma - prijava / odjava
Zvezdne steze Denis Avdič
Video trening varne vožnje
Video test Renault scenic dCi 110 EDC bose
Video test audi A8 3,0 TDI quattro
Domača predstavitev kia picanto
Domača predstavitev citroën DS4
Video test fiat punto evo
Reportaža - Vzhajajoča dežela avtomobilov